horoszkóp

Barabás Évára rákacsintott a Tihanyi Apátság

dns
2007.08.18. 09:21
Barabás Éva pszichedelikus élménye az apátsággal egy romantikus vitorlásúton esett meg, amikor a barátjával volt. A műsorvezető a bonyhádi strand jéghideg vizében szerette meg az úszást, és azt is elmondta, mikor szurkolt neki Kovács Atom Anti.

„Azt bűnnek tartom, ha unatkozni hagynak gyerekeket” – jelentette ki Barabás Éva. Az RTL Klub műsorvezetője az augusztus 18-án rendezendő Földön, Vízen, Levegőben című szabadtéri programsorozat vitorlásversenyén vesz majd részt, és ennek apropóján a sport iránti elkötelezettségét a gyerekkorától kezdve mesélte el.

Könyörögtünk az edzőnek

Klikk!

„Nyolcéves koromban a bonyhádi strandon szerettem meg az úszást. Műemlék jellegű, nagyon hideg vizes medence volt ott, ahova 14 Celsius fokos vizet engedtek. Könyörögtünk az edzőnek, hogy csak egy nappal a víz feltöltése után kezdjünk el úszni”- mondta Barabás Éva, aki úgy érzi, örökölte a vonzódását a vízhez.

„Apukám volt a példaképem, aki nagyon szépen pillangózott, és nagyon sokáig a víz alatt tudott maradni. A víz alatti fogócskát lityének hívtuk, és azt figyeltem, hogyan tud úgy elbújni a medencében, hogy nem találjuk meg.”

Charlie Chaplinként jött a gyerek

Barabás Éva tizenévesen kezdett el foglakozni gyerekek úszásoktatásával. „Tudtam, hogy akkor csinálok jót, amikor gyereket tanítok úszni. Abban nem inogtam meg. Ha Charlie Chaplinként jött egy rossz mozgású gyerek, akkor az volt a legnagyobb örömöm, ha idővel láttam, fejlődik.” A Fókusz műsorvezetője elmondta, úgy véli, abban is segíteni tudott, hogy a szülők könnyebben elengedjék gyerekeiket a nyári táborokba.

„Minden bizonnyal látták bennem a szenvedélyt, ez az ő kedvüket is meghozta. A szülők úgy engedik el a gyerekeiket, ha tudják, hogy a gyerek biztosan kijön a hullámok közül”- érvelt a műsorvezető, majd mindezt összekötötte a sportversenyekkel tűzdelt balatoni hétvégével. Barabás Évának egyelőre nincs saját gyereke, két keresztgyerekével és párjának a lányával tölti az ideje nagy részét.

A nádasban nőttek fel, mint a Tüskevárban

„Füred gyönyörű, és az egész Balaton-part megújult. Fel kell fedeznünk. A párommal vitorlázás közben már volt lehetőségem belülről is végignézni a partot. A Tihanyi Apátság ránk kacsintott, ott eszegettünk, aludtunk a hajóban. Ennél romantikusabbat el sem tudok képzelni.” Barabás Éva hosszú ideje vitorlázik, mint elmondta, a versenyeken kicserélődik, és feltöltődik. Hozzátette, az SOS. Gyerekfalu követeként is arra fel szokta hívni a gyerekek figyelmét, hogy fontos lenne sportolniuk. Ezúttal is megtette, barokkos nyelvezetben.

„Látom ugyanis a vitorlázó társadalomban azokat az embereket, akik a legkisebb hajóval kezdték, ott nőttek fel a nádasban, akár a Tüskevárban. Természetszerető, szabadságot kedvelő, nyitott emberekké válnak. A szülőket pedig arra szoktam buzdítani, mutassák meg a lehetőséget a gyerekeknek. A sportot gyerekkorban kell elkezdeni, nem húszévesen, amikor már kialakult a test.”

Közös melegítő és vágyakozás

Barabás Éva több más hazai hírességgel együtt vesz részt a balatoni rendezvényen, és hallhatóan a leglelkesebbek egyike. „Itt nemcsak arra van mód, hogy eltöltsenek egy remek napot a családok együtt, hanem akik magányosak, a sport által párt találhatnak maguknak. És megtalálhatják azt az elfoglaltságot, ami nyugdíjas korukban is az övék.”

„Sosem felejtem el, hogy kétévente jutottunk el a Balcsira. Édesanyám közös melegítőt varrt nekünk, gyerekeknek. Közösen főztünk, és nézegettük vágyakozva a jachkikötőben a vitorlásokat. Nagyon fontosnak tartom a közös élményeket.”

A műsorvezető néhány évig a Reggeli című műsorban a small talk műfajban tevékenykedett, egy ideje pedig a Portréban folytat hosszabb beszélgetéseket.

Volt egy erős szeretet és a sport

„Kovács ’Atom’ Anti szurkolt nekem, hogy egyszer legyen lehetőségem nagyobb beszélgetésekre, mert úgy érezte, érzékem van hozzá. Lehet, hogy nem profi módon felépített, íves beszélgetéseket folytatok, de valamire mindig rá tudok kérdezni, amitől nagyon személyessé válik a beszélgetés” – mondta Barabás Éva, aki szerint minden alanya valamiért példakép lehet az emberek számára.

„Nagyon szerettem a Madár-interjút. Ő olyan családból indult, ahol nem volt apakép, de volt erős szeretet, és volt egy sport, az ökölvívás, amiben sikerélményhez jutott és megalapozhatta vele a saját karrierjét. Ilyen életekből tanulni lehet.”