A színésznőnek gyerekkori vágya, hogy férjével a Bazilikában is összeházasodhassanak, de egyelőre csak remélni tudják, hogy engedélyezi a Vatikán. Komoly adóssága van, de ha akkora lenne, mint a pletykák szerint, nem is lakhatnának mostani otthonukban.

“Azt nem tudom, hogy engedélyezi-e a Vatikán a templomi esküvőt, de csak törvényszerűen járok el. Azért szeretnék a Bazilikában esküdni, mert édesanyámék is ott tették ezt meg 1940-ben, és az nagyon szép emlék” - mondta Esztergályos Cecília a Velvetnek. A színésznő jövő januárban, a 70. születésnapján szeretne egyházi szertartást a férjével, Fonyódi Péterrel, ennek érdekében pedig a Vatikánnak is írtak levelet, mert Fonyódi az előző feleségét templomban vette el. A Bazilikához ragaszkodik, de ha az nem jön össze, akkor sincs vége mindennek. “Ha a jóisten nem akarja, akkor nem lesz. Ha engedélyezik, akkor csöndben összeházasodunk, de szó sincs lakodalomról. Nekem ez egy régi vágyam.”

Szeretet, megértés, tolerancia

Az érdemes művész kitüntetést is kapott Esztergályos Cecíliának  Fonyódi Péter a hatodik férje, de úgy tűnik, vele találta meg a jó házasság receptjét, ugyanis már lassan 30 éve élnek együtt. “Annyit tudok csak mindenkinek mondani, hogy szeretet nélkül nem lehet együtt élni. Szeretet, megértés, tolerancia, passz. Ha az egyik felfutott a fára, akkor a másik ne vágja le alatta az ágakat. Ez nem okoskodás” - írta le röviden a jó házasság receptjét.

Egészség, béke, munka

Bár elterjedtek a hírek, hogy Esztergályosnak szörnyű anyagi körülmények közt kell élnie, mint kiderült, erről azért nincs szó. “Horror az adósságunk, mint nagyon sok embernek. A svájci frank nagyon felvitte az összeget, ezért ez kitolódott. Ha rosszabb lenne a helyzet, nem is lakhatnánk ebben a csodálatos házban, ahol most. Ha az ember meg van szorulva, mert tovább nyújtózkodott, mint ahogy a takarója ér, akkor zsíroskenyéren kell élni, ami engem egyáltalán nem zavar. Ez nem gond, adjon az isten egészséget, békét és munkát, és akkor nincs gond.”

Szerencsére a felsoroltak közül épp minddel rendelkezik Esztergályos Cecília, férjével megalapították az Esztergályos Cecília Színházat, ami be is indult, és ezen kívül is több darabban vállalt szerepet, és saját talkshow-ja is van. “Szeptember óta nincs fix állásom, de ha ennyire keresett lett a műsorom, akkor tudok így élni, ha nem, akkor változtatunk ezen. A mamámtól örököltem ezt az optimizmust, egész életemben egyik napról a másikra éltem.”