Baby Gabi nem tagadja le Rickyt

2007.04.12. 07:57
Az énekesnő egy duettalbummal állt elő. Akiket felkértek közreműködni, azonnal igent mondtak. Mese a szociálisan érzékeny lányról, aki zenéjével hatott egy rákos kisfiúra.

Baby Gabi szólóénekesként négy lemezt adott ki, a legutóbbit február 14-én, Bálint-napon. Ez annyiban tér el a többitől, hogy duettek vannak rajta. Mikor azt kérdeztük, hogy egy ilyen album mennyire sikerbiztos, így válaszolt: "egyszerűen nincs biztosíték arra, hogy mit fog szeretni a közönség. Ma már mindenki mindent letölthet az internetről."

Bevált recept

"Volt nekem négy duettem már ezelőtt, és azt gondoltuk a kiadóval, hogy akkor csináljunk hozzá még tízet. Így született meg a lemez, amire nagyon büszke vagyok."

"Furcsa volt Fenyő Mikivel dolgozni. Nyolcéves koromban az ágyamon ugrálva énekeltem az Isztambult, a plüssállatokat meg lepakoltam a földre, mert ők voltak a rajongók. Erre most vele duettezem. Felfoghatatlanul jó érzés. De nem akarok senkit kiemelni, mindenkivel nagyon jó volt dolgozni."

"Én is írok dalszöveget a barátnőmmel, de nem tartom magam szövegírónak" - mondta Szklenár Gabi arról, hogy kinek a szövegeit szereti a legjobban. Majka mellett Fehér Attila, Dandó Zoltán, Lányi Lala is írt már slágereket az énekesnőnek. "Ha meg tudom írni magam, akkor nem kell, hogy más tolmácsolja az érzéseimet" - fejtette ki elvét határozottan az énekesnő.

Kulisszatitkot is elárult Baby Gabi arról, hogy hogyan készülnek a slágerek: "van egy dal és felénekelnek rá valami kamu angolt, és erre kell írni a magyar szöveget."

Szociális érzékenység három pontban

Baby Gabi járt már börtönben is, persze csak a raboknak énekelt: "azt gondolom, akik ott vannak, megbűnhődnek azért, amit elkövetettek. Nekik is kijár, hogy kikapcsoljanak egy kicsit a rácsos történetből. Ez egy jó dolog, mármint hogy másra is gondolhatnak egy fél órára. Legalább olyat is csinálnak, amit a többi normális ember."

Egyszer arról nyilatkozott, hogy miként védi a természetet. Akkor többek között szelektíven gyűjtötte az elhasznált elemeket. Ma már óvatosabban fogalmaz: "nem vagyok lelkes természetvédő, de igyekszem nem eldobni a szemetet. Annyira nem vagyok mániákus, hogy szelektíven gyűjtsem. De utálom, ha bántják a növényeket és erre oda is figyelek."

Több mint tíz éve jótékonykodok. "A leukémiásoknak bármikor. Ha valakinek segítek azzal, hogy énekelek, akkor természetesen vállalom. Ugyan nem minden héten, mert arra nincs lehetőségem. Én ettől nem leszek kevesebb."

A zene gyógyító ereje

"Múltkor sétáltam és odajött hozzám egy rákos kisfiú, aki azt mondta, hogy az én zenéimet hallgatja, és ez segít neki kitartani. Sírva is fakadtam, mert ezért érdemes csinálni. Vannak, akik berobbannak és azt hiszik magukról, hogy máris sztárok. Az az igazi sztár, aki erre teszi fel az egész életét." A hitelesség Gabi szerint az elkötelezettségben van. Ha valaki szívből teszi a dolgát, az meglátszik és azt meg is érzik az emberek.

Olvasóriporter, kikapsz

Gabi új szerelme Ricky, az ex-Picasso Branch oszlopos tagja. Régóta ismerik egymást, de csak most kerültek át a B oldalra, eddig csupán barátként gondoltak egymásra. Gabi és Ricky egy közös klip forgatása után szeretett egymásba. "Világéletemben vágytam családra, de a magánéletemről nem beszélek. Az ember úgysem tud elbújni, mert mint látod, bárki beküld egy képet a Blikkbe tízezer forintért. Mivel lefényképeztek minket, tagadni nem tagadhatom. De nem is erősítem meg."