Az RTL Klubtól elküldött híradós egyelőre nem aggódik azon, hogy tavaly november óta nincs munkája, inkább élvezi a családi életet, és bízik abban, hogy idővel zökkenőmentesen egymásra találnak az új feladatával. Az biztos, hogy esztrádműsorral nem próbálkozik, szerinte nem lenne benne hiteles. 2011-et mindenesetre nem szerette, 2012-höz pedig nagy reményeket fűz.

„Ez biztos furcsán hangzik, de nekem igaziból az volt a legrosszabb ebben az egészben, hogy elveszítettem a kollégáimat” – kezdte a Velvetnek Kumin Viktória, aki közel hét évet töltött az RTL Klubnál híradósként, november elsejével azonban – több kollégájához hasonlóanmegszűnt a munkaviszonya. Közvetlen munkatársai elveszítése mellett persze magának a ténynek sem örült, megijesztette a hirtelen jött helyzet, de azt mondja, az RTL Klub így helyette hozott meg egy nehéz döntést: nem szakítja el családjától a munka.

„Nyilván nem léptem volna ki csak úgy, mert én is látom, hogy hány újságírónak nincsen munkája manapság. A döntést viszont elfogadtam. Egy ideje egyébként igyekszem könnyedebben felfogni az életet: aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik. Rájöttem, hogy ha nem azzal vesztegetem az időmet, hogy ellenkezem, és tragédiát látok az eseményekben, hanem elfogadom, és új lehetőségként fogom fel a dolgokat, akkor minden simábban megy, és hamarabb jön szembe a megoldás.”

"2011 maga volt a borzalom"

Ennek megfelelően éppen családi wellnessezés közben értük utol. Ilyen hétvégére az utóbbi években nem volt példa, magyarázta, hiszen a hétvégi híradók miatt külön kellett tölteniük a szombat-vasárnapokat . „Most úgy élünk, mint egy normális család. Hármasban csinálunk programokat, nem feltétlenül nagy dolgokat: sétálunk, játszóterezünk, de most már nem kell megtelefonálni a másiknak, aki éppen a munkahelyén ül, hogy éppen mi történik, hanem mindannyian ott vagyunk és megéljük a pillanatot.”

Persze ettől még nem értékeli jónak a tavalyi évet, sőt. „Ez a 2011 egyébként maga volt a borzalom, legalábbis nekem. Aztán év végén ez az elbocsátás – szóval méltó befejezése volt ennek az évnek. Kíváncsian várom, hogy mit hoz 2012. Olyan szempontból biztosan izgalmas lesz, hogy ha nem is a nulláról, de azért sok mindent előről kell kezdeni."

Esztrádműsort nem vállalna

Bár azt mondták neki, híradós feje van, most mégis egy lazább műfajban próbálná ki magát, de esztrádműsorban semmiképp, azt nem érzi magáénak. „Ha már megadatott, hogy kipróbálhassak valami újat, akkor nem híradóznék, hanem egy oldottabb műfajjal próbálkoznék, de maradnék a közéletnél. Az esztrádműsor nem nekem való, nem vagyok ilyen alkat, ráadásul nem hiszem, hogy hiteles lennék benne” – pozícionálta magát Kumin Viktória, majd kérdésünkre elmondta, eddig egyetlen alkalommal sem merült fel, hogy együtt dolgozzon férjével, Kumin Ferenccel, a Századvég Alapítvány vezető elemzőjével. „Jobb nem kipróbálni. Lehet, hogy nekünk menne, de annyi olyat láttam már, hogy tönkrement a kapcsolat a közös munkahely miatt, hogy én inkább nem kezdenék kísérletezésbe” – vélekedett.

Az év vége nem kedvezett az álláskeresésnek, de bízik abban, hogy rövidesen felpörögnek a dolgok, és rátalál a feladatára. Meg az is rá. „Eddig szerencsés voltam, mert bármilyen váltás történt az életemben – nemcsak a munka terén –, a krach után pillanatokon belül átvezetett a sorsom valami jóba – ez az RTL Klubos állás is így talált meg. Most abban reménykedem, hogy ez is ilyen lesz, és különösebb zökkenők nélkül egymásra találunk az új feladatommal.” Kumin Viktória azt mondja, szerinte kétféle szerencsés típus létezik: van az, akinek különösebb erőfeszítések nélkül minden sikerült, és az, akinek szintén jól alakulnak a dolgai, de ezért keményen meg kell dolgoznia. Na, ő az utóbbi csoportba tartozik.

Szeretet a köbön

„Megdöbbentett az emberek szeretete és együttérzése. Onnan a stúdióból ezt nem lehet látni, és nem lehet érezni sem. Amint azonban kiléptem az utcára az utolsó munkanapom után, olyan sok kedves és biztató szót kaptam, hogy azt hiszem, már ezért megérte, és történjék bármi, ezért örökké hálás leszek.”