A Barátok közt sorozatszínésze baba-mama magazinnal jelentkezett a VIASAT3 csatornán. Deutsch Anitának már nem ismeretlen a műsorvezetés fogalma, annak idején a Barátok közt miatt hagyott fel ezzel a műfajjal. Akkor egyedülálló nőként nem tudta egyeztetni a színészkedéssel, most viszont két gyerek mellett is megy neki - mi több, késztetést érez arra, hogy dolgozzon, mert csak így elégül ki lelkének egy része.

Minden vasárnap délelőtt baba-mama magazinnal jelentkezik Deutsch Anita a VIASAT3 csatornán. A Barátok közt Szilágyi Andreáját egy korábbi, teljesen más műsorhoz készült casting alapján választották ki Az anya csak egy van című produkció készítői – előbbit nem kezdték el legyártani, de a válogatás egyenes utat jelentett az április 22-én debütált magazinhoz.

Képtelen lenne választani

„Szerintem teljesen más lesz, mint az eddig megszokott baba-mama műsorok” – mondta a Velvetnek Deutsch Anita. „Minden egyes adás alatt főzünk a vendégekkel kétfajta ételt, ami valamilyen szinten kapcsolódik a témához: például, ha épp a gluténérzékenységről beszélgetünk a meghívott vendéggel, akkor közben csinálunk egy gluténmentes palacsintát. Úgy vélem, így jóval izgalmasabb, mint egyszerűen csak leülni és beszélgetni a kismamával.”

A kétszeres anyának nem ismeretlen a műsorvezetés műfaja: már a szappanopera előtt is benne volt a szakmában, a Duna TV-n, az m1-en és az RTL Klubon is díszelgett már hasonló szerepkörben. „Nagyon szeretem a színészkedést és a műsorvezetést is, nem tudnék választani” – magyarázta. „Előbbit annak idején a Barátok közt miatt hagytam abba, mert akkoriban még nem volt összeegyeztethető a kettő. Aztán, amikor kikerültem a sorozatból és hallottam, hogy castingolnak, egyből mentem, mert nagyon hiányzott. Két teljesen különböző dologról van szó, úgyhogy nem tudnám, melyik kezemet vágassam le.”

Néha neki is elege van

Gyakorló anyaként Deutsch Anita úgy érzi, legújabb szerepköre ideális számára, és saját tapasztalatait is szeretné majd átadni a nézőknek. Továbbá azt is beismeri, az anyaság nem habos torta. „Az ember vagy bevallja, vagy nem, de a teljesítőképessége határokat tud szabni. Én például szeretnék végre végigaludni egy éjszakát. De ott van az a szituáció is, amikor állok egy hiszti kellős közepén, és azonnal okosnak kell lennem – az egész gyereknevelés tele van megoldandó problémákkal. Nehéz. De mindezek ellenére egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy ennek nem így kellett volna lennie” – magyarázta Deutsch, aki nem híve a német gyereknevelési módszernek, vagyis annak, hogy a gyerekeket teljesen szabadjára engedjék.

„Ha választani kellene a konzervatív nevelés és a szabadnevelés között, akkor nyilván az előbbit választanám, de megpróbálunk inkább a kettő közt lavírozni. Az egész élet arról szól, hogy vannak bizonyos határok, ezért nem dolgozhatok ellene, de nem is lehet mindenre nemet mondani. Próbálom megtalálni az arany középutat, ez többé-kevésbé sikerül is.” A színész-műsorvezető hozzátette, a családban ő az engedékenyebb és kényeztetőbb a lányaival szemben, viszont férje, Kinizsi Ottó az, aki függetlenségre neveli őket, vagyis jobban elengedi a gyeplőt.

A munkával kielégül lelkének egy része

Két munkahely mellett arra lehet következtetni, hogy Deutsch Anitának kevés ideje jut a gyerekeire, ám ő ezt cáfolta: „Annak ellenére, hogy forgatjuk a Barátok köztet és most van ez a műsor is, az életem hetven százalékát a lányokkal töltöm. Szerencsére tényleg nem arról van szó, hogy mint a legtöbb ember, napi tíz órákat dolgozom, és így alig jut idő a gyerekekre, hanem meg tudtam oldani, hogy a kecske is jól lakjék és a káposzta is megmaradjon. Az anya csak egy van adásait egyszerre vettük fel, ami azt jelentette, hogy volt mondjuk négy húzós nap, amikor meg kellett oldanom a gyerekek felügyeletét, de utána megint én voltam velük egyfolytában. Nagyon szeretem a munkámat, ezért nem tudnék főállású anya lenni, de abból a szempontból meg nagyon jó, mert legalább azt csinálom, amit szeretek. A munkám nem vesz el olyan sok időt, a lelkemnek ez a része mégis kielégül” – tette hozzá a sorozatszínész.