Baby Gabi jósnője a pszichológusa

mm
2008.01.11. 08:14
Az énekesnő nem érzi, hogy tudatosan húzódott volna vissza, de arra nagyon figyel, hogy magánéletéről ne beszéljen. A legtöbb kérdésben kikéri jósnője véleményét. A Névshowr karintiai forgatásán beszélgettünk az énekesnővel.

Utoljára akkor hallottunk rólad, amikor készítettél egy duettalbumot. Mi a helyzet azóta?

Akkor nagyon régen írtatok már rólam. Ejnye-bejnye.

Azért, mert visszahúzódtál szerintem.

Nem húzódtam vissza, csak vannak bizonyos témák, amikről már elvből elég régóta nem nyilatkozom, mint például a magánéletemről, a pánikbetegségemről, mert szerintem már mindenki unja. Azt gondolom, hogy ha van egy lerágott csont, akkor azt nem szabad évekig ismételgetni. Ezért sok mindent elutasítok, de nagyon sokat nyilatkozom egyébként. Jól érzem magam a bőrömben. Igyekszem mindig kiegyensúlyozottan élni, tehát ha nem is úgy alakul az életem, akkor is igyekszem megtartani az egészséges egyensúlyt. Most úgy érzem, hogy egész régóta tartom ezt a nagyon jó kis egyensúlyt.

Az egészséges egyensúly azt jelenti, hogy a sajtóban csak a szakmai munkásságoddal jelensz meg, és nem a magánéleteddel?

Nem, ez az egyensúly azt jelenti, hogyha egy kicsit rosszabb passzban is vagyok, mert nem úgy alakulnak a dolgaim, ahogy akarom, akkor megpróbálok úgy élni, hogy a dolgok pozitív oldalát nézem. Azt nézem, hogy valami miért jó nekem, és nem azt, hogy miért rossz. Próbáltam az egész gondolkodásmenetemet átfordítani, és ez nagyon jól működik, de már nagyon fáradt vagyok, és idén eldöntöttem, hogy Szilveszterkor már nem is vállalok fellépést. Én köszönöm szépen, nagyon jól érzem így magam, és a magánéletemről továbbra sem beszélek; vagy csak nagyon minimálisan, amennyit muszáj.

Klikk!

Mennyit muszáj?

Hogy mennyit muszáj? Ha rákérdeznek arra, van-e valakim, vagy hogy egyedül élek-e, vagy hogy hogyan élek, akkor azt szoktam mondani, hogy köszönöm a kérdést, de erről nem szeretnék beszélni. Nem fognak minket lefotózni, nem is adom meg rá az esélyt.

És ez működik?

Abszolút. Volt idő, amikor kikezdték a magánéletemet, és állandóan mindenki arról írt, hogy szakítottam, nem szakítottam. Nem kell, ez nem tartozik másra. Pláne azért, mert volt olyan, hogy előbb jelent meg a cikk, hogy én valakivel vagyok, minthogy azt én tudtam volna. Sajnos ezt néha ki is használják. Sőt olyan is volt, hogy előbb olvastam, hogy szakítottam, minthogy azt én tudtam volna. Gusztustalan és borzalmas, ezért inkább hárítom ezeket a magánéleti dolgokat. Azt gondolom, ez érthető. Amennyi a bulvárhoz kell, azt elmondom, hogy van valakim, de hogy kicsoda-micsoda, miért, azt nem.

És miért szükséges szerinted, hogy a magánéleteddel szerepelj a sajtóban?

Nem szükséges, csak arra kíváncsiak az emberek. És az újságírók is erre kíváncsiak, hogy kivel vagyok, mit csinálok, mióta vagyok együtt és miért nem lesz még gyerek és mikor házasodunk. Senkinek semmi köze hozzá. Én szórakoztatok, én énekelek. Nem azért szeretnék az újságokban szerepelni, hogy éppen férjhez mentem, hanem azért, mert készítettem egy új lemezt, amit valószínűleg nagyon sokan meg fognak venni. Szeretném, hogyha tiszteletben tartanák a szakmai munkásságomat. Akkor most elmondanám, hogy áprilisban megjelenik az 5. Baby Gabi lemez, amin már gőzerővel dolgozunk.

Olyan indulatosan nyilatkozol erről.

Ja, nem! Nem vagyok indulatos, csak tök jól elmondtam most szerintem. Nem, nem vagyok indulatos, csak azt gondolom, hogy nem kell erről beszélni, mert nem feltétlenül jó, azért sem, mert babonás vagyok.

Mennyire vagy babonás?

Én nagyon, sajnos. Eleve nem is szoktam erről beszélni.

És miben mutatkozik meg?

Például az asztal sarkára nem is szeretek ülni. Viszont az okkultizmus nagyon érdekel. Járok jósnőhöz, akinek sokszor kikérem a tanácsát. Kevés a jó jósnő Magyarországon. Van valaki, aki nagyon jó, nagyon profi, ő Kárpáti Lili okkultista. Sokszor fordulok hozzá. Egyébként nagyon nagy segítséget tud nyújtani, meg én nem szégyellem, engem érdekel is az ezotéria.

Úgy működik ő nálad, mint egy pszichológus?

Ő nekem a barátnőm is, tehát a magánéletben is nagyon jó kis tanácsokkal lát el. Sokszor ellent mondtam neki, de az idő bebizonyította, hogy rosszul tettem. Sajnos van nagyon sok kókler az országban.

És mit gondolsz arról a mondásról, miszerint csak azok a jóslatok válnak valóra, amiket megjegyzünk?

Én erről nem hallottam. Én mindig mindenre emlékszem. Én úgy megyek oda, ha vannak konkrét kérdéseim. Például elmondja, hogy: "Figyelj, a szerződés ötödik pontjában van egy rész, ami neked nem jó", és aztán kiderül, hogy tényleg volt egy olyan pont. Ő az egyetlen, aki félelmetesen megmond mindent.