horoszkóp

Ungár Anikó nem táncol tovább

dns
2006.12.03. 01:12
"Táncoljon mindenki, mert az jó" - mondta Ungár Anikó, aki nem sírta el magát, amikor kiesett. A Szombat est láz kiesője, miután a zsűri döntése után tovább mehett volna, a nézői sms-ek miatt esett ki.

A kétszeres világbajnok bűvész, több mint negyven éve van színpadon, de versenytáncosként nem lépett fel az elmúlt évtizedekben. Faluvégi András táncpartnereként meg akarta ismerni a latin táncokat, de túlságosan elmélyedni ezekben már nem maradt ideje.

Peresztrojka és aprópénz

A bűvészt legutóbb abban a művészi kihívásban részesítették, hogy elvarázsolhatta Mihail Gorbacsov erszényét az egykori szovjet pártfőtitkár Horvátországban rendezett születésnapi orosz kaviár-partiján. Ungár Anikó testhezálló ruhában jelenítette meg a peresztrojkát a pódiumon, úgy, hogy Gorbacsov kezébe tett néhány pénzdarabot, amit aztán eltüntetett.

A bűvésziskolát üzemeltető igazgatónő egyébként az átlagnál jobban ügyel a külsejére. "Bűvésznek lenni misztikus szakma. Sokáig úgy gondoltam, a külsőm megőrzésének módját, és a szépségtippeimet fedje homály" - mondta Ungár Anikó, amikor a Revita Care Esztétikai Rendelőben tartott bemutatón találkoztunk vele, és korábbi elképzeléseiről letett. Az intézményben alkalmazott újfajta, nem sebészeti, hanem úgynevezett konzervatív eljárásokat Ungár Anikó szívesen reklámozta, mondván, sebészeti beavatkozásai nem voltak, a többinek nincs ellene.

Az Elle Fitzgerald-módszer

Hozzátette, "Ella Fitzgerald nem a külsejével varázsolta el az embereket, hanem a csodálatos hangjával. A bűvész munkaeszköze azonban a külseje, ugyanakkor az idő múlása nem feltétlenül befolyásolja a pályájukat, csupán idősebb karakterek szerepét vállalhatják" - magyarázta, majd a sziklakert felé haladva összegezte az elmondottakat: "egyszóval szeretnék jól kinézni."

Ungár Anikó más szempontból is a posztmodern nőideál felé tendál, nemrég saját fia mellé vállalt még négyet. A bűvész ugyanis tizenkét év együttélés után szakított a nála tíz évvel fiatalabb Vajtó Lajossal, és saját bevallása szerint azóta hat kapcsolata volt, mígnem úgy egy bulin újra megérintette a szerelem. Jelenlegi párja, Ferenczi Tibor, a pár éve megözvegyült bankár, aki felesége halála után egyedül nevelte 5, 7, 16 és 18 éves fiait. Ezentúl Ungár Anikóval oszozik a fiúnevelésben.