horoszkóp

Acél Réka a reinkarnációért felel

2006.01.16. 08:00
Acél Réka jól érzi magát a TV Dekón és a Főtérben, de a rádiózás hiányzik neki. Szeret bolhapiacokon kutakodni és szívesen fordul szembe a fogyasztói társadalommal. A haja pedig barna.

Ha azt írjuk a Google-be, hogy Aczél Réka, 587 darab találatot kapunk, ha azonban "z" nélkül, bajuszpödrő ősöket nem feltételezve, egyszerűen Acél Rékára keresünk, 1810 találatra lelünk. Hogy hívják tehát a szemeink előtt felcseperedő műsorvezetőt? - morfondíroztunk.

Ecseri

A Google-nek már megint igaza van, tudtuk meg az érintettől, akit alapvetően nem a neve miatt hívtuk fel, hanem, hogy beszéljen nekünk a TV Dekón indult műsoráról. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Acél Réka a 2005 végén indult csatornán lomtalanításokon és bolhapiacokon talált ócskaságokat újít fel a Patina című műsorban. A műsorvezető egy stábbal az Ecserit járja, és régiségek után kutat.

Reinkarnáció

A meglelt tárgyakat azután négy fiatal iparművész dolgozza át és helyezi esetenként egészen új kontextusba. Így reinkarnálódott például hat ezüstkanál karácsonyfadíszként, egy szőnyegből pedig ülőpárna lett. "A műsor a fogyasztói társadalom ellenébe megy, régi dolgok újragondolásán alapul" -jegyezte meg a Kölyökidő egykori műsorvezetője. Egyelőre még bizonytalan, mi lesz az redizájnolt tárgyak későbbi sorsa, az A terv szerint szobát rendeznek majd be belőlük, a B terv szerint elárverezik őket.

Vizsgák

"Mindig is érdekelt a dizájn" - jegyezte meg a műsorvezető, és elmesélte, hogy külföldön is rendre a bolhapiacokra vezet az első útja. Jelenleg azonban nem igazán van lehetősége arra, hogy elhagyja az országot: az ELTE szociológia szakának másoddiplomás képzésében vesz részt, ahol harmadéves és mivel most január van, épp a vizsgaidőszak kellős közepén tart. Mint mondta, februárban lesz végre ideje arra, hogy síeljen egyet Ausztriában.

Rádiózás és hajszín

Acél Réka elégedett jelenlegi munkáival - a TV Deko mellett a Főtér műsorvezetője is az M1-en -, de a rádiózás hiányzik neki. Korábban a Rádió Deejay-ben és a Klub Rádióban is dolgozott.

Szerkesztőségünk stílusfigyelő szekciója a beszélgetés végén már csak azt szerette volna megtudni, vajon milyen Acél Réka eredeti hajszíne. Nos, nem vörös, hanem barna.

Acél Réka röviden
Acél Réka 1978. március 23-án született. Kilencévesen már szerepelt a Világ legrosszabb gyereke című ifjúsági filmben, 1989-től az MTV Kölyökidő című gyermek magazinjának állandó szereplője. A Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetében kommunikáció- és PR. szakot végzett, jelenleg az ELTE másoddiploma képzésére jár szociológia szakra. A televíziózás mellett hosszabb ideig rádiózott a Rádió Deejay-ben és a Klub Rádióban. 2002-ben a VOLTfolió gálán közönségdíjat kapott "Televíziós műsorvezető" kategóriában, egy évvel később világkörüli úton vett részt Frei Tamás csapatában a 8 nap alatt a Föld körül című műsorban. Jelenleg a TV Deko Patina és az MTV Főtér című műsorának háziasszonya.