horoszkóp

Anettka még följebb tör a sötétségben

dns
2007.03.22. 08:37
Anettkát nem érdekli, hogy mit írnak róla. Csak az, hogy mit tud megtenni 50 méter magasban, és milyen csúszómászót enni. Minden vágya az űrugrás. Magasabbra vágyik, a kozmikus sötétség határán túlra.

„Engem nem vonz a szereplési lehetőség, annak ugyanis sosem voltam híján” – sóhajtott Anettka, aki a Rettegés foka partiján elmondta, nem a felhajtás miatt tartotta fontosnak, hogy részt vegyen a műsorban. Őt az ismeretlen vonzza. „ Foglalkoztatott, vonzott, hogy idegen, furcsa szituációkba kerülhetek. Érdekelt, milyen 30-40-50 méter magasban bármit csinálni. Egyébként sem eszik az ember békát, csúszómászót. Abban a tudatállapotban ez egy baromi jó játék volt, ami sodort magával. Igazából szerintem senki sem gondolkozott azon, hogy vajon normális-e, amit csinálunk.”

A show kedvéért nem öl embert

Klikk!

Visszatérve a szereplési lehetőségekre, a reménybeli űrutazó nyilvánosság iránti közönyét alátámasztandó elmondta: nem követi, ami róla jelenik meg a sajtóban. „Idestova évek óta van naponta két-három cikk, de én nem olvasom”- állította Fehér Anettka, majd ennek okait hosszasan elemezte.

„Ha elferdítik, amit mondok, és olyan összefüggésbe helyezik, amely tőlem idegen, akkor minek idegesítsem magam? Semmit sem tudok tenni. Engem úgy értelmeznek félre, ahogy akarnak. Olyan címlapokat láttam már magamról, melyeknek a valóságtartama nulla. Ha pedig azt írják, amit mondtam, akkor azért tartom fölöslegesnek elolvasni, mert tudom, mit nyilatkoztam. Egyébként, ha valami elképesztő dolog születik rólam, úgyis felhívják rá a figyelmemet mások. Olyankor vagy jót szórakozom, vagy dühöngök. Visszatérve ahhoz, hogy kell-e nekem a felhajtás, az a válaszom: nem ölök embert csak a show kedvéért”- mosolygott Anettka.

Miért utálnak? Miért szeretnek?

A Budapest tévé egykori műsorvezetőjét sajátos trash-glam stílusa tette híressé. Ezt felidézve nehéz elhinni, hogy tartózkodik a hatásvadász showelemektől. Az utóbbi időben Anettka már rendszeresen felöltözve jelenik meg a nyilvánosság előtt, személyiségének komolyabb oldalát hangsúlyozza.

„Engem nem érdekel annyira, hogy médiaszemélyiség lehetek. Egyedül az érdekel, hogy televíziós műsorokat csináljak, mert azt szeretem. Ahhoz a pár dologhoz, ami ezzel jár, nem ragaszkodom. Amikor belevágtam, még nem tudtam, milyen életformát jelent, ha képernyőn vagyok. Nem tudtam, milyen érzés, ha írnak rólam az újságokban. Eleinte nem értettem az emberek reakcióit. Miért utálnak? De azt sem, miért szeretnek?”- emlékezett vissza Fehér Anettka.

Angol öltönyben politizál

Katt!

„Beletanultam már ebbe a szakmába. Megtanultam szerepelni, nyilatkozni. Megtanultam, hogy a kedvesség mögött nem mindig van kedvesség, és a rosszindulat mögött sem rejlik mindig rosszindulat. Nem minden az, aminek látszik”- osztotta meg tapasztalatait a műsorvezető.

Miután Fehér Anettka szóba hozta a tévéműsorok készítése iránti elkötelezettségét, a komolyabb műfajokról kérdeztük. „Azért nem csak felszínes csevegés a dolgom. Az országgyűlési választások előtt -kifogástalan angol öltönyökben- politikai vitaműsorokat vezettem, ahol minden este vendégem volt egy-egy parlamenti képviselő. Komoly politikai kérdésekről, nagyon felkészülten beszélgettem. Valahogy mégsem ezt kötik a nevemhez” – mondta a televíziós. Hozzáfűzte, a politikai műsorkészítés egyébként nem vonzza.

Még magasabbra

„Annak a műsornak már vége. Szakmailag az is kihívás volt, ha élő politikai műsort vezettem. Az nehezebb. Nincs javítási lehetőség. Ha mondok valamit, amit nem kellett volna, azt nem lehet kitörölni. Ez a műfaj összeszedettséget és háttértudást igényel.” Anettka tavaly augusztusban azért lépett ki a Budapest televíziótól, hogy űrutazására tudjon koncentrálni.

Az űrugrás témájában nem sikerült egyértelmű nyilatkozatot kapnunk a műsorvezetőtől. Űrugrási kísérletéről szóló cikkeinket rendszeresen vadászpilóták véleményezték, rávilágítva Anettka szakmai tévedéseire. Forgách Rezső -a reménybeli űrutas férje- decemberben úgy fogalmazott, hogy Anettka elérte a kozmikus sötétség határát.

„Az űr továbbra is foglalkoztat, az űrutazással kapcsolatos terveimet sosem adom fel. Szeretnék még magasabbra emelkedni”- mondta Anettka, de a részletekbe nem avatott be bennünket.