Kállai Ákos belülről überszexuális

dr
2008.08.12. 07:24
Kállai Ákos akkor tudta meg, hogy mit jelent überszexuálisnak lenni, mikor megkereste egy dezodorcég. Rájött, hogy ő valójában ezt a férfitípust képviseli, mert otthonából ilyen értékekkel indult a nagyvilágba.

Kállai Ákos volt öttusázó, jelenleg szakvezetőként dolgozó sportember, elvállalta, hogy az Old Spice hivatalos überszexuális alfahímje legyen. Az okok és miértek közt fontos helyet kapott a felkérés mikéntje is. "Nagyon szimpatikus a dolog, amiről szó van, meg jó móka és a megkeresés is kedves volt. Pár napot gondolkodtam rajta, de tulajdonképpen az első pillanatban tudtam, hogy tetszik, és el fogom vállalni, csak úgy döntöttem, alszom még rá egyet" - mondta a sportoló, aki elmondta, csak a felkérést követően ismerkedett meg a fogalom valódi tartalmával.

"Régen semmit nem mondott nekem az überszexualitás. Alapvetően azt sem tudtam, hogy van retro- meg metroszexuális férfi. Mikor egy szexuálpszichológus elmagyarázta, hogy miről is van szó, már éreztem, ez a dolog közel áll hozzám. Persze tudom, hogy ezt még tanulni kell, mert ez egy folyamat, évről-évre, napról-napra fejlődik az ember, és leginkább önmagát kell fejlesztenie. Inkább ez szimpatikus, mint bármilyen más fogalom. Hogy ezt übernek hívják, van ilyen, sajnos ebbe estem bele. Nem szeretek semmilyen csoporthoz tartozni, de ezt mégis vállaltam. Belülről leginkább überszexuális vagyok." Kállai szerint nem volt annyira vészes a felhozatal, mint ahogy azt a Velvet női szekciója érzékelte, bár állítja, nála kétség kívül sokkal nárcisztikusabb figurákkal került össze.

Nézzen überszexuális Kállai Ákost!

"Nem ripacsok, inkább exhibicionisták. Mindegyik igen csak közszereplő hozzám képest. Amikor még aktív sportoló voltam, én is sokat szerepeltem, de teljesen más közegben. Egy karámba tereltek minket, mint az állatokat, ott fotóztak, miközben mi tettük a dolgunkat. Mikor kijöttünk onnan, már nem annyira törődtek velünk" - emlékezett vissza a sportoló a múltra, ami csöppet sem hasonlított a frissen átélt kalandokra. Kállai hozzátette, hogy nem esett nehezére megtalálni a celebekkel a közös hangot, mert ő bármilyen környezetben képes feloldódni, mert alapvetően bipoláris anyag. A szakvezető abban látja a celebek ripacskodásának okait, hogy mindegyik kivétel nélkül meg akar felelni, hiszen ebből élnek. "Amikor épp beszélek velük, teljesen emberiek. Én nem tudok a színpadon úgy viselkedni, mint ők, de ez abból következik, hogy teljesen más világban élek."

Az überszexuális férfi ismérvei

Az überszex pasiban a tradicionális férfitulajdonságok - becsületesség, karakteres személyiség, őszinteség, erő - szerencsésen ötvöződik a pozitív nőies tulajdonságokkal - kommunikatív, együttműködő, gondoskodó. Megteremti a körülményeket, hogy a nő nőnek érezhesse magát mellette, ugyanakkor társaságban nem fogja mindig a kezét. Az überszexuálisoknak vonzerejükkel kapcsolatban nincs szükségük külső megerősítésre, és nem figyelik folyton magukat az utcai kirakatokban. A külső jegyek mellett, harmóniában él bennük az otthonról hozott értékek és saját tapasztalatuk, mely tükröződik belső énjükön és cselekedeteiken.

Ezt nem hagyhattuk szó nélkül, felgöngyölítettük, honnan jött a messzeföldről híres öttusázó és milyen hagyatékot cipel magával. "Igyekszem önmagam adni. Figyelek arra, hogy ne csináljak olyan dolgot, amit nem szabad. Például nem viselkednék meggondolatlanul a nyilvánosság előtt, nem azért, mert nem akarok, hanem, mert így neveltek. Kontrolálni is tudom magam. Otthonról hozott dolog ez, ahogy az überszexualitás egy része is. A negatív dolgokkal nem akarok megjelenést szerezni magamnak."

Gyermek, sportember, sors

Kállai mikor az Old Spice Tettek Napján megragadta a hajó kormányát, egy pillanat alatt kisfiúvá változott, természetesen a jó értelemben. Mikor erre a tekintetére emlékeztettük, elmondta, hogy ez annak volt köszönhető, hogy még életében nem vezetett vízi járművet. " Ilyen kisugárzása akkor van az embernek, ha őszintén élvezi, amit csinál. Szeretem beleélni magam abba, amit csinálok, ha jobban átélem, jobban is tudok azonosulok azzal, amit teszek."

A sportolót ezután arra kértük, hogy beszéljen arról, milyen itthonról nézni az olimpiát. "Fontosnak tartom azt, hogy ki, hogy, és miért hagyja abba a pályafutását. Bennem egy rossz érzés, egy tüske sincs, ahogy az sem: bárcsak ott lehetnék. Pontosan tudom, hogy mi az amit elértem, mi maradt bennem, és mit nem tudtam volna megcsinálni, ha ott vagyok. Nem zavar, hogy mások versenyeznek, sőt nagyon drukkolok mindenkinek, a saját sportágambelieknek is. Ezt úgy fogom fel, hogy ennek így kell lennie" - juttatta a Velvetet is patetikus hangulatba a már nem versenyző versenyző.