Puzsér Róbert szerint túl sok tehetségkutató van Magyarországon, nem akar feleslegesen beszélni, és próbál a háttérből kritizálni. Saját magát nem juttatná be a Csillag Születikbe.

"Nem olyan nagy kihívás a Csillag Születik. Abból a szempontból az, hogy sok ember látja, de húszezer ember is sok, és kétmillió is. Mindkettőhöz hatalmas felelősség beszélni, az emberi elme nem képes felmérni a differenciát ekkora számok között" - mondta a Velvetnek az újságíró.
A Csillag Születik új zsűritagját egyáltalán nem zavarja, hogy teljesen eltérő kategóriák közt kell különbséget tennie, ugyanis nem ezt nézi: "Nem egymással kell ezeket a produkciókat összevetni, alkalmazok egy minőségskálát, és azt követem. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy kimerülnek a tehetségkutatók készletei, ezt mindenki látja, akinek szeme van" - vázolta fel a problémát, hozzátéve, hogy eleve túl sok tehetségkutató van Magyarországon.

Hard talk

Az ellenszenvet simán elfogadó Puzsér jelenleg a hard talk egyetlen széles körben is ismertté vált képviselője nálunk, ezzel új színfoltot hozva a szokásos kedveskedő zsűrizésbe, de aki ismeri a munkásságát, az tudja, hogy ez nem egy előre megtervezett stílus. "Mindig is ezt csináltam. Nekem ez a normál működésem, az összes eddigi műsoromban ugyanígy nyilvánultam meg. Erős intellektuális igénnyel, közérthetően, mindig közérdekűen és konfrontatívan, megfelelő kulturális normák mentén. Nagyon remélem, hogy abból előbb-utóbb referencia lesz, hogy kimondjuk az igazságot, hogy ha valami hitvány és szemét, arra ne mondjuk azt, hogy 'nagyon cuki gyerek vagy vagy, de még kell gyakorolnod'! Pedig ilyenkor teljesen nyilvánvalóan nem szabad tovább gyakorolni, hanem valami teljesen másba kell fogni. A jó és a minőségi sem azt jelenti, hogy elájulunk valakitől. A kritikus személyének háttérbe kell szorulni, és a jóízlésnek meg az igényszintnek kell előtérbe kerülni." A megmondóember és zsűritársai elismerik az egymás közti nézetkülönbségeket, mindeddig nem szólalkoztak össze igazán keményen.

Ellenpólus

Nem érzi ellentmondásosnak, hogy úgy bírálja a tömegkommunikációt, hogy szerves része annak. "Én ezen belül vagyok az ellenpólus. Soha nem szólalok meg öncélúan, nem beszélek bulvár tematikában. Ha kinyitom a számat, igyekszem úgy megszólalni, mintha nem csak a szél lobogtatná. Magyarországon az önfeledt semmitmondás uralkodott el, a szereplők a média széltében-hosszában teljesítmény nélkül zendülnek, a sztárvilág önkénye uralja a nyilvánosságot. Én mindössze úgy működöm, ahogy a megítélésem szerint sokaknak kéne, akik végre használnák a nyilvánosságot, nem pedig bitorolnák."

Magát nem juttatná be

Érdekes kérdés, hogy Puzsér Róbert mennyire képes önkritikát gyakorolni, ezért kiderítettük, hogyan zsűrizné a tehetségkutatóban a honlapján is elérhető saját zenei produkcióit. "A szövegek, amiket írtam, szerintem nagyon jók lettek. A zenék roppant sajátosak, mert elektronikus tánczenei zúzdára adtam őket elő. Különleges alapok, mondanom sem kell, hogy nem nagyon illeszkednek a hip-hop zenei közegébe. Az előadásmódom volt szerintem a gyengém, azt hiszem, nem vagyok valami jó MC. Ha most látnám a tíz évvel ezelőtti önmagamat, amint előadja azokat a számokat, azt hiszem, azt mondanám emiatt, hogy nem továbbjutós a produkció. Ezért is hagytam abba, már akkor is csak egy hobbi volt, amivel párszor felléptem." Talán ezért sem várhatóak újabb Puzsér Róbert-dalok, de azt el tudja képzelni, hogy másoknak írjon szöveget.

Nincs jogtalan kritika

Annyi biztos, hogy Puzsér nem az a bocsánatkérős fajta, de ennek oka is van. "A magánéletben természetesen számos alkalommal kértem már bocsánatot, de szakmai vonalon még soha. Ahhoz előbb az kellene, hogy jogtalan legyen a kritikám."