horoszkóp

Árpa Attila feleségére vártak a paparazzók

2007.08.26. 09:41
Árpa Szabina döbbenten látta, hogy fotósok követik a városban, ezért döntött úgy a férjével, hogy hagyja a kislányát stilizált körülmények közt lefotózni. Ha a munkájáról van szó, továbbra is Tomán Szabinának hívják, aki modellként már nem, szervezőként azonban szeretne dolgozni.

Árpa Attila felesége két vezetéknevét mondta el egymás után bemutatkozáskor, elsőként Árpa, majd Tomán Szabinaként mutatta be magát. „Valójában tisztázott a vezetéknevem: Árpa, de ha a munkámról van szó, akkor továbbra is a Tomán Szabinát mondom, mert az emberek úgy ismernek.” Így elsőként a munkájáról kérdeztük a modellt, aki nyolc hónapja főállású anya.

Náray tudja a rendet

„Most ugye gyesen vagyok, de egyébként szervezőként dolgozom a divatszakmában. A cipész maradjon a kaptafánál. Annyi év alatt, amennyit ebben a szakmában töltöttem, meg lehet tanulni azt is, miből áll a háttérmunka. Olyan tanítóm volt, mint Náray Tamás, aki tudja a rendet és fegyelmet, és nála jobb koreográfus, illetve bemutatót rendező ember nincs itthon.”

Tomán Szabina egyik legutóbbi munkája Makány Márta nagyvárosi punknőknek tervezett kollekciójához kötődik, amelynek tavaly téli bemutatóját kilenchónapos terhesen koreografálta. „a divatbemutatókban most az a trend, hogy a modell bejön, kimegy, nincs tánc, de a díszlet látványosabb, mint régen. Lehet az egy hatalmas kanapé, vízesés, váza. A kifutó vezethet körbe, és lehetnek rajta olyan kiegészítők, mint lépcső, vagy lift. Náray a két évvel ezelőtti nagybemutatóján használta a hintákat, az ilyenek ékesítik az estét”- mondta Tomán Szabina, aki azzal viszont nem ért egyet, hogy állatok szerepeljenek divatbemutatókon.

A kutya nem kiegészítő

„Egy kutya nem kiegészítő, nem gondolkoznék soha ilyenben”- jelentette ki a modell, aki a Dunaújvároi Főiskolán rendezvényszervezőként végzett. Tomán Szabina kis híján egy évtizedet dolgozott a modellszakmában, még a hazai divatlapok egyik pionírjaként számon tartott Bonton magazinban is jelentek meg róla fotók, és elmondta, a modellkedést már nem tervezi folytatni. „Szép idők voltak, és nem is szeretnék a szakmától eltávolodni. Szervezést továbbra is vállalok, ha Amirával nem kell már olyan sok időt eltöltenem.”

A modellel a Jack Daniels grillversenyén beszélgettünk, ahol Dukai Reginával, Zimány Lindával és Cseh Myrával közös, győztes csapatban versenyzett a kötött és a szabadon választott kategóriában. Férje is versenyzett egy másik asztalnál, kevesebb sikerrel. Amikor megkerestük, épp arról egyeztettek egy újságíróval, hogy vállalnak-e közös fotót, és a feleség rábeszélésére Árpa végül hajlandó volt néhány kivilágított hordó előtt pózolni.

A medencét nem tudjuk

„A magánéletünket úgy tartjuk távol a nyilvánosságtól, hogy az interjúkat leszűkítjük. Ha valakinek adunk, azt is Ati révén, ő a médiaember a családban”- mondta a modell, akit mostantól a cikkben Árpa Szabinaként jelenítünk meg, mivel ezentúl feleség és anyaszerepben nyilatkozik.

Felvetettük, hogy Árpa Attila autóiról sok információval rendelkezik a bulvársajtó, illetve arról is, ha valamelyik gépjármű szervizelése miatt a producer Combinón utazik a Petőfi hídtól a Westendig, és ezeket kiegészítendő arról kérdeztük a modellt, házuk kertjében van-e medence. „Anyagiakkal kapcsolatos kérdésekre nem válaszolok”- nevetett Árpa Szabina, ezért ezt követően jelenlegi hivatására tértünk rá.

Szenzációs dolog

„Eljöttem erre az eseményre, de nem tudok másra gondolni, mint Amira. Ő most otthon van, és ha minden igaz, a nagymama nemsokára megérkezik hozzá. Addig babysitter vigyáz rá, akivel egész este forródrótban vagyok, hogy evett-e Ami rendesen, alszik-e, megfordult-e. Az anyaság minden időmet leköti, de szenzációs dolog.”

Habár sem Árpa, sem felesége nem szereti a túlzott médiafigyelmet, nemrég egy képsorozatban bemutatták decemberben született lányukat, Árpa Amira Johannát. „Azt vallom, hogy a gyerek nem a médiába való, de olyan csúnya dolgok történtek Amival és velem, amik miatt úgy döntöttünk, vállaljuk a szereplést”- sóhajtott Árpa Szabina.

Paparazzi, sztárbaba, babyboom

„Amikor a városban jártam a kislánnyal, voltak fotósok, akik a telefonjukkal próbáltak lefotózni minket. Voltak, akik követtek, és várták, hogy vajon kiveszem-e Amit a kocsiból, hogy le tudják kapni. Nem szerettük volna, ha a kislányt úgy fotózzák le, hogy alszik, és folyik a nyála, és egy fotós vakuja ébreszti fel, így aztán hagytuk lefotózni, de úgy, ahogy mi szerettük volna. Szervezzük meg, legyen kipihenve, legyen vidám.”

Árpa Szabina hozzánk hasonlóan csodálkozott a paparazzik hangsúlyos jelenlétén, amit annak tulajdonított, hogy manapság a hírességek gyerekeinek bemutatása divat. „Már van olyan kifejezés, hogy sztárbabák. Ez új nálunk, a sztárok babyboomjának köszönhető. Olvastam erről.”

Olvasmányok

Az olvasásra rátérve villámkérdésnek szántuk azt, hogy mi volt Árpa Szabina legutóbbi olvasmánya. „Dr. Kovács Ágnes Mi a baja a gyereknek? című könyvét olvastam el. Ha irodalmat kell mondanom, a terhességem alatt elolvastam még egyszer a Kis herceget. Aminak meg versikéket olvastam hangosan, mert úgy tudom, a babára nyugtatólag hat, ha hallja az anyja hangját, és a ritmus is fontos, ha majd azt hallja, megnyugszik méhen kívül is.”