horoszkóp

Bejárja a világot a magyar Miss Bikini

2007.01.03. 08:18
Horváth Anita a legelső magyar, akinek sikerült megnyerni egy világméretű szépségversenyt. A pécsi egyetemista Tajvanon a Miss Bikini címet nyerte el. A zsűri szerint biztos befutó volt.

Eddig hiába indult minden magyar szépségkirálynő nagyratörő tervekkel a világversenyek döntőire, egyiküknek sem sikerült elnyernie a világszépe címet. Horváth Anita azonban sikerrel járt: 110 ország versenyzői közül őt választották meg december 22-én a nemzetközi Miss Bikini World 2006-nak. A döntőre Tajvanon került sor, ahol a verseny szervezői szerint a 22 éves magyar lány "viharos győzelmet" aratott: biztos befutónak számított nemcsak a zsűrinél, hanem a közönségnél is. A Miss Bikini World szépségversenyen nem csak bikiniben kell megmutatnia bájaikat a csinos ifjú hölgyeknek, hanem estélyi ruhában is. A magyar lány ebbéli szereplése annyira jól sikerült, hogy megkapta a legszebb estélyi ruhát is címe mellé, valamint sok apróbb ajándékon kívül egy gyémánt nyakéket is.

Klikk!

Az első

"Ez az első eset, hogy magyar lány nyert világversenyt" - mondta a verseny magyarországi igazgatója, Aranyi István. "Ez egy világszépségverseny volt" - meséli Horváth Anita. "Három hetet töltöttünk kint, Tajpejben volt a verseny, előtte a szigeten utazgattunk. A döntőn nemzeti ruhában, fürdőruhában és estélyiben kellett felvonulni" - folytatja Miss Bikini, aki szerint azért lett ő a királynő, mert a zsűri úgy vélte, neki volt a legjobb alakja.

Aranyi István szerint Anitának a modellszakmában komoly lehetőségei vannak a cím elnyerése után, amit nyilván ki is fog használni, mivel "nemcsak szép, hanem okos is". Miss Bikini ugyanis a Pécsi Tudományegyetem negyedéves közgazdászhallgatója, így nem hanyagolja el a tanulmányait, bár a verseny után biztos, hogy a következő év a királynőségről fog szólni - mondta Aranyi.

Horváth Anita már nem volt ennyire határozott, azt mondta, neki még nagyon friss ez az élmény, a modellkedéssel nincsenek határozott céljai, az viszont biztos, hogy a következő évben sokat fog utazgatni. Januárban először visszamegy Tajvanra, aztán pedig a szépségversenyt rendező szervezet székhelyére, Londonba utazik. Arról, hogy mivel jár a cím, vagyis pontosan mit nyert Miss Bikini, Horváth Anita nem árult el semmit, mert érdekes módon ezt még ő sem tudja.

"Fitneszvonalon is erős"

Miss Bikini Worldnek nem ez volt az első szépségversenye, az egyetemista lányok szépségversenyén, a Miss Universitason például az idén közönségdíjas lett, valamint a versenyigazgató szerint "fitneszvonalon is erős". A tavalyi bikiniszépség brazil lány sikeres modellkarriert futott be, és Anitának is ezt a szerepet szánják - mondta Aranyi. Ennek megfelelően a következő napokban Horváth ismét visszautazi Tajvanra, hogy eleget tegyen a címmel járó meghívásoknak és szerződéseknek.

63 millióan nézték

A Miss Bikinit a 15 különféle szépségversenyt lebonyolító Miss Tourism World Organization szervezte, amelynek nevéhez olyan események fűződnek, mint a Miss Internet, vagy a Miss Millionaire, de ők rendezik a Miss Tourism World szépségversenyt is, aminek tini-kiadása is létezik. Sőt, a férfiakat sem diszkriminálják, így megválasztják Mr. Tourism Worldöt is. Aranyi szerint a bikini-verseny döntőjét egyébként 630 millióan nézték élőben.