A Jóban-rosszban Tamás atyája próbál segíteni újszülött fia nevelésében, de közben munkát is keres. Nem akarja befolyásolni a gyerekét később, de a horoszkópok szerint a harcművészet a megfelelő neki, ez pedig neki is tetszik.

“Óriási boldogság, hogy minden rendben van a gyerek körül. Az alvással töltött óráim száma is megmaradt, csak ezeket mindig meg kell szakítanom úgy három óránként” - avatta be örömébe a Velvetet a friss apa, Száraz Dénes. A színész jól látható vidámsággal beszélt első gyermekükről. “Általában a feleségem pelenkáz, hiszen ő van otthon egész nap, én megyek a dolgaim után, de nincs beosztva, ha arról van szó, én viszem az éjszaka közepén a gyereket a vállamon fél órát, hogy ő addig tudjon aludni.”

A Jóban-rosszban egykori Tamás atyája szeretne laza apa lenni, de a következetesség számára a legfontosabb. “Nagyon szeretnék majd figyelni rá, hogy merre akar menni, hogy arra tudjam terelgetni. Ha valamit elkezd csinálni, akkor figyelek rá, hogy próbálja meg végigvinni, és ne adjon fel dolgokat az első akadálynál. Én ezt csináltam kiskoromban, 25 év felett szoktam le róla, hogy mindent félbehagyjak.”

Annyi biztos, hogy az ország legsármosabb férfijának megszavazott színész nem akar erőltetni semmit, de azért átnézte a szakirodalmat. “Elkezdtem olvasni a horoszkópokat, és az összes azt írja, hogy ha egy Kos gyereket le akarsz nyugtatni, akkor harcművészetet kell vele taníttatni. Én örülnék is neki, ha kipróbálna pár dolgot” - beszélt a lehetséges jövőről. Itt még azért közel sem tartunk, egyelőre másról szól a szülői lét: “Már nem alszunk együtt vele, csak ha nagyon nyöszörög, a hálószoba lett kettéválasztva, és ott van a kiságya.”

Száraz Dénes fura időpontot választott a munkahelyváltásra, kevés friss apa mond fel a munkahelyén a gyerek születésével szinte egy időben, de szerinte ez jobb is így. “Kritikákat nem kaptam azért, mert felmondtam az Új Színházban, bár páran mondták, hogy ők nem merték volna megtenni. Én azt gondolom, hogy ha nem érzem jól magam valahol, akkor el kell menni. Szerintem a gyerekem sokkal nagyobb kárát látná annak, ha azt látná, hogy az apja jövő szeptembertől ideges, és tele van feszültséggel. Ez nagyobb hatással van a családom életére, mint az a havi fizetés, amit a színház adott.”

Száraz persze szeretne munkát az eddigi helyére hiszen idő közben a nézők legnagyobb felháborodására Jóban-rosszbanból is kiírták Tamás atya karakterét. “Szeretnék dolgozni. Sőt, inkább azt remélem, hogy valaki szeretne velem.” Dolga így is van, a hamarosan színpadra kerülő Abigél jóképű tanárát is ő formálja meg. “A figyelemfelkeltés szempontjából nagyon jó, hogy az Abigél már régóta a köztudatban van, az pedig, hogy prózaként jelenik meg színpadon, kuriózum lesz. Nagyon büszke vagyok rá, hogy Balázsovits Lajos után én is eljátszhatom Kalmárt, hiszen én is láttam fiatalon a tévéjátékot” - mondta a színész, akitől a háborúpárti tanár karaktere a lehető legtávolabb áll, de ezt nem is érzi problémának. “Ha teljesen más jellemet kell színpadra vinni, akkor el lehet bújni mögé, magamat adni sok esetben nehezebb.”