horoszkóp

3 macska, 2 kutya, meg 1 ikerpár

dr
2007.02.22. 08:51
Bánszki Adrienn, azaz Ada, a Viva Televízió műsorvezetője mindig is fiatalon akart szülni. Az élet úgy hozta, hogy egyszerre két fia született. Az ikrek jól vannak, és Ada ha teheti, cipeli őket mindenhova. Lassan nagyobb lakást kell keresniük, mert az állatokkal együtt már kilencen laknak.

Szülés után viszonylag hamar visszamentél dolgozni. Mennyit időt töltesz munkával és tanulással?

A sulimnak már vége van, lediplomáztam. Mindenki azt hiszi, hogy sok időt vesz igénybe a munkám, de mi nem reggel nyolctól este ötig dolgozunk. Pusztán heti két nap elfoglaltságot jelent. A Viva Trend című műsorát hamar megcsináljuk. Ha forgatunk, elmegyünk 3-4 helyszínre, de fél óra után már csak vágóképeket csinálunk. Nem vagyok sokat távol a gyerekektől. Meg egyébként is, félévente csupán egyszer tudok elmenni szórakozni, olyankor az egyik barátnőm vigyáz az ikrekre. Szeretnék többet járni társaságba, de most még nem lehet.

Viszed magaddal a forgatásokra a már egyéves ikreket. Hogy viselik az idegeneket?

Ők teljesen nyitottak, mindenkire vigyorognak.

Nem nehezebb két gyerekkel?

Nem tudom igazából. Viszont tény, hogy az egyik barátnőm, aki nemrég szült, jobban leterhelt az egy gyerekkel, mint én a kettővel. Ha nem alakítottam volna ki egy rendszert, úszna az egész napom. Szerencsére Bence és Bálint lefoglalják még egymást is, így nem kell állandóan szórakoztatnom őket.

Miért akartál fiatalon szülni ?

Mindig is fiatalon akartam szülni. Mikor bekerültem a Vivába 180 fokos fordulatot vett az életem, és kitoltam a gyermekvállalást 25 éves koromig. De még így is tervezett előtt szültem. Szerencsére. Igazából azért vállaltam "korán", mert a családunkban mindenki fiatalon szült. Emlékszem, mindig büszke voltam, hogy anyukámra, hogy milyen fiatal. Viszont van egy öcsém, aki 7 éves. Szerintem őt már máshogy nevelik. Ha idősebb korodban szülsz, a generációs különbség nagy lesz. Nehezebben veszed az akadályokat. Én meg úgy voltam vele, mire várjak? Főleg, hogy vágytam is rá. Kifogást mindig lehet találni. Sokan az mondják: karriert akarnak előbb. Nekem olyan a munkám, hogy vissza tudtam jönni dolgozni utána. Így az adott helyzetben, simán belefért.

Ada

Miben más fiatalon szülőnek lenni?

Én az anyukámnak tudtam mondani, hogy jöjjön velünk bulizni. Persze nem jött, mert kellemetlenül érezte volna magát. Pedig a zenei ízlésünk is hasonló volt mindig. És sose látszott rajta, hogy az édesanyám. Inkább a barátnőmnek tűnt.

Úgy tudom, modellkedtél is.

Belekóstoltam. Volt, hogy 15-20 lány közt várakoztam arra, hogy eldöntsék ki kell az aktuális munkára. Úgy éreztem magam, mint egy tehénmustrán. Pusztán a kíváncsiság hajtott a modellszakma felé. Összesen két fotózáson voltam 18 évesen. Nem az én világom.

Igaz, hogy rengeteg háziállattal osztjátok meg a lakást?

Tervezzük, hogy nagyobb lakásba költözünk. Az állatokkal nem akarjuk összeengedni a gyerekeket. Két kutyánk és három macskánk van. Egy labradorkeverék, ő harciasabb és egy pekingi palotakutya. Mikor begyűjtöttem őket, még egyedül laktam. A labrador velem aludt az ágyban. Igazából ezért sem akarjuk összeereszteni az ikrekkel. Féltékenyek. Mondjuk a macskák a közelükbe sem mernek menni.

Timo jó apa hírében áll.

Főz, fürdet, pelenkázik és altat, tehát mindent megcsinál.

A szülés annyira jó élmény volt, hogy azt tudtad mondani: jöhet a következő?

Annyira emlékszem, hogy közölték: baj van. A gyógyszerek miatt már csak nevetni tudtam. Császároztak, de azon aggódtam, hogy végig ébren maradjak. Milyen ciki, ha az anyuka bealszik közben.