Hogyan nyírják ki Magdi anyust?

mm
2009.02.03. 07:53

Mivel egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Fodor Zsóka távozik a Barátok köztből, összeszedtünk néhány lehetséges forgatókönyvet arra, hogyan lehetne megölni a karaktert. Fodor szerint a legvalószínűbb, hogy Magdi anyus meghal majd távozásakor, úgyhogy mi is ilyesmiben gondolkodtunk.

01. - Magdi anyust elviszi a népharag

Közismert, hogy Fodor Zsóka karaktere a pletykálkodós idős szomszéd megformálója a sorozatban. A pletykálkodós idős hölgyeket viszont nem mindenki szereti, hiszen ki akarná, hogy valaki "véletlenül" elszólja magát a félrelépéséről, arról, hogy milyen anyagi helyzetben van, vagy akár bármilyen kínos, de leginkább bizalmas dologról. Éppen ezért a legvalószínűbb, hogy a Mátyás király tér lakói egy idő után megunják Magdi anyus álságos tevékenységét, példátlan módon összefognak, és közösen állnak bosszút az idős asszonyon. Hogy megkövezik-e, vagy csak simán összeverik, rugdossák, azt nem tudjuk, de szegény anyus a kórházba szállítás közben meghal majd a mentőben.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Klinszky Gábor

02. - Felrobban a titoktartástól

Mivel Magdi anyus nagyon rossz titoktartó, az a titok okozza a vesztét, amit nem árult el még senkinek sem. A Mátyás király tér lakói nem tudják ugyanis, hogy Kertész Géza nem Vili bácsitól született. Magdi anyus a házassága elején még csapongó menyecske volt, és Géza az egyik ilyen csapongásának az eredménye. A titok teljesen felemésztette a hosszú évtizedek alatt Magdi anyust. Szinte szétfeszíti sorvadó testét a ki nem pletykált titok. Egészen addig, amíg egy szép napon valamikor szó szerint fel nem robban. Valahogy úgy, mint Oroszlánszagú Leo a Hófehérben.

03. - Nem bírja látni, hogy Vili bá mást szeret

Annak ellenére, hogy Magdi anyus is kitekintett élete során párszor a házasságból, teljesen összetöri az a pillanat, amikor sokáig hűséges férjét, Vili bát másik nő karjai között látja meg. Vili bá egyébként igazán kegyetlen és felelőtlen, mert a pásztorórához nem is ment igazából messze, csak a házban található Rózsa presszóig. Talán nem számított rá, hogy Magdi anyus pont akkor néz majd le, amikor ő ott hetyeg. A lényeg, hogy szegény anyus a sokktól szívrohamot kap.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

04. - Magdi anyus a konkurenciához pártol

Nem annyira romantikus, de kétségkívül életszerű, hogy Magdi anyust a piaci viszonyok írtják ki a sorozatból. Könnyen elképzelhető, hogy kiderül Magdi anyus titkos szokása, hogy ha senki sem figyel, akkor esténként a Jóban Rosszbant nézi. Egy alkalommal viszont egy szerencsétlen véletlennek és egy rossz helyen ácsorgó operatőrnek köszönhetően Magdi anyus lelepleződik, amint a TV2-re kapcsol. Ezután nemes egyszerűséggel kivezettetik a stúdióból, hogy halott karakterét Joshi Barat idézze meg.

05. - Szörnyű balesetet szenved takarítás közben

Az előzőnél is életszagúbb, viszont sokkal véresebb az a felállás, amiben Magdi anyus egy kellemetlen háztartási baleset miatt hal meg. Szokásos napi takarítását végzi, amikor felmosás közben megcsúszik a padlón, nekiesik a nyitott ajtónak, ahova beakad az otthonkája. Próbálja visszanyerni az egyensúlyát, de sajnos a másik irányba dől, felnyársalja a felmosórúd, de végül nem is ez, hanem a nyakába felcsúszó otthonkája fojtja meg. Nem szép így megválni egy ennyire régi karaktertől, de kétségkívül ez lenne a magyar sorozattörténelem legvéresebb esete.

06. - Csinál egy maryzsuzsit

A Barátok közt készítői is követik a napi híreket, így tisztában vannak vele, hogy Mary Zsuzsi lassan megkerülhetetlen szereplője lesz a magyar bulvárnak azzal, hogy egy nála negyven évvel fiatalabb fiúval jött össze. A téma nagyon felkapott, így biztos rengeteg nézőt lehet generálni azzal a sztorival, hogy a csalfa Magdi anyus, Tilda kisöccsével, Mátyás Ricsivel szűri össze a levet. Ezzel a húzással akár két szereplőt is kiírhatnak a sorozatból, mert Ricsi is erkölcsileg vállalhatatlanná válik. És nyilván az RTL Klubnak is jól jön, ha kicsit tudnak faragni egy-egy produkció költségvetésén.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Klinszky Gábor

07. - Elsétál

Magdi anyus egy nap felkel, összepakol, felveszi az egyik szebb, de nem túl hivalkodó ruháját, gondosan megcsinálja a haját, mielőtt ráhúzza a kis kalapját, és elindul. Miközben megy át a gangon, találkozik a ház lakóival. Nem tudják, hogy hova megy. Magdi anyus sem tudja. Csak az nyilvánvaló mindenki számára, hogy sosem jön vissza. A pletykálkodó szomszéd csendben, méltósággal távozik, miközben a ház lakói némán sorfalat állnak neki, elkezd cseperegni az eső. Ekkor jelenik meg szemből az eddig hiányzó Vili bácsi, egy szál gitárral a kezében, és a Kansas Dust in the wind című számába kezd bele.