Az "És ezt így hogy?" meghonosítója, hajléktalanokkal forgat valóságshow-t, hogy jobblétbe transzformálja őket. Felkészült minden támadásra és kritikára, ami a műsort érheti, a célja pedig nem más, mint hogy megmozgasson a nézőben valamit.

Tornóczky Anita, miután otthagyta a TV2-n futó Koffeinmentes Mokka című produkciót, új műsorral jelentkezik. Ez alkalommal nem csak szerepelőként jelenik meg a képernyőn, hanem a gyártásból is kiveszi a részét. Hajdú Péterrel közösen egy hajléktalanshow-t indítanak, A nagy lehetőség címmel, amit a Story TV szeptembertől sugároz majd.

Bár ő meghatározhatatlanként definiálta a tevékenységét, megkértük foglalja össze, miben is veszi ki a részét. „A hajléktalanokat castingoltam mielőtt egy nagyobb brigád elé mentek, ezért közelebb is kerültem hozzájuk. Terelgetni tudom őket, és a meggyőzés is könnyebben megy nekem, mit másoknak a stábból. Bakáts Tiborral együtt osztályfőnökök leszünk, vagy nem is tudom, hogy jellemezzem a szerepünk. Tyúkanyók. Persze heti váltásban."

Nézzen jó szándékú asszonyt!

A műsorvezető elmondta, hogy nem egyedül választotta ki a megfelelő játékosokat, hanem három-négy ember segítő jobbjára támaszkodhatott. „Először elmentünk a hajléktalanszállókra, és ott elbeszélgettünk a szociális munkásokkal. Kiválogattuk, ki azok, akik pszichésen alkalmasak a szereplésre. A legfontosabb az volt, hogy akarjanak változtatni az életükön, mert van olyan is, aki jól érzi magát ebben a helyzetben. Aki nem akar, annak nincs motivációja arra, hogy tisztességes életet éljen." A szenvedélybetegség viszont nem volt kizáró ok, hiszen bekerült egy alkoholista fiú is a csapatba.

Tornóczky elmondta, körültekintően jártak el, mikor kiválasztották az utolsó rostán a versenyzőket. Utánajártak, van -e valakinek folyamatban lévő jogi ügye, volt-e már elítélve, illetve milyen büntetéseket kapott. A megmaradt versenyzőket Hajdú Péteren és Tornóczky Anitán kívül, Bakáts Tibor és Csernus Imre is átvilágította, hogy csak az ismertebbe neveket említsük. A tévés szerint a műsor azért is különleges, mert ilyennel még nem találkozott magyar néző, bár azzal is tisztában van, mivel ebben a társadalom perifériájára szorult emberek játsszák a főszerepet, lehet, hogy valakiben ellenérzést fog kiváltani az egész cirkusz.  

„Ők nem antiszociális lumpen elemek, akik nem akarnak dolgozni. Emberhez méltó életre vágynak, és van, akin lehet segíteni. Mi minden lehetőséget megadunk nekik, hogy új életet kezdhessenek." Álláson kívül, házat és autót is nyer majd az, aki végül túléli a kiszavazásokat. Tornóczky azt ígérte ebben a műsorban lesz bőven emóció, hiszen nemcsak az kell a népnek, hogy leüljön a televízió elé és lásson. Át is kell éreznünk a helyzetüket, hogy megmozgasson bennünk valamit, ami végülis szent célja ennek az egésznek.