horoszkóp

Antal Imrét ismét Budapesten kezelik

2006.04.20. 07:48
Az elmúlt hetekben rejtélyesen zavaros hírek és találgatások jelentek meg Antal Imre egészségi állapotáról, anyagi helyzetéről, valamint a körülötte nyüzsgő támogatókról, akik előszeretettel nevezik szélhámosnak egymást. A Velvet már annyira nem látta át a helyzetet, hogy felhívtuk Blikk szerint eltűnt, azóta előkerült és a Kakasszéken lábadozó műsorvezetőt. Mint kiderült, azóta már ott sincs.

Antal Imrét szerdán délután próbáltuk elérni a kakasszéki szanatóriumban, ami teljes nevén a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya. A rendelőintézettől azonban megtudtuk, hogy a művész a szerdai napon elhagyta az intézményt és ismeretlen helyre távozott.

#alt#

Az idős műsorvezető pártfogója, a magát asszisztensként definiáló dr. Baloghné Tóth Erika szerint a sajtó tehet mindenről: "A intézmény nem bírta a rohamot. Az Imre személye iránti érdeklődés teljesen felforgatta azt a mechanizmust, ami a gyógyításhoz szükséges" - fogalmazott. Elmondta: a műsorvezető most Kakasszékről egy újabb, budapesti egészségügyi intézménybe utazott, ahová kontrollra kellett visszamennie, és ahol péntekig tartózkodik majd.

Zaklatott kórházturné

Antal Imrét ezt megelőzően két hétig a Normafa Egészségközpontban kezelték, ahonnan a lapok szerint "eltűnt", majd Kakaszéken bukkant fel ismét. Nem igazán volt világos, mit keres a - különféle pletykák szerint alkoholizmussal, trombózissal, vagy épp végbéldaganattal küzdő - művész egy mozgásszervi rehabilitációs központban, és ezt az Egészségközpont főorvosa, dr. Rozsos István sem értette: "A művész úr alapbetegségét tekintetbe véve a Kakasszéken folyó mozgásszervi rehabilitációs kezelések nem azokat a folyamatokat segítik, amikre szerintünk neki szüksége volna". A főorvos szerint páciense gyors eltávolításának inkább az lehetett az oka, hogy ők nem gátolták meg az idős műsorvezetőt abban, hogy a nála jelentkező újságíróknak nyilatkozzon. Baloghné ezt tagadja: szerinte azért hozták el Antalt az Egészségközpontból, mert eleve csak egy kéthetes kezelésről volt szó.

Súlyos, de nem gyógyíthatatlan

Antal valódi betegségéről eddig nem jelentek meg hivatalos információk - már csak azért sem, mert kezelőorvosait köti az orvosi titoktartás. Dr. Rozsos a Blikknek "súlyos, de nem gyógyíthatatlan" betegséget említett, a Velvetnek pedig úgy nyilatkozott: "Nálunk az volt a gyógykezelés célja, hogy felerősítsük őt egy esetlegesen szükséges műtéthez. Ez nem csak fizikai roboráló kúrákat jelentett, hanem pszichés állapotjavítást is". Ez utóbbival kapcsolatban a főorvos - hangsúlyozottan szubjektív véleményként - úgy fogalmazott: "Míg nálunk volt, sokat javult, két-három hónappal ezelőtt sokkal rosszabb állapotban volt".

A kakasszéki szanatórium főorvosa, dr. Floszberger Péter érdeklődésünkre csak annyit mondott el, hogy nincs felhatalmazása nyilatkozni az ügyben, Baloghné pedig szűkszavúan úgy fogalmazott: "Van hivatalos álláspontunk a betegségről, de majd ha az Imre kívánja, akkor közzéteszem".

Szerettük volna magát Antal Imrét is megszólaltatni, Baloghné azonban azzal hárította el a kérésünket, miszerint a művész úr jelenleg egészségügyi intézményi tartózkodása miatt nem elérhető, meg amúgy sincs telefonja. "Ha Imre nyilatkozni akar, majd nyilatkozik" - zárta rövidre a témát.

Dr. Baloghné Tóth Erika és az ihlet
A magát Antal Imre pártfogójaként és személyi asszisztenseként meghatározó Baloghné 2006. márciusában jelentette meg első könyvét Antal Imre krízisben címmel. Az elmúlt hetek sajtóhadjárata azonban újabb kötetre ihlette, és azt ígéri, az Antal Imre ég és föld között című műből mindenki megtudhatja az igazságot: "Ez majd a gyógyulásról, az Imre és az én, valamint a segítők viszonyáról fog szólni. Meg a sajtóról". Amikor pedig a Story magazin által felhozott 1994-es csalási ügyéről kérdezzük, szintén könyvcímmel válaszol: "Ez egy újabb könyv lesz Sosem volt szabad_ avagy hogyan lettem én Ludas Manyi? címmel, és tíz napon belül megjelenik. Az interneten is olvasható lesz".