horoszkóp

Kiszel keringője után ellendalt írt Benkő Dániel

dns
2007.02.12. 08:35
Benkő Dániel romantikus és elegáns akar lenni, ezért már nem zenél meztelenül, sőt, mint elmondta, a vécére is szmokingban jár. A lantművész nemrég meghallotta Kiszel Tünde dalát, amelyet Kiherélt keringőnek nevezett el, és arra készül, kiadja a dal alapját a saját lantjátékával.

„Reggeli jógázásom közben egyszer csak szembesültem a csodával. Megláttam a három grácia, vagy inkább három nővér: Anettka, Kiszel Tüncike és Gerencsér Tomika –akit nem vétetlenül említek a nők között - klipjét a televízióban” – kezdte Benkő Dániel, és ekkor már sejtettük, minden szava mögött irónia van. A szóban forgó, Várjuk az újabb csodát című megdöbbentő dalhoz készült hasonló klipet már jól ismerik a hazai internetezők.

Maria Callas fantasztikus adottságai

A három szereplőn kívül a klipben számunkra érthetetlen okból Jáksó László is megjelent, a dal alapjául szolgáló keringőt pedig Benkő Dániel írta, és ajándékozta Kiszeléknek. Az elmúlt néhány hétben a dalszerző nem nyilatkozott a produktumról.

Klikk!

Benkő arra utalt, az elkészült változat messze alulmúlta az elképzeléseit, ugyanez vonatkozik a gitárszólamokra is, amelyeket ő játszott fel. Mint megtudtuk, a gitártémát a dal ad hoc énekesei kénytelenek voltak eltorzítani, hogy a nem maradéktalan hangi adottságaikhoz idomuljon.

„Alig tudtam ráismerni a szerzeményemre. Maria Callas fantasztikus adottságait fedeztem fel Kiszel Tünde hangjában, és ennek megfelelő kíséret lett a keringőmből. Azóta ezzel a névvel illetem a dalt: Kiherélt keringő”- mondta a lantművész, mielőtt monológot rögtönzött volna a kortárs könnyűzene és a paródia kapcsolatáról.

Miért nem Beethoven Lajos?

„Miért kellettem nekik én? –tettem fel magamnak a kérdést reggel, a jóga után. Miért nem Beethoven Lajoshoz nyúltak vissza, vagy miért nem Presser Gábort kérték, írjon a részükre egy szép dalt? A kérdésemre a választ megkaptam. Azt nyilatkozták, ez egy paródia. Én ismerem a paródia műfaját. Zöldfülű gitáros gyerekként felléphettem Alfonzó vagy Latabár Kálmán mellett. Nyilvánvaló, hogy csak a legnagyobbakat parodizálják. Így aztán szeretném kifejezni, mekkora megtiszteltetés, hogy paródia lehetett a szerzeményem” – mondta Benkő Dániel.

„Erre azonban nekem is reagálnom kell” – folytatta a lantművész. „Ha ők létrehozták a Kiherélt keringőt, én is megjelentettem ugyanezt a dalt Romantikus valcer- Dániel keringője címmel, és minden olvasó számára hozzáférhetővé teszem. Ez is része a megújulásomnak” – mondta Benkő Dániel.

Hallgassa meg a dalt!

Gitár: Benkő Dániel, ének: Széles Izabella

Felfedezte a lányát

„Igen, váltani készülök. Íme a négy kulcsszó az új Dániel-stílus leírására: klasszikus, romantikus, elegáns, minőségi. Már a vécére is szmokingban járok, hogy képviseljem a megújulást. Nagy szabású koncertre készülök a Fészek klubban februárban, amelyen a lányom is részt vesz, mint táncosnő” – mondta Benkő hozzátéve, a lánya a valcerhez készülő videoklipben is szerepel majd, amíg a dalt majd a Megasztár harmadik szériájából ismert Széles Izabella énekli majd.

„Egy szerdai napon, 18.28-kor felfedeztem a 16 éves lányomat. Aznap szokott nálam aludni. Én épp akkor hevertem, és a Discovery-t néztem. Belépett: ’szia apu’. Felfigyeltem rá. ’Az úristenedet, de jól nézel ki! Hány centi vagy?’ ’178.’ ’Hány kiló?’ ’55.” Még a napokban elvittem a Miss Hungary irodájába, majd ruhákat vettünk. Elindítottam az úton. Színésznő szeretne majd lenni. Majd a produkciómban bemutatkozik egy barátnőjével együtt” – beszélt a családi vállalkozásáról Benkő Dániel, amelynek részeként, mint tisztes apa, ezentúl felöltözve, black tie-ban zenél majd a közönségnek.