Egy hónapig képtelen volt a térdhajlításra a lábát szétvágó Vásáry André, de már újra rendesen tud mozogni. Az énekes továbbra is nyomja a szórakoztatóipart, de még nem látta a róla elnevezett csillagot. A hideget bírja, az űrutazást kevésbé, sőt végre a férfiak is elismerik tehetségét. A hajbeültetésről meg vagy jót, vagy semmit. Inkább semmit.

Hatalmas berlini esése után ép lábakkal állt a Velvet elé Vásáry André, és megerősítette, hogy rendbejött a végtagja, sőt ezt többször is lekopogta az állán. "Ez egy berlini fellépés után történt, megbotlottam egy puffban vagy zsámolyban, majd beletérdepeltem néhány üvegpohárba. Utána volt azért egy másfél-két hónap, ami ilyen gyógytornával telt. Előtte meg is műtötték, kint egy hetet töltöttem kórházban, ilyen sínbe volt, nem is lehetett hajlítani" – sorolta balesete és felépülése élményeit. Elmondása szerint a lábat "egy hónapig nem lehetett hajlítani, szóval az elég durva volt. Ettől függetlenül a Nemzeti Színházban például énekeltem, bár a legelső ottani előadásomon sikerült ráesnem a sérült térdemre, úgyhogy újrakezdődött a dolog, de mostmár minden rendben van".

Vásáry beszélt a rajongói által róla elnevezett csillagról is, bár azt nem tudtuk meg, megvan-e még az égitest, és nem nyelte el egy fekete lyuk. "A rajongói klubom vezetője az  adventi koncert turném  utolsó állomásán  felállt, és átnyújtotta ezt a bizonyítványt" – mondta a csillag nevét igazoló papír átadásáról. "Én utána tudtam meg, hogy ez így viszonylag egy komoly dolog, hogy az amerikai jogvédő hivatal levédeti a nevet, Svájcban kell regisztrálni" – sorolta a csillagelnevezés sok-sok gondját. Az énekes tavasszal megy majd el egy csillagvizsgálóba, ahol megtekinti a Vásáry André nevű csillagot. Arról is lehullt a lepel, hogy az űrturizmus nem vonzza Vásáryt, legalábbis nem tudja, kipróbálná-e a súlytalanságot, hogy eljusson a kozmoszba.

Rajongó csajok, meghajló férfiak

"Az én rajongótáborom, ha ilyen marketingcsoportokra leosztjuk, akkor a 20-25 fölötti női rajongókból áll. A rajongóim 95 százaléka nő" – vallotta be Vásáry André. Akadt azonban üdítő kivétel is, amikor a keményre fagyott férfiszív is megolvadt az énekétől. "Nagyon meglepő, hogy több koncertemen előfordult az, ami például egy exkluzív rendezvényen. Az első asztaloknál csak férfiak ültek, az első dalnál látszott, hogy néznek, hogy 'nna ezt végig kell szenvedni'. A második dalnál már volt egy-kettő, akinél láttam, hogy mintha érdekelné. A végén – idézőjelbe téve – a legflegmább odajött egy barátjával, és azt mondta, ő nagyon nem kedvelte azt, amit én csinálok, de ez a mai este meggyőzte őt, és nagyon tiszteli a művészetemet."

A Csillag születik-ben befutott Vásárynak nem igazán hiányzik a bulvármédia. "Én megmondom őszintén, hogy mióta kijöttem a bulvárból, azóta megválogatjuk, hogy hova és mit nyilatkozom. Azóta több lett a fellépésem, és ezt a Rúzsa Magdival is beszélgettük, hogy ez náluk is egy tudatos döntés volt, és megfigyelte ezt a váltást" – ecsetelte az énekes a boldog Velvet-mentes időket. Elmondta még, hogy a könnyű- és a komolyzenében is változatlanul otthon van, "mind a kettő hálistennek működik, decemberben volt egy 12 állomásos turném, azóta is folyamatosan fellépek". Következő alkalommal március 10-én a Hilton Hotel báltermében lesz majd egy fellépése "a Magyar Virtuózokkal", ami egy vegyes komolyzenei és könnyűzenei koncert lesz. "Ezen kívül egy új lemez is készül, ami pedig ősszel fog megjelenni. Még a dalok válogatásánál tartunk. Lesznek egyrészt nekem írt saját dalok, de lesznek feldolgozások is" – mondta Vásáry, aki a crossoverre esküszik még mindig.

A hidegimádó

Az énekhangot biztos szanaszétvágja a -20 fok, gondoltuk naivan, de Vásáry André trükkjein Szibéria nem tud túltenni. "Megvannak a technikák, a nagy sál satöbbi. Meg pszichésen kell rákészülni a dolgokra, tökéletes egészségre kell törekedni. Nekem egyébként nagyon tetszik és nagyon szeretem, de az biztos, hogy huzamosabb ideig nem örülnék neki" – mondta Vásáry, aki azért biztos szenved a magas gázszámlától.

Hajbeültetése megkérdezésével azonban termeszbolyba csaptunk:
"Ez az a kérdés, amire nem szoktam válaszolni. Nem azért, mert nem sikerült jól. Pont a Story-gálán gondolkodtam ezen, amikor mindenki ezzel talált be" – panaszkodott Vásáry. Elmondása szerint nem érti, miért van az, hogy az emberek úgy érzik, muszáj a hajbeültetésről kérdezni. "Ha valaki megcsináltatja a mellét, akkor nem megy oda mindenki hozzá megnézni, hogy 'de jól néz ki'. Mostmár elhatároztam, hogy erről nem nyilatkozok semmit. Nem tagadom és titkolom, azt sem, hogy meg vagyok elégedve vele, de számomra ez már nem lényeges kérdés" – mondta Vásáry André, és nem is mondott többet az egyébként nagyon fessen álló frizurájáról.