horoszkóp

Kifutóra tökéletes alkatom van

dns
2006.12.05. 09:21

„Nagyon rosszul esett, hogy azt mondta egy modellügynök, nincs személyiségem. Aki ismer engem, tudja, hogy van. Emiatt a megjegyzés miatt kiborultam, de aztán jobban éreztem magam, amikor hazajöttünk” – emlékezett vissza Kulcsár Angéla arra az ominózius találkozásra, amikor egy afrikai modellügynök kritizálta. A Topmodell még versenyben lévő modelljelöltjeiről amúgy pontos véleményt mondott a szóban forgó szakember, felvázolva a lehetséges pályájukat is.

Minden helyzet új

Klikk!

„Talán azért vagyok zárkózottabb, mert nincs még gyakorlatom a modellkedés terén, nekem minden helyzet új volt” – magyarázta a modelljelölt, aki a verseny alatt rengeteg tanácsot kapott a zsűritől, de kérdésünkre összesen kettőt említett. „Leggyakrabban azt mondták, húzzam ki magam, és hogy nyíljak meg a kamera előtt. Nem csak a kamerára értették, hanem hogy az emberekkel is legyek nyitottabb” – mondta a modelljelölt.

Manökenmúlt híján inkább arról kérdeztük Kulcsár Angélát, milyen lehetőségeket látott ebben a modell-tehetségkutatóban. „Tetszenek a fotózások, az állandó pörgés, az emberek, és a helyek, ahol járunk” – foglalta össze nem túl bőbeszédűen a modelljelölt, és ez volt a válasz arra a kérdésre is, miért szeretne modell lenni.

Megviselte

Miután a zsűri úgy döntött, Kulcsár Angélát nem tartják tovább versenyben, a modelljelöltet láthatóan megviselte, hogy ki kellett költöznie a modellházból. Mint elmondta, abban a háromszáz lelkes faluban, ahonnan jött, nem sok lehetőség van a pályakezdők számára.

„Egyelőre azt tervezem, hogy tanulok. Otthon lakom Reszneken a családommal, és érettségi után szeretnék idegenforgalmat tanulni. Ha minden igaz, jövő szeptembertől elkezdem tanulni a szakmát. Még nem alakult ki, mi érdekel abból a legjobban” – mondta Kulcsár Angéla, aki a középiskola mellett modelltanfolyamra járt.

„Már régóta szeretnék modell lenni. Zalaegerszegen találtunk egy modelltanfolyamot, nem nagyon profi, de arra nagyon jó volt, hogy az alapokat megtanuljam. A tanfolyamon keresztül eljutottam egy fotózásra, ahol készítettek rólam egy portfóliót” – mondta Kulcsár Angéla, aki sokáig hezitált, hogy a fotóit elküldje-e a Topmodell pályázatára.

Nincs vesztenivaló

„Anyukám rábeszélt, hogy nincs vesztenivalóm, és beküldtük a fotókat. Nem reménykedtem semmiben, de aztán kétszer behívtak válogatásra, majd közölték, bejutottam a tizenhárom közé. Leírhatatlan érzés volt ezt hallani, nem is tudnám megfogalmazni” – mondta lelkesen a modelljelölt, aki úgy tudja, az alkata leginkább divatbemutatókra teszi alkalmassá.

„Megtanultunk járni, és minden olyan dolgot, amit fontos tudni a modellszakmában, például hogy öltözzünk fel különböző alkalmakra. A kifutóra tökéletes az alkatom, 182 centi vagyok, és nincs baj a súlyommal sem. Fotózáskor nem számít a magasság, az arc fontosabb. Persze mindkettőt csinálnám” – mondta a modell, akinek még nincs konkrét elképzelése arról, a versenyt követően hogyan kamatoztatja a tapasztalatait.

„Először itthon dolgoznék, hogy gyakorlatot szerezzek, de aztán szívesen utaznék külföldre is modellkedni. Még nem tudom, milyen lehetőségeim lennének, majd elválik” – mondta Kulcsár Angéla.

Resznek
Zala megyei település. Területe : 18,42 km2, Lakossága : 407 fő, Polgármester : Huzián József, a Polgármesteri hivatal a szomszédos Rédicsen található. A helység híres egy romos váráról, amelyet feltehetően a Csabi nemzetség Rezneky ágából származó II. Herbord épített fel, majd Vörös Salamon 1326-ban lerombolta. A romos várat 1403-ban Zsigmond király Egerváry Miklós fia Mihálynak adományozta, aki feltehetően a régi romos vár helyén ő építette fel újra. A zalavári konvent 1441-ben kelt levele szerint I. Ulászló király parancsára a hűtlenségbe esett Egerváry Balázstól elvett reszneki kastélyba gersei Pethő Lászlót iktatta be. A vár pusztulásának körülményeit nem ismerjük, feltehetően a hódoltság korábban lett rommá. (forrás: Mars.Elte.hu)