Fluor Tomi múlt héten két dalt is bemutatott a majdnem 218 000 tagot számláló Facebook csoportjának. Az egyikben jól megríkat mindenkit az Indigó Utca zenéjére, a másikban pedig hülyeségeket beszél egy pingvin mellett.

"Az Indigó Utcával inkább az MR2-s alternatív közönségnek csináljuk a dolgokat" - mondta Fluor Tomi, aki már másodszor vendégeskedik a profiljától elsőre távol állónak tűnő zenekarnál. A Kital-Álom című dalban egyetlen webkettes utalás sincs, a csajozás és a partizás sem kerül szóba, de a friss lottónyertes Fluor szerint ez egyáltalán nem előzmény nélküli. "A Lájk lemezemen is van több dal, ami abszolút nem a bulis világ. A nyolc dalból négy az talán, de a nem bulis vonal valamiért nem ér el brutális nézettségeket. Fogok még ilyeneket csinálni, nemcsak az Indigó Utcával."

Klip most nem lesz

Fluorék érzik, mikor kell meghatni a közönséget, a két évvel ezelőtti közös dal is karácsony előtt jött ki, bár ehhez most nem terveznek klipet, inkább a rádióknak gyártották. "Ezt a dalt már szeptember-október körül fel akartuk venni, de csak most jött össze, egy hattagú zenekarnál jobban össze kell hangolni a dolgokat."

Lakossági elektró

Szerencsére azok sem maradnak az ünnepekkor Fluor Tomi-sláger nélkül, akik a legkevésbé sem kíváncsiak a nagy szavakra és az összeborulós refrénekre, ugyanis a Kital-Álom után egy nappal színre lépett Indokolatlan Pingvin, aki már a Halenda klipjében is feltűnt, de mostanra előadóvá is nemesült. "Az Indokolatlan Pingvin szólóban is fellép majd, több dala is lesz. Igazi lakossági elektrós lépegetésben utazunk vele" - magyarázta a nemrég Kiszel Tünde tárcáját is feltöltő előadó.

Majd ha elég indokolatlan lesz

A Pingvint is a szokásos köreivel oldotta meg, vagyis a saját neve alatti zenéket is gyártó Pixa itt is feltűnik. "Egyelőre semmi nem választja el Fluor Tomit és Indokolatlan Pingvint, mert ugyanaz történik, de a többi dalhoz már kevesebb közöm lesz. Koncerten is akkor jelenik meg, amikor már eléggé indokolatlan lesz."

Szükség esetén zsűri

Az előadó, akinek már a használt rágógumija is értéknek számít bizonyos körökben, természetesen továbbra is szeret szerepelni, ezért hamarosan a Music Channelen indul el egy új tehetségkutató, ahol műsorvezető és néha zsűritag lesz. "Négy zsűritag lesz, róluk még nem akarok beszélni. Ha ők nem tudnak dönteni, akkor én is szavazok. A végén nagy gála lesz, a győztes pedig kap velem egy közös dalt, klipet, és ha sikerül egy igazán jó előadót találnunk, akkor leszerződtetjük a kiadóhoz" - mesélt terveiről, hangsúlyozva, hogy ez nem olyan, mint a többi tehetségkutató, itt leginkább hiphop vagy elektro-hiphop előadókat keresnek, hasonlót, mint amit ő csinál.

Akarni kell, nem énekelni

"Ha találnánk egy olyan arcot, akivel nagyon egy hullámhosszon vagyok, akkor akár egy közös csapatban is benne lennék. Nem énekeseket keresünk, hanem formákat. Ha látjuk az akarást, az többet ér, mintha elénekeltetünk vele egy Backstreet Boys dalt. Lesz olyan feladat, amikor lemezborítót kell tervezni, megnézzük, kihez fordul és hogyan" - mondta, és elárulta azt is, neki ez azért különösen érdekes, mert ő a mai napig azokkal dolgozik, akiket még az undergroundban ismert meg.