Az énekesnő keményen ekézte a kereskedelmi csatornákon futó tehetségkutató versenynek álcázott műsorokat, és lányát sem hagyta, hogy jelentkezzen. Szandinak a mai napig vannak fellépései szinte minden hétvégén, mint mondja, jó híre szájhagyomány útján terjed. A világ amúgy önző és felszínes, és senkiben sem szabad bízni.

Sem az X-Faktor, sem pedig a Megasztár nem szól a tehetségkutatásról, hanem a show-ról és a bizniszről – ez Szandi, vagyis Pintácsi Alexandra véleménye a kereskedelmi csatornákon futó tehetségkutató versenyeknek álcázott műsorokról. Az ő idejében persze még minden más volt, hetek alatt fogyott el 270 ezer példány a legelső lemezéből, és csak utána jöttek a tévés szereplések.

Ellene van minden tehetségkutató műsornak

„Ma pedig ismeretlen fiatal tehetségek és kevésbé tehetségesek főműsoridőben heteken keresztül szerepelnek a legnagyobb kereskedelmi tévékben olyan technikai körülmények között, ami nekem és sok más régóta sikeres pályatársamnak nem adatott meg még soha” – magyarázta a Velvetnek az egykori megasztáros zsűritag, Fenyő Miklós felfedezettje hozzátéve, az esélyek teljesen kiszámíthatatlanok, így még csak tippelni sem lehet, hogy ő befutna-e egy ilyen produkcióval. „Van több olyan versenyző is, aki egy régebbi műsorban már az elején kiesett, most pedig döntős. Nem hiszem, hogy közben tanult meg énekelni és egyszer csak tehetséges lett.”

Az énekesnő ekézése ellenére lánya, Blanka odáig van a műsorokért, a barátnőjével már tervezte is a jelentkezést, de Szandiék lebeszélték róla. „Szerintem inkább hátrány ismert ember gyermekeként elindulni egy ilyen versenyben. Ha nem annyira tehetséges azért, ha pedig jó és továbbjut, az emberek rögtön azt gyanítják, bunda az egész. Amúgy leginkább a legkisebb gyermekünkben, Csabikában látjuk azt, hogy van affinitása a zenei pályához” – mondta Szandi, akinek mai napig szinte minden hétvégén vannak fellépései, és olykor becsúszik egy-egy hét közben is.

Jó híre szájhagyomány útján terjed

„Én becsülettel, alázattal állok hozzá minden egyes szereplésemhez és a tőlem telhető maximumot próbálom nyújtani a legkisebb színpadon is. Minden egyes tapsot és szeretet megnyilvánulást megbecsülök és mindig időt szánok a dedikálásra, valamint a közönséggel való személyes kontaktusra az előadás után. Hosszú távon csak így lehet működni. A fellépéseim jó híre szájhagyomány útján terjed.”

Mi több, őrült rajongó is akadtak, egyik feleségül is akarta venni: „Amikor vittem ki a szemetet, a félhomályban előugrott az egyik kuka mögül és megkérte a kezemet. Nagyon megijedtem, rögtön kiabáltam anyuéknak, akik elbeszélgettek vele. Volt egy olyan fiú is, aki napokig ült az ablakom alatt. A harmadik emeleten laktunk és ő még zuhogó esőben is várt arra, hogy kinézzek az ablakomon és rámosolyogjak” – hozzátette, mivel már háromgyermekes, férjezett asszony, már ritkultak ezek a heves érzelmi kitörések, de minden bók jólesik neki. Férjével, Bogdán Csabával húsz éve vannak együtt, a nagy korkülönbség miatt akkoriban volt némi botrány és harag a családban.

Félti gyerekeit a felszínes, önző világtól

„A 92'-es nyári turnémon Csabi volt a szólógitáros” – mesélte az énekesnő. „Már az első próbán kölcsönös volt a szimpátia közöttünk. Nem gondolkodtunk azon, hogy problémát jelenthet  a korkülönbség. Nem is lett volna ez gond, ha édesapám nem ellenezte volna ennyire. Én ekkor tizenhat éves voltam és ő nehezen fogadta el Csabit, nemcsak a korkülönbség, de a csajozós múltja miatt is. A tiltás eredményeképpen tizennyolc évesen odaköltöztem Csabihoz. Már három éve együtt éltünk, közös szakmai sikereket mutattunk fel (Japánban is megjelent a Csabi által írt lemezem angol nyelven), de még ez sem hatotta meg őt, annyira makacs volt. Aztán egyszer csak megtört a jég és miután igazán megismerték egymást, nagyon jó barátság alakult ki közöttük. Az esküvőnkön apu kísért az oltárhoz, ám egy hónapra rá sajnos meghalt. Én Csabit akkor láttam először sírni.”

Szandi ebből kifolyólag toleráns a nagy korkülönbséggel kapcsolatban, vagyis ha a későbbiekben Blanka beállítana egy idősebb férfival, nem lenne gond belőle – egész más miatt aggódnak férjével. „Szerintünk sokkal nagyobb problémát jelent az, hogy ennyire megváltozott minden. Egyre kevésbé tudhatjuk, mi a valóság amögött, amit látunk. Felszínes, önző világot élünk, igazából senkiben nem lehet megbízni. Ezért rendkívül fontos bázis a család. Leginkább arra figyelünk, kikkel barátkoznak a gyermekeink, kikkel töltik azokat a perceket, órákat, amikor nem vagyunk mellettük. Mindent megteszünk azért, hogy merjenek őszinték lenni velünk. Egyházi iskolába és óvodába járnak, így hasonló gondolkodású szülők gyermekeivel töltik a nap jó részét.”

A családi idill viszont mostanában mégsem annyira idill, nővére, Pintácsi Viki fiáról ugyanis kiderült, hogy rákos. „Viktorkának akkut limfoszomatikus leukémiája van, ami gyermekkorban száz százalékosan gyógyítható. Nagyon pozitívan áll hozzá a megpróbáltatásokhoz. Nagy erőt ad nekünk az, hogy tudjuk, pár hónap múlva újra az egészséges gyermekek életét élheti.”