horoszkóp

Bocskor Bíborka a paradicsomban érzi magát

2006.04.17. 00:45
Bocskor Bíborka a Megasztár előző, április 8-i döntőjében esett ki, de ettől egyáltalán nem volt szomorú: élettapasztalatnak ez az élmény mindenképp jól jött. A csíkszentmártoni lány már nagyon vágyott haza, és szerelme, Lóránt is nagyon hiányzott neki.

Mint sokan mások, Bocskor Bíborka is szívesen énekelt dezodorosflakonba gyerekkorában - írja a Story magazin. Bíborka azonban így is maradt: a magának való, álmodozó kislány már tízévesen már tudta, hogy nem elégedhet meg azzal, ha csak Cerceruska nevű kecskéjének énekel. Megkérte szüleit, írassák be őt a közeli Csíkszeredára a zenei gimnáziumba, és ettől az sem tudta eltántorítani, hogy kollégiumban kellett élnie, bár nehezen viselte, hogy otthoni szobáját egy tízfős hálóteremre kellett cserélje. Mint azonban a lapnak elmondta: már ekkor is érezte, ha ez a sors által kijelölt útja, akkor ezen végig kell mennie. Ha azt vesszük, hogy a Megasztár-házban eleinte szintén nem volt saját szobája a versenyzőknek, ez szinte prófétai képessségeket mutat részéről.

A hirtelen döntések embere

Klikk a képre!

Érettségi után a marosvásárhelyi színművészeti főiskolára felvételizett: száz jelentkezőből tizenketten juthattak be, és ő benne volt a tizenkettőben. Ez már csak azért is megérte neki, mert itt ismerkedett meg szerelmével, Lóránttal, a nála nyolc évvel idősebb, diplomázott színésszel, akivel azóta is együtt él. "Egyformán bolondok vagyunk. Még a nevünk is egyforma: Bocskor" - mondta el róla a lapnak.

Bár úgy tűnt, Bíborka a legjobb úton halad álma megvalósításában, egy hirtelen döntéssel mégis otthagyta a főiskolát: rájött ugyanis, hogy jó színész csak kellő élettapasztalattal lehet belőle, az meg nincs neki. Vőlegényével együtt hazautazott szülőfalujába, ahol gazdálkodással, majd később vegyesbolt nyitásával próbáltak élettapasztalatot szerezni. Mivel a bolt csődbement, úgy döntöttek, élettapasztalatnak itt ennyi már megteszi, ezért másfél éve Magyarországra költöztek.

Paradicsomi állapotok

Budapest az első két hónapban annyira sokkolta, hogy szinte az utcára sem mert kimenni: a nyüzsgés és a tömeg idegen volt neki. Később azonban egy lemezboltban talált munkát, és egész a Megasztárba való jelentkezéséig itt dolgozott: "Az a dolgom, hogy zenét hallgatok egész nap, és zenét hallgattatok emberekkel. Nézd meg, te is hallgasd meg, majd add oda: tehát menjen körbe a zene, a zene, a zene. A kedvencem egy gyönyörű Bach-CD" - nyilatkozta erről a Megasztár oldalán.

Kiesése után a Megasztár műsorában elmondta, egyáltalán nem szomorú, amiért így alakult a sorsa: "Ez csak egy játék, és nekem most ez a forduló jött". Egyelőre örül, hogy ismét a saját szobájában aludhat, és ismét együtt lehet szerelmével. A Storynak még nem tudott konkrét terveket említeni arra nézve, visszamennek-e most a marosvásárhelyi színházba, vagy itt maradnak az általa paradicsomnak nevezett anyaországban, de abban biztos, hogy előbb-utóbb majd visszatérnek Erdélybe: vőlegényével együtt a végletek embereiként jellemzik magukat, ami élettapasztalat-gyűjtésnél végül is jól jön.