A transzvesztita előadónak most épp tüdőgyulladás miatt húzódik az operációja, ami miatt ismét nem tud fellépéseket bevállalni. A tartalékait felélte, a rokkantsági nyugdíját még mindig nem kapja, és az adóhivatal is ugrál rajta. A problémák megoldásában fia keresztszülei, Anettka és Mester Csaba segítenek neki.

Idén ismét daganatot találtak Terry Black mellkasában, de hiába állították fel már hónapokkal ezelőtt a diagnózist, a transzvesztita előadóművészt még mindig nem operálták meg. A beavatkozás nyár közepe óta húzódik: először az orvosát érte baleset, most pedig Rácz küzd tüdőgyulladással. Terry Black a Velvetnek elmondta, egyre nehezebben viseli a betegségeit, és a napokban már az is megfordult a fejében, hogy jó lenne lefeküdni és többé nem felkelni.

Minden spórolt pénzét felélte

"De nem adhatom fel, mert itt van két gyerek, akiket fel kell nevelnem. Ha a fene fenét eszik, akkor is muszáj végigcsinálnom. Ha akarom, ha nem" – nyilatkozta Rácz Károly, akinek szervezetében először négy évvel ezelőtt találtak dagantos sejteket, ekkor gondoskodott arról, hogy gyerekei jó helyre kerüljenek, ha vele bármi történik.

Rácz nemcsak egészségügyileg, pénzügyileg sem áll a helyzet magaslatán. Rendszeres jövedelme nincs, most már tévéműsorokba sem igazán hívják, havonta csak egy-egy fellépés esik be neki, így kénytelen volt felélni a spórolt pénzét, hogy el tudja tartani gyermekeit.

"Egy éve százalékoltak le, de még mindig nem kapom a rokkantsági nyugdíjamat. Próbáltam személyesen elintézni ezt az ügyet, ismerősök segítségével 39 fokos lázzal bementem, hogy jó lenne, ha már valami történne. Közölték, hogy körülbelül két hét múlva meglesz a határozat. Tavaly augusztus 23-a óta húzódik ez az egész dolog, a több mint harminc átdolgozott évemből le akarnak igazolni kilenc és fél évet, és most azon megy a vita, hogy még hány évemet fogadják el. Itt állok mindenféle biztosítás nélkül, de ez a kutyát se zavarja" – panaszolta Rácz, akinek legutóbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal is meggyűlt a baja: tízéves fiát, Rácz Dánielt arra szólították fel, hogy 103 ezer forintos tartozását egyenlítse ki.

Mester Csaba, Danika keresztapja segít

"A mai napig nem tudom, hogy ez mi lehet. Azt mondták, nyissak ügyfélkaput az interneten, de én túl öreg vagyok már ehhez. Örülök, ha az e-mailjeimet el tudom küldeni, nemhogy még ide-oda lépkedjek. Azt sem tudom, miről beszéltek. Ha akarnak valamit, előbb vagy utóbb úgyis kopognak. Egyetlen szerencsém van, hogy Danikának a keresztapja az ország egyik legjobb ügyvédje, Mester Csaba, így ennek a feladatnak a megoldását az ő kezébe adom. Egy biztos, hogy a gyereknek nincsen semmiféle tartozása, nem kapott senkitől semmit, és nem gondolom, hogy a keresztanyjától kapott ötezer forintokat akarják megadóztatni."

Rácz hozzátette, a barátai szerencsére mellette állnak mindenben, Anettkán kívül is van még pár olyan civil barátja, akire mindig is számíthatott. "Valahogy csak megoldódik ez a dolog, de inkább a hivataloknak kellene ezt megoldani és nem az ismerőseimnek. A gyerekeket még ebben az állapotban is el tudom látni az esetek 80 százalékában, a maradék 20 százalékba pedig szintén a barátaim segítenek be."