horoszkóp

Anettka nem gondolja magát semminek sem

2008.03.04. 09:13
Anettka nem gondolkozik magáról, ezt meghagyja másoknak, és azt mondja, ami a tévés pályafutásának elején polgárpukkasztás volt, ma már senkit sem érdekelne, annyira hétköznapi. Várja, hogy elkészüljön a lemeze, és nem tartja magát cinikusnak, őszintén drukkol az embereknek.

Fehér Anettka 2006-os űrugrásának előkészületeit egy stáb is végigkövette, így az 5-ös csatorna új műsorkínálatában szerepelni fog a kozmikus sötétség határába tett utazást bemutató tízrészes műsor.

Anettka az űrút óta nem foglalkozik napi szinten különleges utazásával, most azt várja, hogy elkészüljön a lemeze, amin együtt lesz hallható a róla szóló opera, az Őszödi oratórium, és az Anettka-dalok, amiket a férje írt hozzá. A tévé most a háttérbe szorult a Budapest TV egykori műsorvezetőjénél.

Klikk Anettkára!

Az ötös csatornához kapcsolódó munkájáról, Zámbó Árpyhoz hasonlóan ő sem sokat tudott, nem törődött nagyon az utazáskor felvett anyag sorsával: „Nem is tudtam, és nem is volt semmilyen információm arról, hogy ez adásba fog kerülni, és ha igen, mikor. Most sem tudom, hogy ez a tízrészes sorozat igazából milyen lesz.”

Visszavonultság és cinizmus

„A mai napig szórakoztat a média világa. Kifejezetten élvezem és csemegézek néha a hírek közül, hogy éppen mikor mi történik” – meséli Anettka, aki 2006 nyarán nagyon tudatosan kezdett visszahúzódni a mindennapi médiamegjelenéstől.

Ezután elmondta, semmi cinizmus nincs a mögött, hogy jól szórakozik a híreken, sőt a cinikus embereket egyáltalán nem kedveli. Anettka őszintén drukkol a feltörekvő tehetségeknek, hogy valósítsák meg önmagukat. Persze elmondása szerint azért abban hinni, hogy ez mindenkinek sikerülni is fog naivitás.

Anettka az interjú készítésének időpontjában nem tudott hirtelen megnevezni olyan feltörekvő tehetséget, akinek éppen drukkol.

Polgárpukkasztás

„Régen a polgárok nagyon könnyen pukkadtak. Én 2001-ben kezdtem. Ami akkor polgárpukkasztásnak számított, arra ma már mindenki csak legyintene egyet és továbblapozná az újságot. Hát már az polgárpukkasztás volt, hogy törökülésben ültem egy fotelben!” – mondja Anettka arról, hogy mennyire megnőtt az emberek toleranciaszintje alig hét év alatt.

A kozmikus sötétség határán volt

Úgy gondoljuk Anettka azért elég mély nyomott hagyott a modernkori magyar tévézésben, ezért jogosan gondolhatja magát egyfajta úttörőnek, de nem így teszi, sőt: „Nem gondolom magam úttörőnek. Nem gondolom magam semminek. Én vagyok az az ember, aki nem gondolkodik saját magáról. Rólam már annyian gondolkodtak, és annyi jóslatot hallottam már velem kapcsolatban, hogy meghagyom az efféle elmélkedést és gondolkodást másoknak.”

A planetárium szimbólum

Mivel az ötös csatorna a sajtótájékoztatóját – amin Anettkával is találkoztunk – a planetáriumban tartotta, ezért a műsorvezetőt a sok gyerek első természettudományos élményét adó intézményről kérdeztük.

„Voltam itt többször gyerekkoromban. Hoztak ide minket osztálykirándulásra. Azt hiszem ezt a filmet, amit most láttunk már többször láttam gyerekkoromban. A planetárium egy szimbólum.”

Minek a szimbóluma?

„A csillagos égnek és az űrkutatásnak, nem?” – kérdezett vissza Fehér Anettka.