Simon Kornél a Társas játék főszereplője úgy érzi, van remény, ha van igényesség, profizmus és pénz magyar sorozatot gyártani. Most úgy néz ki, összeálltak a dolgok.

Simon Kornél az HBO saját gyártású új sorozatának főszereplője Velvetnek adott interjújában elmondta, fél évig tartott, mire megkapta a Társas játékban Rényi Dávid szerepét. „Hosszú casting volt, miután engem megtaláltak Lénát még nagyon sokáig keresték, de úgy vélem ez az egész nagyon megérte. Sikerült elkerülni a szokásos gyermekbetegséget és oldottan, alakhelyesen játszanak a színészek, már ahogy a többieket látom, hiszen magam nem tudom megítélni.”

Az új sorozat főszereplői a színész szerint ráadásul nem mind ismertek, ami azért jó, mert idővel a nézők is könnyebben azonosíthatják a karaktereket velük. „Csupa pozitív visszajelzést kapunk, még az ítész kollégáktól is jönnek a szuperlatívuszok, persze a helyén kell kezelni, hiszen ez egy sorozat, de ezek a pozitív visszajelzések pont arra engednek következtetni, hogy a dolog megállja a helyét.”

Igényesség, profizmus, pénz

„Jó érzés ez, mert azt jelenti, mert ha van igényesség, profizmus, pénz itthon is születhetnek nemzetközi minőségű sorozatok. Ez a televíziózás jövője, és ez nekem nagyon szimpatikus” – mondta, majd hozzátette, az sem elhanyagolható, hogy egy sorozatban sok szálat ki lehet fejteni, hosszabban és fordulatosabban lehet beszélni, ugyanakkor 13 epizódban még könnyen átlátható ívet lehet leírni. „Egy jó dramaturg gárda végig tudja csinálni, és itt erről van szó. Persze elfáradtunk a végére, de nagyon szórakoztató két hónap volt.”

Simon Kornél szerint Herendi Gábor rendező, és stábja egy emberként várják a sorozat fogadtatását és hogy az HBO megrendeli-e a folytatását, de egyelőre még korai lenne bármit is mondania erről, pláne a mikorról.

Gryllus Dorka születendő gyermekének apja szerint nincs összefüggés, és a Társas játék bemutatója nem azért esett egy időbe Gryllus terhességének színre lépésével, mert az jó lenne bárkinek is. „Az időzítés a jó isten dolga, az univerzum gondoskodik mindannyiunról” – reagált a magánéletet firtató kérdésre Simon, amiből arra következtetünk még szoknia kell a bulvárt, de azért azt elrebegte, hogy nagyon kíváncsian és nagy szeretettel várja a gyermek érkezését.

Rendező-színész

Amikor épp nem az apaságra készül és nem is sorozatot forgat, Simon Kornél a Centrál Színházban játszik, bár most inkább rendez, tavalyi rendezését, a Hangvilla titka című mesejátékot újította fel úgy, hogy jelnyelvi tolmácsokat is szerves részként vont be az előadásba. „A tolmácsok színészek lesznek a játékban, nagyon izgatottan várom, ez egy gyönyörű munka volt. A főállású tolmácsok, jó színészi képességekről tettek tanúbizonyságot.”

„Emellett a Madáchban a Csoportterápia című kortárs musicalben játszom, a következő munkám színészként pedig a Karinthy Színházban lesz, de mindig szerettem volna kipróbálni a rendezést. Tenyérbemászóan mindentudó voltam kiskoromban és ez nem csökkent, lehet, hogy ezért van. És persze akad titokzatos tervem filmrendezéssel kapcsolatban is.”