A tizennyolc éves énekesnő mindig is a reál tantárgyakból volt jó, így nem meglepő, hogy matematikából emelt szintű vizsgát tett. Hien az egyetemen is ebben az irányban szeretne továbbtanulni, bár ha felveszik, akkor sem kezdi el azonnal, hanem halaszt egy évet. Készül ugyanis az új lemeze, és szeretne végre teljes mértékben a zenei karrierjére összpontosítani. Az utóbbi időben rengeteget fogyott, mert az iskolát és a munkát nehéz volt egyeztetnie.

Múlt hét pénteken elballagott az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolából Nguyen Thanh Hien, mostanra pedig már túl is van a magyar, a matematika és a történelem érettségi vizsgákon. Caramel új barátnője magyarból az összehasonlító elemzést választotta, ami véleménye szerint elég szubjektív dolog, így csak remélni tudja, hogy megfelel majd a vizsgáztatónak, bár elmondása szerint ebben a műfajban mindig is jó volt.

Egy évet halaszt az egyetemen

„A matek volt a legjelentősebb vizsgám, de szerencsére az is megvan. Úgy érzem, jól sikerült, csak egy feladatrészt nem tudtam megcsinálni, az összes többit igen” – magyarázta a Velvetnek Hien. „Az angol és kémia van még hátra, előbbiből a matekhoz hasonlóan lesz emelt szintű vizsga. De már most hatalmas megkönnyebbülést érzek, főleg, hogy a matek kész. Négy órán keresztül koncentrálni elég nagy terror.”

Az énekesnő a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vegyész szakára, és műszaki menedzser szakára jelentkezett, illetve a Corvinus Egyetem közgazdász képzésére. „A matek és a kémia az, ami mindig is érdekelt, és jó voltam ezekből, úgyhogy ezért is akarok ilyen irányban továbbtanulni. Viszont halasztok egy évet, szeretnék a zenére koncentrálni. Most lett kész az egyik új dalom, a napokban vitték be a rádiókhoz, úgyhogy hamarosan hallható lesz, és ahhoz készül egy videoklip is. A lemezhez már nagyon sok dalt megírtam, elkezdtem hangszerelni is, nagyon sok ötletem van. De sok dalhoz nincs szöveg, nincsenek felénekelve, ezekre nagyon ráfekszem a nyáron.”

Nem stresszel, de izgul

Hien hozzátette, a sulit és a zenei életet soha nem volt könnyű egyeztetni, és főleg az utolsó év volt nagyon nehéz. „Nemcsak azért, mert az egyik elveszi az időt a másiktól, hanem mert teljesen más világról van szó. Pénteken a Megasztárban szerepeltem még, hétfőn pedig már érettségiztem úgy, hogy előző héten végig be kellett mennem próbákra. Mindig vittem magammal a jegyzeteimet, de hiába volt akár egy óra szünetem is, nehéz volt visszazökkenni a füzeteimből egy-egy interjúra vagy éneklésre. Most az érettségi időszakban kicsit könnyebb, hiszen egyeztettem a menedzseremmel, és azokra a napokra nem tett fellépést.”

A megasztáros látványosan sokat fogyott az utóbbi időben, bár szerinte ez nem a stressztől van: „Tény, hogy izgulok, de inkább az lehet a dologban, hogy az utóbbi időben tényleg nehéz volt a tanulást és a munkát egyeztetni. Két emelt szintű érettségi, fellépések, plusz a lemezemet is csináljuk, ez együtt kemény.”