Nem a pénz, hanem kizárólag a játék és a győzelem érdekelte a görögöt, amikor hűtlen lett az RTL Klubhoz és átigazolt a TV2 Összeesküvők című műsorába. Alekosz a Velvetnek elmondta, annyira nem az anyagiak motiválták, hogy a lakásról, az autóról és a pénz több mint feléről lemondott volna Mása javára. Az orosz származású csajjal egyébként folyamatosan találkoznak, bár a valóságshow-függő most kicsit zavarban van, mert nem volt még olyan nő az életében, aki lekoptatta volna, majd mégis érdeklődik.

Hosszú távú együttműködést remél a TV2-től Alekosz, aminek csak az első lépése volt az, hogy beköltözött a konkurens csatorna Összeesküvők című műsorának rezidenciájára – derült ki a Velvetnek adott interjújából. "Ez nem valaminek a vége volt, épp ellenkezőleg: ez valaminek a kezdete. De erről majd csak a későbbiekben fogok beszámolni" – magyarázta a VV4 győztese, aki saját bevallása szerint azért lett hűtlen az RTL Klubhoz, mert valóságshow híján már elvonási tünetei voltak. "Amikor a felkérést kaptam Hajdú Pétertől, még hat hét volt hátra a műsorból, úgy gondoltam, jó lehetőség ez arra, hogy tompítsam az elvonási tüneteket. Másrészt úgy éreztem, hogy az RTL Klubnál nincs számomra előrelépési lehetőség."

Csak a győzelem motiválta

A görög arra a kérdésre, hogy a pénz mennyire motiválta akkor, amikor rábólintott a műsorra, úgy nyilatkozott, rá ugyanazok a szabályok vonatkoztak, mint a többi szereplőre – vagyis nem arról van szó, hogy a pénz vezérelte. A perre viszont felkészült. "Ezt el fogják intézni azok, akiknek ez a dolguk. Minek után én vagyok közvetlen kapcsolatban az RTL Klubbal, én szegtem szerződést és én igazoltam át, természetesen én vagyok az első számú célpont. A háttérben viszont ott áll a TV2, és ahogyan ők is fogalmaztak: segítenek nekem ebben a dologban."

Míg az Összeesküvők legtöbb szereplője párkeresésre hivatkozva jelentkezett a műsorba, Alekosz kerekperec bevallotta, hogy őt a győzelem motiválta. "Meg akartam nyerni a műsort. Ahhoz viszont – mivel ez egy társasjáték volt – kellett egy pár. Én úgy ítéltem meg, amikor bementem és felmértem a terepet, hogy Mása lehet az, akivel lehet nyerni. Úgy gondoltam, összeállok vele. Az elején úgy tűnt, el is indult köztünk valami, de hamar kiderült, hogy Mása ezt másképp gondolja. Akkor magyaráztam el neki, hogy nézd, Mása, ahhoz, hogy te megnyerd ezt a bulit, ahhoz közös erő kell. Akkor elgondolkozott, de mégsem jött össze a dolog."

Mása vihetett volna majdnem mindent

Pedig Alekosz szerint családanyaként Mása az, akinek a legnagyobb szüksége lett volna a nyereményre. "Szerettem volna, ha megnyeri, mert jó helye lett volna annak a pénznek. Én a nyeremény nagyobb részéről lemondtam volna Mása javára, hiszen engem csak a győzelem motivált. Az autóról lemondtam volna, mert nincs rá szükségem, a lakásról is lemondtam volna, mert arra sincs, és a pénznyeremény fele is sok lett volna számomra. Ezt mind felajánlottam volna Mása javára."

A görög hozzátette, a kétgyerekes anyával nagyon jó a kapcsolatuk, aminek mindenképp lesz folytatása is. "Folyamatosan találkozunk, a két ünnep között pedig szeretném meghívni az érdi rezidenciámra. Ő ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy teljesen másnak lát engem kamerákon kívül, sokkal szimpatikusabb vagyok neki, ami elindított benne valamit. Hogy pontosan mit, azt nem tudom, de mindenképp pozitívnak láttam a hozzáállását."

Hogy feleségül venné-e mását, arra Alekosz nem nagyon tudott mit válaszolni. Mint mondta, hogy lesz-e köztük valami, az Mása odaadásán múlik, de ha ez megtörténik, akkor furcsa helyzet állna elő, hiszen Alekosz még nem volt olyan helyzetben: "Ha valaki engem visszautasít, akkor elkönyvelem azt, hogy jó, ebből már nem lehet semmi. Viszont így, hogy visszautasított, lepasszolt, veszekedtünk, kikerültünk és most más gondolat indult el benne, így most nekem is vissza kellene hangolódnom rá" – magyarázta.