Kisebb összegből kell kihozni a minőséget, ezért nekem is magamra kellett vállalni feladatokat – számolt be Palcsó Tamás új klipjének keletkezési körülményiről. Az exmegasztáros énekes három éve nem jelentetett meg klipet, és míg eddig csak az utasításokat kellett követnie, most már rendeznie, szerveznie is kell, és néha a vágásba is besegít. Azt mondja, próbálja ebben is meglátni a pozitívumot. Úgy érzi, a Megasztár óta felnőtt érzelmileg, és jelenleg azon dolgozik, hogy érdekessé tegye magát.

„Most forgatjuk az új klipet, az új dalt, úgyhogy hamarosan hallani rólam bővebben is” – kezdte a Velvetnek Palcsó Tamás. Tétovázott egy kicsit, amikor interjúzni hívtuk, mert épp indulni készült a celebeseményről, kocsival, mivel a jogsiját nem vették el a három évvel ezelőtti autóbaleset után, hiszen nem ő vezetett. Végül, magyarázta, csak pénzbüntetést kapott, amiért átengedte a kormányt haverjának. De ez már lecsengett, nincs is jelentősége, ugrotta át a témát, és inkább Lépj tovább című dalához készülő klipjére terelte a szót, amiben ezúttal nagyobb szerepet vállalt, mint a korábbiakban.

Izgalmas, olcsó, stresszes

„Nagyon fontos szerepet töltök be. Szervező is vagyok, időnként rendező is vagyok, a képeket is nézem, hogy mi tetszik, mi nem, és a vágásba is próbálok besegíteni. A korábbi klipjeimnél ez az egész egy stáb dolga volt, nekem csak annyi volt a dolgom, hogy odamentem, és megcsináltam, amit mondtak. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb volt, azt be kell valljam. Ez is izgalmas, de nyilván sokkal stresszesebb” – mondta.

A nagy stáb hiánya a tőke hiányából fakad, most szűkösebb keretek vannak, kisebb összegből kell kihozni a minőséget. „Ezért nekem is és másoknak is magára kellett vállalnia feladatokat” – mondta nagy komolyan, és később sem engedett fel, nem is volt mitől, nem fogyasztott alkoholt. „Mindig arra gondolok, hogy ez egy feladat, amit meg kell csinálni, és ebből csak profitálni fogok. Oké, hogy nehéz, de a legtöbb dolog nem jön könnyen, a Megasztár sem volt könnyű, azért is meg kellett dolgozni. Úgy gondolom, hogy az ebből nyert érték sokkal nagyobb lesz, mintha csak kiadtam volna egy cégnek, hogy csinálják meg” – mondta Palcsó, mi meg ámultunk, hogy így, ennyi interjúhelyzettel a háta mögött végre képes összetett mondatokat alkotni.

Nem is tudtuk ezt szó nélkül hagyni, így újabb összetett mondatokkal ajándékozott meg minket. „Nem tudom, talán ez a korral jár, de lehet attól is, hogy ebben a közegben az interjú nem egy ritka, tüneményes dolog, ezért bele kell tanulni, bele kell rázódni. Én meg próbálom ráerőltetni magamra ezt a kicsit nyíltabb és bővebb információátadást. Egyébként a kommunikáció és médiatudomány szakra járok, úgyhogy talán ennek is egy kicsit betudható, hogy bővebben próbálom meg kifejezni magam. De talán tényleg inkább a kornak köszönhető, meg a felismerésnek, hogy változtatnom kell ezen.” Döbbenet.

Az új Palcsó Tamás

Palcsó jelenleg azon dolgozik, hogy érdekessé tegye magát, mert feltűnt neki, hogy egyre kevésbé foglalkoztatja az embereket. Nem esett jól neki. „Ilyenkor vagy kétségbeesik az előadó, vagy színész ,vagy akárki, vagy pedig elkezd azon gondolkodni, hogy hogyan lehet kitalálni magát újra úgy, hogy megújul, és ezáltal önmagát adja, de mégis valami új színt mutat, amire megint vevő lesz a közönség. Ez egy izgalmas folyamat. Persze, amikor átéli az ember azt, hogy már nem annyira érdekes, az egy elég szomorú, és lehangoló dolog, de itt kell erősnek lenni, és továbbra is munkálkodni azon, hogy később is érdekes legyen” – na ezen dolgozik.

A 25 éves énekes nem részletezte, mennyi fellépése van, de nem lehet túl sok, mert azt mondta, ő is érzi, hogy anyagilag nehéz a helyzet. De azt mondja, nemcsak emiatt nem utasít el haknikat, hanem azért sem, mert akármelyik rejthet magában egy nagyobb lehetőséget. Úgy érzi, a tehetségkutató óta rengeteget fejlődött, felnőtt érzelmileg. „Össze sem lehet hasonlítani azzal a Palcsó Tamással, aki azelőtt voltam, mielőtt bekerültem ebbe a világba. Nagyon sok mindent tanultam, nagyon sok készséget kaptam, fejlesztettem ki, és próbálok folyamatosan fejlődni.” A legfontosabb tanulság számára az volt, hogy ki kell állnia magáért, saját magának kell érvényesítenie az érdekeit. „Aztán ehhez tartozik, hogy nem kell annyira szívbajosnak lenni, legfeljebb falakba ütközik az ember” – tette még hozzá Palcsó, aki a magánéletéről csak annyit osztott meg, hogy régóta van barátnője, hosszú, komoly kapcsolat ez.