horoszkóp

Az Animal Cannibals mindenkivel jóban van

2007.07.01. 10:05
Qka MC két hónapja megházasodott. A tanító hajlamokkal rendelkező rapper páros szakmai karrierje tíz év óta töretlen. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy az Animal Cannibals évente 150-200 fellépést is lenyom. Qka szerint azért nincs szakmai ellensége a csapatnak, mert általában mindenkivel jóban vannak.

Az együttes mindkét tagja, Qka MC és Ricsipí is már házas ember. Qka kicsit később szánta rá magát a döntésre, de végül két hónapja megülte lagziját. Nászútra Kubába mentek, ahol már nem először járt a rapper.

"Két és fél éve ismerem a feleségemet. Én négy éve voltam Kubában, amit be is barangoltam az egyik barátommal. Kitti látott rólam egy képet, ahol három delfin társaságában lubickolok és ő is szeretett volna egy ilyen fotót magának. Hát ezért esett a választás Kubára." Mikor az esküvő részleteiről érdeklődtünk, Qka annyit árult el, hogy világraszóló lagzi volt a barátokkal és a hozzátartozókkal. Feleségével sosem terveztek előre, így a gyermekáldást sem erőltetik, de a lehetőségét sem zárják ki.

Élőben, zenekarral

Aki az együttesről többet szeretne tudni, a honlapjukon érdemes kutakodnia. Bár a legtöbb ott rögzített adat kissé idejétmúlt, mert tíz éve nem frissült, de az aktuális tartalom máig naprakész.

Hogy manapság mennyire népszerűek, arról úgy próbáltunk megbizonyosodni, hogy Qkát arról kérdeztük, mennyit hakniznak egy évben. "150-200 fellépésünk van. A napi rekordunk 11 volt, ami nettó 5 és fél órát jelentett a színpadon. Aki már látott minket, tudja, hogy rengeteget ugrálunk és mozgunk ilyenkor."

Nézze meg képeinket!

Az Animal Cannibals háromféle módon lép színpadra. A különbség nemcsak időben, de a fellépők számában is megmutatkozik. "Van félórás és egyórás műsorunk, és emellett egy másfélórás is, olyankor nyolcan vagyunk a színpadon." A hangszeres kíséretet nem mindenki tudja megfizetni, de ha van rá mód, szívesen visznek magukkal zenészeket.

A közönség és a zenésztársak

"Játszottunk már óvodásoknak és nyugdíjasoknak is. A műsor mindkét esetben ugyanaz volt, bár nyilván másként fogalmaztunk, mikor az idősebbeket szólítottuk meg. De azt nem tudom meghatározni, hogy ki a célközönségünk." A hiphop alapvetően szövegcentrikus műfaj, ezért is merült fel bennünk a kérdés, hogy mi a dalaik általános üzenete. "Az életben jönnek a számlák, és nemcsak játékból áll. Mindkettőnkben van hajlam a tanításra, de azt nem erőszakosan, szájbarágósan csináljuk."

Az Animal Cannibals több koprodukciót vitt sikerre, olyan zenészekkel karöltve, mint Somló Tamás vagy a 100 Folk Celsius. "A saját stílusunkat tudjuk párosítani más stílusokkal is. Pontosan ezért tudtunk együtt dolgozni másokkal. Nem a négy szép szemünkért jönnek el, hanem mert mind emberileg, mind szakmailag elismerjük egymást. Somló Tamást például legutóbb mi kerestük meg. Még 1995-ben jutottunk eszébe, mikor közösen turnézott a Rapülőkkel, de akkor még volt zenei kötöttsége, ezért sem éreztük, hogy közösen kellene dolgoznunk. Most, mikor felhívtuk jött és szerette. Mi vagyunk az a zenekar, akivel senki nincs rosszban, mert nem vagyunk irigyek másokra."