A népszerű műsorvezető szereti Vágó Istvánt és nevetni is tud a viccein. Nagyon jól érzi magát a Pókerarcban és boldog, hogy kipróbálhatta a páros műsorvezetést. Az akadályokat általában jól veszi, de azt azért belátta, hogy a kötött műsorvezetés nem az ő műfaja. Beszélgetés egy elégedett emberrel.

Sebestyén Balázs a nemrég indult Pókerarc egyik oszlopos műsorvezetője. A csatorna saját gyártású műsora egyelőre osztatlan sikert arat a nézők között. Az eredeti változatban is két műsorvezetőre volt szükség a sikerhez, így a kreatívok nem tudta kikerülni, hogy ne produkáljanak egy újabb instant Harsányi-Korda párost. Természetes, hogy az önbecsüléséről híres Sebestyén Balázs ezt kikérte magának, pedig bennünk csak a korkülönbség miatt merült fel ez a csodás párhuzam. „Más korosztálynak csinál műsort az a páros. Ott van egy van műsorvezető meg egy énekes. Itt két műsorvezető van"- tette helyre a Velvet egyik játékosát a porondmester.

Klikk!

Mivel nem rémlett, hogy valaha meg kellett osztania mással a mikrofonját a beszélgetős műsorok sztárjának, az idomulás kérdését is megpróbáltuk feszegetni. „Más dolog a páros műsorvezetés. Tiz éve vagyok a médiában, de ehhez a helyzethez nekem is idomulnom kellett. Nem szoktunk még össze, hiszen nem dolgozunk évek óta együtt és más a tempónk is. Meg kellett szoknunk, hogy ne vágjunk egymás szavába, nekem lassulnom kellett egy kicsit, Istvánnak gyorsulnia. És a tőlem megszokott helyett egy visszafogottabb arcomat kell mutatnom. Nem tudom abban a stílusban nyomni, ahogy a Kész átverést vagy a Balázs showt - ahogy azt a szabóZ mondja -, ahol vidéki tiniket baszogatok."

Sok 5 wattos égő csücsül 100 wattos foglalatban

„Nem nagyképűségből mondom, de univerzálisnak érzem magam. Bár azokban a műsorokban egyáltalán nem vagyok jó, ahol a műsorvezető feladata nagyon kötött. Az olyanokat szeretem, ahol lehet viccelődni és az egész kötetlenebb" - így összegezte Sebestyén Balázs a 'miben vagy jó' kérdésünkre adott válaszát. Pozitívumnak még azt is felhozta, hogy Vágó szórakoztató ember, mindketten szeretnek nevetni és vevők egymás humorára.

Mivel a finom beszólogatás is részévé vált a műsornak, felmerült bennünk, hogy meddig mennek el a műsorvezetők, ha egymást kell piszkálniuk. „Profik vagyunk, nem sértődünk meg egymásra. Néha kicsit szurkál, szüksége van erre, a nézők is szeretik, persze csak akkor jó ez, ha nincs mögötte rosszindulat. Tök jól kijövünk egymással. Max azon vitatkozunk, hogy nem ő nem hisz dolgokban, én meg igen. Ezzel kapcsolatban volt egy-két eszmecserénk, és az is előfordult már, hogy szólt a főcím, de mi még löktük a dumát."

Miután az Esti Frizbiben Sebestyén jóhiszeműen kiosztotta a média önjelölt sztárjait, 'visszavágok cunami' indult ellene. „Megkérdezte Hajdú Péter, hogy kit tartok jónak, én meg elmondtam, hogy kik azok az arcok, akik profik. Nem szeretik, ha őszinte az ember. Túl sok, ha 5 wattos égő csücsül 100 wattos foglalatban. A kimondott szót sokfélekeppen lehet értelmezni, ebből pedig sajnos sértődés lett" - foglalta össze a tapasztalatait a műsorvezető. A sok megbántott emberre talán gyógyír lehet, hogy az új műsor nézettsége kimagasló. A műsorvezető viszont abban látja igazolni népszerűségüket, hogy még az Index kult rovata is méltatta munkásságukat. „SzabóZ sem mártotta vérbe a klaviatúráját" - hozta fel önmaga igazolására Sebestyén Balázs.