horoszkóp

Anettka harmincmilliót akar a Star magazintól

2006.03.16. 19:01
Rágalmazás miatt harmincmillió forintra pereli Fehér Anettka a Star főszerkesztőjét, Halkó Gabriellát. Az űrhajósjelölt elszántnak tűnik, bár hivatalosan még nem kereste meg a lapot. A főszerkesztő műfajelméleti kérdésekkel ellenérvel.

Harmincmillió forintra pereli Fehér Anettka a Star című hetilap főszerkesztőjét, Halkó Gabriellát. A Star múlt heti számában egy két oldalas cikkben Anettka terhességének és vetélésének valódiságát latolgatja. Anettkának azonban nem ezzel a cikkel támadt problémája, hanem a lap elején található rövid főszerkesztői beköszönő miatt tereli jogi útra sérelmét.

Az erősen szubjektív hangú beköszöntőben a főszerkesztő azzal vádolja Anettkát, hogy terhességet hazudott, majd "egy képzelt magzat képzelt holttestén át" verekedte be magát a címoldalakra. Majd kérdést intéz egy bizonyos Tündéhez, aki feltehetőleg Kiszel vezetéknevet visel, hogy vajon "mikorra tervezi a vetélést?". Mint ismert, Kiszel Tünde és Anettka terhességének, majd vetélésének hírével az elmúlt néhány hétben tele voltak a lapok.

Rágalom és mélység

"Amit a főszerkesztő írt, annak minden egyes mondata rágalom, és a cikk teljes, álterhességet feszegető felvetése is több mint nevetséges" - jelentette ki Anettka érdeklődésünkre.

"Kedden, a lap megjelenése után elmentem az ügyvédemhez, dr. Mester Csabához és átadtam neki az újságot. Azonnal vállalta az ügyet" - mesélte Fehér Anettka, aki most saját állítása szerint 30 millió forintra pereli a lap főszerkesztőjét.

"Ha van per a világon, akkor ez az"

"Nagyon rosszul vagyok, sem az újságot, sem a főszerkesztőt nem értem: ilyen mélyre Magyarországon újság még nem süllyedt" - mondta Anettka, aki bár rágalmazni nem szokott, maga sem a magasröptű szórakoztatásról ismert. Anettka elvetette a peren kívüli egyezség lehetőségét és egyértelmű győzelemmel számol: "Ha van per a világon, akkor ez az" - jelezte előre győzelmét az űrhajósjelölt.

Műfaji kérdések

Halkó Gabriella, a Star főszerkesztője a Velvetnek elmondta, hozzájuk Anettkától csütörtök délután 5-ig még semmilyen ügyvédi felszólítás nem érkezett, korábban is csak "pletykaszinten" hallotta, hogy a műsorvezető pert készül indítani. Mivel őt még hivatalosan nem kereste meg senki, így arról sem tudott nyilatkozni, hogy vajon a peren kívüli egyezség lehetősége felmerülhet-e.

"Egyetlen dolgot felejtenek el, hogy az a beköszöntő egy jegyzet, ami szubjektív műfaj. Nem tudom, mi Anettka problémája, melyik szóval, kijelentéssel van a baj. Amíg hivatalosan nem keres meg, nem foglalkozom vele pletyka szinten. Pereljen Anettka, ha akar, a bíróság majd eldönti, kinek van igaza" - jegyezte meg Halkó Gabriella.