horoszkóp

Bebe túlélési ösztöne működik a városban

dns
2007.03.11. 09:06
Abebe Dániel számára kihívás reklámfilmben és rajzfilmben énekelni, színpadi szerepet vállalni, és ötven méter magasan a föld felett állni. A Back II Black énekese jótékonykodni is szeret, főleg, ha nem kell nyilatkoznia róla.

„A városban nem feltétlenül derül ki, az ember mitől fél a legjobban. Túlélésre játszol, az ösztöneidre hagyatkozva tudat alatt elkerülsz mindent, ami félelmeiddel kapcsolatos.” – mondta Abebe Dániel. A Back II Black énekesével a Rettegés foka sajtótájékoztatóján beszélgettünk arról, miért érezte jó ötletnek, hogy a valóságshow-ban részt vegyen.

Játék is, dráma is

Nézze meg képeinket!

„Nevezhetjük játéknak: játék a félelemmel című dráma. Érdekelt, hogy megtudjam, mitől félek a legjobban. Kiderült, a tériszonyom erősebb, mint gondoltam” – mondta a Mammut legfelső emeletén található Tabu Lounge-ban az énekes. Ezután természetesen arra próbáltuk ösztönözni, közelítsünk együtt a körpanorámás ablakhoz.

Ha nem kell kikandikálni

„Ha zárt térben vagyok, nem okoz gondot a magasság; hídon sem, amíg nem kell lenéznem. Akkor zsibbadok el, ha egy szikla tetején kell állnom, vagy ötven méter magasan a föld fölött” – titkolózott a produkcióval kapcsolatban Bebe. Hozzátette, ha már a félelmeitől nem is tudott végérvényesen megszabadulni, legalább új barátságokat kötött a műsorbeli csapattársaival. Nem sokkal később kimondta a klasszikus szót: kihívás.

„Minden olyan felkérést szívesen vállalok, amely számomra kihívást jelent. A mindennapi életben kihívás, hogy színházban játszom, vagy épp az, hogy reklámzenét énekelek fel. Ilyen esetben mindig nagy az elvárás, az együttesben viszont sokkal inkább érvényesül az alkotói szabadság. Ezenkívül sok Walt Disney rajzfilmben énekelek, szinkronizálok. Sok mindent kipróbálok, ami számomra újdonság.”

Nem azért jótékonykodik

Legutóbb a Robinson család titka című egész estés Walt Disney animációs filmben kapott szinkronszerepet Abebe Dániel, ott egy Frankie nevű békának kölcsönözte hangját. Két évvel korábban a CsodaCsibe főcímzenéjét énekelte, ezenkívül hangja a Robotok és A kincses bolygó című animációs filmekben is hallható volt.

Az énekes a jótékony célú szerepvállalásokat is fontosnak tartja. Erről csak egyszer nyilatkozott, mikor a rákbeteg gyerekek számára létrehozott Ronald McDonald-házat látogatta meg egy médiaeseményen. „ Csak akkor beszéltem erről, mert nem szeretném hirdetni. Az ember nem azért jótékonykodik, hogy a neve megjelenjen az újságban.”