Bereczki Zoltán tanul abból is, ha bántják

2008.11.01. 13:45
Bereczki Zoltán lép a Szombat est láz című műsorban Stohl András helyére műsorvezetőként. A színész szerint a műsornak nem róla kell szólnia, ő csak a házigazda szerepét fogja ellátni.

Tavasszal volt a Szombat esti láz című műsor meghallgatása, de Bereczki Zoltán akkor még nem tudta, hogy erre a műsorra keres embert az RTL Klub. Csak két nappal a hivatalos bejelentés előtt értesült arról, hogy őt választották a második szériában versenyzőként induló Stohl András helyére.

Versenyzőnek már nem mehetett volna a műsorba, mivel sok éves színpadi táncos rutinja van, és ennek a műsornak szerinte az a lényege, hogy mindenki a nulláról indul egy profi segítségével, és az a feladat, hogy az indulók hétről-hétre leküzdjék a saját korlátaikat.

A produkció nem a műsorvezetőről szól

Arra a kérdésre, hogy tulajdonképpen miért őt tartották alkalmasnak erre a feladatra, szerinte az a válasz, hogy talán hitelesen tudja közvetíteni azt, ami a színpadon történik. Véleménye szerint nem csak egy műsorközlőt, hanem egy házigazdát kerestek a készítők.

Kattintson Bereczki Zoltán fotókért!

Bereczki Zoltán szerint a műsor nem a műsorvezetőről szól, neki csak a háttérből kell mozgatni a szálakat. „Ismerem a küzdelmeket, amelyeket az ember akkor folytat, amikor új kihívás elé állítják. Ennek azért lehet jelentősége, mert így olyan kérdést tudok feltenni, ami a rendelkezésre álló rövid időben érdekes, aktuális és fontos is. Egy politikai műsor vezetője is így viselkedik. Ismeri a helyzetet és tudja, hogy mit kell kérdezni”, mondta a színész.

A televíziós szereplésre műsorvezetési gyakorlatokkal készül, végignézte az előző adásokat a stábbal, végigmentek a műsorterv alapján, a szerkesztőkkel átbeszélték, hogy mit hogyan is kellene tenni.

Kihasználja a produkcióval járó felhajtást

Bereczki Zoltánnak ezzel a műsorral az a célja, hogy helytálljon, és szélesebb körben megismerjék. 2003-ben a Rómeó és Júlia musical elsöprő sikert aratott, kiléptek az országos ismertség szintjére a korábbi színházi rétegből. Szerinte tudja kezelni az ismertséget, és nem szállt el magától.

A Szombat esti láz mellett párhuzamosan készül a november végi koncertre, ahol a Szinetár Dórával közösen készített albumait mutatja be, emellett folyamatosan próbál a színházban, nemrég mutatták be a Szentivánéji álom című darabot, és természetesen igyekszik minél több időt tölteni feleségével, Szinetár Dórával és 10 hónapos kislányukkal.

A színész szerint a számos teendőjében egyetlen fontos közös tényező van. "A zene az, ami közös mindenben. Minden érdekel, ami zene, szenvedéllyel keresem és gyűjtöm magam köré az ilyen dolgokat.", mondta Bereczki.

Minden kritikában van valami megfontolandó

Bereczki szerint, ha kritikát kap, akkor még a hőbörgő véleményekből is megpróbálja kihallani azt a dolgot, ami igaz lehet. Szerinte ugyanis minden kritikában van valami olyan mag, amit érdemes megfontolni. De ha valaki a külseje, a hangszíne miatt, vagyis olyan dolog miatt bántja, amit nem tud megváltoztatni, azzal nem foglalkozik. Ha azonban olyan megjegyzést kap, hogy picit fáradtabb volt, vagy lustábban énekelt aznap este, azt elmondása szerint mindig megfontolja.

Hercegh néven akart popkarriert csinálni

Bereczki Zoltánnak egyébként nem ez az első kísérlete a nagyobb ismertség megszerzésére, 1999-ben kiadott egy popzenei albumot, igaz, nem a saját nevén. „Akkor még nem hittem abban, hogy a Bereczki Zoltán név működhet Magyarországon, mert Kovács Ákos is csak Ákos volt, Bayer Friderika is csak Friderika, és ezek mind olyan nevek, amik akkor és ott eladhatónak tűntek”, mesélte a színész, aki ezért egy művésznevet választott magának. „Az albumra szánt kép pont olyan volt, mint a Kis herceg című könyv borítója és ez alapján lettem végül Herceg Zoltán”, tette hozzá.

Ebből óriási kavalkád lett, mert az azóta ismertté vált divattervező, Herczeg Zoltán meglátta a névazonosságot, és perrel fenyegetőzött. Ezek után mégis kijött a lemez Hercegh néven, de a kavarodással már nem tudott mit kezdeni a média.

Ráadásul ezzel párhuzamosan beindult a színházi karrierje is. Elvégezte a a Színház és Filmművészeti Főiskolát és jelentkezett az Operettszínházba egy meghallgatásra, ahol az Elisabethre, a West Side Story-ra és a Kabaréra kerestek embert. Mindhárom darabra beválogatták, a színpadon viszont a saját nevét használta.

Most már felvállalja önmagát

A musicalszínész elmondása szerint most már sokkal jobban hisz magában, hisz abban, hogy a Bereczki Zoltán nevet ki lehet írni a borítóra. "Ha a popzenei életben nem is vagyok ismert, a színházi életben már talán igen. Most majd a tévénézőknek is ismerősebben fog csengeni a nevem. Már meg merem csinálni a lemezemet úgy, ahogy én szeretném, a saját nevemmel, vállalva önmagamat", nyilatkozta Bereczki.