Béres Alexandra nemsokára ölre megy aktuális kedvenc megmondóemberünkkel, Schobert Norbival. Addig is lássuk, hogyan is jutott el a Nagy fogyás nevű, hamarosan induló vetélkedőig. Ha pedig hiányérzete maradna, kérdezze őt a szokott módon: kedden déltől válaszol.

A fitnessbajnoknő valószínűleg már kisgyerekként sokat tudhatott a mozgásszervekről, mivel édesapja híres térdspecialista. Nem csoda, hogy hatévesen már ritmikus sportgimnasztikázott, később pedig az RSG-válogatott tagja lett. 1996-ban fitnesz Világ-és Európa-bajnok lett, aztán még mielőtt a legsportosabb magyar üzletasszonnyá vált, megnyert még pár világversenyt. Már 1998-ban megnyitotta első edzőtermét, amiből azóta franchise hálózat lett, és amiből egyet nemrég eladott. Aztán három év szünet következett, de Alexandra még az új évezred beköszönte előtt visszatért, tovább bővítette hálózatát és adta ki az otthoni mozgásra sarkaló videókazettáit.

Nem akar Norbival harcolni

Így az sem ért minket váratlanul, hogy a már említett Schobert Norbert egyetlen komolyan vehető riválisaként ő is megjelent az alacsonykalóriás élelmiszerek piacán és idén termékcsaládot jelentetetett meg Súlykontroll néven.

Lapunknak nemrég elmondta, e missziójában nem célja Norbival hadakozni, sem mérgelődni rajta: "A Norbi-módszert nem bírálom, ahogyan mások szisztémáit sem. Arra szeretném felhívni az emberek figyelmét, szerintem mi miért jó, mit miért kövessenek. Ha bármilyen kritika érné Norbit az én számból, akkor nem a lényeg kerülne előtérbe, hanem mindenki azzal foglalkozna, hogy konkurenciaharcot folytatunk. Én sosem voltam konfrontatív alkat, csupán szeretném minél több emberrel megosztani az évek alatt megszerzett tapasztalataimat."

Kérdezze Alexandrát!
Akár a műsorról szeretne többet tudni, akár a fitnesszbajnoknő módszereiről, táplálkozási tanácsairól, vagy csak arról, mit ajánl felsőkarra: Alexandra a szokott helyen, a Velvet online interjújában ma déltől válaszol!

A harcmodor azonban elkerülhetetlen lesz a közeli jövőben, Alexandrát és Schobertet ugyanis a Tv2 jól összeugrasztja a Biggest loser licenszműsor magyar megfelelőjében, a Nagy fogyásban. Mindkettejüknek egy hatfős csapatot kell majd lefogyasztaniuk. Hetente végeznek majd mérlegelést, ami után a kevesebbet fogyó csapatnak kell kiszavazni valakit maguk közül. A csapattagok nem csak saját edzőjük táplálékát fogyaszthatják, hanem, ha szimpatikusabbnak találják az ellentábor étkeit, ehetnek abból is. "Igyekezni fogok, hogy a műsor ne elsősorban rólunk szóljon, hanem sokkal inkább a résztvevőkről. Ez az ő harcuk, az edző csak eszköz a fogyáshoz"- magyarázta lapunknak a verseny lényegét Alexandra.

Domainharc: Alexandra-Norbi: 1-0

A verseny kapcsán a legfrissebb hír, hogy a nagyfogyas.hu domain névre Alexandra gyorsabban lecsapott, mint a műsort készítő Tv2. Ahogy azt mi is megírtuk, a Béres Alexandra honlapját üzemeltető cég levédette a nagyfogyas.hu domainnevet, így aki a fogyókúrás műsor iránt érdeklődik, Alexandra honlapját találja meg. Béres szerint a domainnév megszerzésére azért volt lehetősége, mert a műsort készítő Prime Time produkciós cég a TV2 nevében nem tette ezt meg, és eddig senki nem jelezte, hogy ezt a lépést nehezményezné. A jelek szerint ez nem teljesen így van, a Tv2 ugyanis nagyon szeretné a domain nevet, amiért elkezdett lépéseket is tenni, jelenleg azonban még mindig Alexandra oldalára mutat a link.

Szereti a joghurtos csokoládét

És hogy valami titkosat is eláruljunk: Alexandra magánemberként is odafigyel arra, hogy mikor mit eszik, rendszeres fitnesztanácsadásai során szerkesztőségünkben általában teát fogyaszt, de saját bevallása szerint néha azért ő is bűnözik: kedvence a joghurtos csokoládé és az egészséges divatkaját, a sushit is szereti.