A Megasztár hatodik szériájával együtt már a kilencedik tehetségkutatóba jelentkezett a tiszavasvári énekesnő, aki végül a fináléba énekelte magát, de alulmaradt Radics Gigivel szemben. Szakos Andreát a műsor ideje alatt rengeteg támadás érte amiatt, mert megosztotta anyagi körülményeinek részleteit a sajtóval, sokan azzal vádolták, hogy a szegénységéből próbál előnyt kovácsolni. A megasztáros nem érti az indulatokat, mint mondta, helyzetük még a főnyereménnyel is menthetetlen lett volna, annyi a tartozásuk.

Elejétől kezdve Radics Gigit tartotta a legnagyobb ellenfelének Szakos Andrea, ami persze nem csoda, az viszont jelent valamit, hogy a tizenöt éves győztes is Szakos Andreában látta a legnagyobb vetélytársat.

„Sokszor beszéltünk arról, hogy jó lenne, ha mi ketten állnánk majd a fináléban. Aztán így is alakult ez a dolog, úgyhogy nagyon boldog voltam. Úgy érzem, mindketten megérdemeltük volna a főnyereményt, nem érzem azt, hogy második lettem, vagy hogy vesztettem volna. Persze, nagyon tudok örülni annak is, hogy Gigi nyerte meg, hiszen százszázalékos teljesítményt nyújtott végig” – magyarázta a Velvetnek Szakos, aki idén kilencedik alkalommal jelentkezett tehetségkutató versenybe. Most először jutott élő adásba, és egyből a fináléba énekelte be magát.

„Soha nem zuhantam magamba, ha nem jött össze a dolog, sőt, engem mindig csak erősítettek ezek az elutasítások. Úgy gondoltam, ha valami nem jön össze, annak mindig oka van.” Szakos hozzátette, így visszagondolva nem biztos abban, hogy korábban ekkora önbizalommal tudott volna kiállni a közönség elé, és a kommunikáció is jóval nehezebben ment neki régebben. Mostanra viszont már sok rutint szerzett a zenekarával, így tényleg csak az vett el a teljesítményéből, hogy betegeskedett. „De azt is megtanultam kezelni, mire élő adásba kerültem, pedig a próbák alatt annyira rossz állapotban voltam sokszor, hogy hangom sem volt. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy tudtam úgy teljesíteni, hogy az emberek nem vették észre, hogy beteg vagyok. Technikailag is nagyon sokat fejlődtem, és megtanultam az alázatot is a zene iránt.”

Nem értette, miért támadják

Szakos Andreának eredetileg gazdasági informatikus végzettsége van, amiben nem tudott elhelyezkedni lakóhelye környékén. „Szabolcsban munkahely egyszerűen nincsen, munkanélküli voltam hosszú ideig, míg a Megasztárba nem jelentkeztem. Az a baj, hogy lehetőséget sem kapunk, hiszen amikor én próbálkoztam, nagyon sokszor azzal küldtek el, hogy nincs tapasztalatom. De könyörgöm, ha nem adnak esélyt sem, hát hogyan legyen tapasztalata az embernek?”

Az énekesnőt egyébként a műsor ideje alatt rengeteg vád érte amiatt, mert nyíltan beszélt családja rossz anyagi körülményeiről: az internetes fórumokon konkrétan azzal vádolták, hogy a szegénységéből próbál előnyt kovácsolni a produkcióban.

„Azért volt rossz érzés, mert nem igazán értettem, hogy az emberek a mai világban, amikor tudják, milyen sokan vannak ugyanilyen helyzetben, miért bántanak, hogy bevallottam, igen, ez van. Soha nem titkoltam és nem szégyelltem, honnan jöttem, én nem haknizni akartam ezzel – egyszerűen a média ezt kapta fel. Ezt én nem tudtam kivédeni” – magyarázta a megasztáros.

„Mindenki jött valahonnan, én innen. Nem hiszem, hogy a zsűri beválogatott volna csak azért, mert szegény vagyok. És nem is a főnyeremény volt a célom. Ami a célom és az álmom volt, azt a Megasztárral elértem (ismeretség, nagyközönség, lemez, karrier), és nem estem kétségbe, hogy nem nyertem meg a milliókat. Sokkal nagyobb bajban vagyunk, a nyeremény nem húzott volna ki minket ebből. Sajnos több az adóság, mint amekkora a díj lett volna, ha megnyerem.”

Természetesen Szakost is betámadtuk azzal a kérdéssel, hogy a milliónyi megasztáros közül, meg egyáltalán a hazai zenei piacon mivel akar a jövőben kitűnni, mire az énekesnő elismerte, tényleg nem lesz könnyű dolga: „Nagyon sok újat tényleg nem lehet már csinálni, úgyhogy ezen gondolkodnom kell, hogy mi az eladható Magyarországon. Oda kell figyelnem az igényekre, mindemellett pedig szeretnék saját magamnak is megfelelni, és tényleg olyan zenét csinálni, ami hozzám is közel áll” – mondta.