A Megasztár első szériájával befutott énekesnő vasárnap mutatja be első zenekarával közös lemezét, így aztán megkérdeztük, mit gondol a tehetségkutatókról mai fejjel, kinézték-e a zeneiskolából, és akarnak-e már gyereket Pély Barnabással.

“Tudatos döntés volt, hogy nem akarok különböző hülye sztorikkal szerepelni az újságokban, mert szakmailag nem visz előre” - mondta a Velvetnek az utóbbi időben kissé visszahúzódó Galambos Dorina, aki mostanában látványosan elkerüli az ismertségét meghozó megasztáros köröket. “Én azért kezdtem bele az egészbe, mert egész életemben zenével szeretnék foglalkozni, azt akartam, hogy szakmailag elismerjenek, de a bulvár pont ellene megy ennek” - magyarázta.

A sorozatgyártás rossz

Az első Megasztár “vad lánya” egyébként szokta nézni a most futó tehetségkutatókat is, de annyira nem veszi komolyan őket. “Néha összejövünk páran a haverokkal, és csapunk egy jó kis szombat estét. Szerintem romlás tapasztalható, mert sorozatgyártásba kezdtek. Nem akarok nagyon negatív lenni, mert nekem is segített, de szerencsére én az első Megasztárban szerepeltem, akkor még nem is tudtuk, mi vár ránk, csak egy jó buli volt. Utána láttam meg, hogy nem sok köze van a zenéléshez, a show-ra helyezik a hangsúlyt” - mondta Galambos, hozzátéve, azért vannak pozitív tapasztalatai is. “Az X-Faktor győztesének, Kocsis Tibinek például nagyon szorítottam, mert velünk volt még az első Megasztár válogatásán, és nagyon jó látni, mennyit fejlődött nyolc év alatt."

Jó csapatba került

Galambos, úgy tűnik, hogy a 2005-ben még nagy jövőként emlegetett, végül egy lemezt megélt szólókarrierjét is lezárta. “A Megasztár lecsengése utáni időszakban úgy döntöttem, felszámolom a szólózást, sokkal jobban kielégít zeneileg, ha kreatív emberekkel vagyok körülvéve, és igazi csapatmunka van” - fejtette ki zenei igényeit. Időközben elvégezte a zeneakadémiát is, zenekarát is ott ismerte meg. “Nem éreztem, hogy kinéznének, amiért én vagyok Galambos Dorina. Jó csapatba kerültem, nem volt semmilyen negatív reakció. Legalább is nem mondták a szemembe."

Nem feldolgozás, átdolgozás

Az énekesnő lemezbemutatóval egybekötve adja ki Mrs. Columbo nevű zenekarának első lemezét. Együttesével egyelőre népszerű dalokat dolgoznak át, de akarnak sajátokat is. “Nem simán feldolgozásokat játszunk, általában csak dalrészletet vagy refrént veszünk alapul, és utána hozzáimprovizáljuk, amit tanultunk és tudunk. Ez sokkal kreatívabb, mint egy feldolgozás. Teljesen szabadon választunk dalokat, a már megklipesített Ladyt (eredetileg egy Modjo-dal) például azért vettük be, mert Hudák Zsófinak nem jött be, és azt akartuk, hogy ő is a magáénak érezze valamiképp.”

Soha nem voltak exhibicionista pár

Galambos Dorina a médiaszereplések visszafogása mellett a magánéletét sem tárja annyira a nyilvánosság elé, mint korábban. A korábban a nemi életébe is betekintést engedő nő most ünnepelte nyolcadik évfordulóját egykori zsűrijével, Pély Barnanással, de házasságról nincs szó, a papír nem számít. “Soha nem voltunk exhibicionista pár, csak a bulvárlapok alkottak rólunk ilyen képet. Közösen döntöttük el, hogy ettől elhatárolódunk. Persze mindig az érdekli az embereket, hogy milyen izgalmas dolgot csinálunk, de sajnos nincs min csámcsogni.”

Az énekesnő tényleg nagyot változott a Megasztár óta, a Játékország megjelenése óta eltelt hét év után pedig tényleg nehéz ráismerni a korábban simán lehülyézhető nőre. A kérdésre, hogy mi lesz a következő hét évben nem tudja a választ, de nagyon határozottan kiállt amellett, hogy zenélnek, amíg meg nem halnak.