Bíró Ica a Velvettõl tudta meg, hogy örök nõként emlegetik. Meghatódott, de az elérzékenyülés után a párkapcsolatát boncolgattuk, szigorúan ezoterikus szempontból.

Bíró Ica, a Miss World Hungary szervezõi szerint örök nõ. "Nem is láttam. Ilyen vagyok?" - kérdezte meghatódva a fitneszlady. "Nagyon nagy megtiszteltetés. Esküszöm, most ebbe belepirultam. Köszönöm szépen annak, aki írta. Egy nőies nőnek mondanám magam, de az embernek nem illik ilyet mondani magára: úgy hallottam, hogy ezt mondják rólam. Igyekszem saját magamat adni, ilyen vagyok, ilyennek születettem. Úgy gondolom, hogy testileg, lelkileg és szellemileg megpróbálok igazi nõ lenni, olyan mai világba való nő."

A májusban ötvenedik születésnapját ünneplő, sokat megélt asszony arcát több rétegben alapozó takarta, ami csak azért volt kétségbeejtő, mert éreztük, hogy hiába feszülnek meg az arcizmok, a vetítés elmarad. "A mai világban a munka azt jelenti, hogy több lábon kell állni. Itt nem voltam eléggé szemfüles és nem adtam az első három helyezettnek konditerem-bérletet, de akkor meghívom őket így, személyesen. Nem vagyok egy ilyen törtető típus. A munkában keménynek kell lenni, száz százalékon kell teljesíteni, ehhez pedig férfias energiák szükségeltetnek. Egy kicsit félrehúzódó típus vagyok, nem vagyok tülekedő, és lehet, hogy így nem érek el gyors sikereket. De úgy gondolom, hogy a lelkiismeretem az életfilozófiám, az üzenetem úgyis eljut azokhoz, akihez kell."

Ars Poetica

Bíró Ica, miután nem tagadta, hogy ezoterikával is foglalkozik, a női energiákra terelte a szót. "Fel kell emelni a világot szeretettel, befogadással, tanításokkal és minden olyan dologgal, ami az emberiséget az emberi értékek felé tereli. Az üzlet az sajnos férfias, vagyis jang. Tehát kiáradó, támadó, tülekedő erő. Ezért kellenek mellém olyan menedzserek, akik ezt jobban csinálják. És csak olyat csinálok és ahhoz adom a nevem, amit a lelkem mélyén jónak látok. Kipróbálom, letesztelem, a lelkiismeretemnek pedig az Úr a mérvadója. Az üzleti életben addig veszek részt, amíg a nőiességem, segíteni akarásom és az a tudás, amit át tudok adni másoknak, hasznos."

A szakítás ezoterikus oldala

Bíró szeptemberben vált meg a nála jóval fiatalabb kedvesétõl, aki azonban az utolsó pillanatig küzdött a kapcsolatukért. Az örök nő mostani lelkiállapotát a Velvetnek így foglalta össze. "Köszönöm, jól vagyok. Kilenc hónap az életembõl. Igazából az elsõ három hónap szép volt. Én olyan vagyok, hogy az elején mindenkiről a jót feltételezem. Szokták mondani, hogy ez rózsaszín köd, de én nem így fogalmaznám meg, inkább csak bizalmat szavazok és reménykedek. Amikor vidámság, móka, kacagás van, akkor minden könnyű. A közepe tájékán viszont jöttek a konfrontációk. Bizonyos megnyilvánulások után azt éreztem, hogy bizony nem vagyunk összeillőek. Más az életfilozófiánk, más az értékrendûnk. Kiábrándultam és szakítás lett a vége. Nem volt könnyű, mert ő is ragaszkodott. De úgy vagyok vele, ha már egyszer vége valaminek, akkor nem érdemes folytatni, se neki, se nekem."

A fitneszlady partnerét heves vérmérsékletűnek ítélte, aki néha előbb beszél, mint gondolkodik. "Én hiszek a szavak erejében, hogy a kimondott szó fel tud emelni egy embert és képes ledöngölni is. Alkalmazkodok sokáig, toleráns, ezoterikus ember vagyok, tehát hajlamos vagyok arra, hogy figyeljek, segítsek, de bizonyos szint után már nem. Minek? Ha van valami, ami eltörik az emberben, akkor azt mondom, hogy vége. Nincs értelme tovább, légy szabad! És én is! Innentõl kezdve ez a végeredmény." Az egyedüllét ebben az esetben még új energiákat is felszabadíthat a kortalan szépségéről ismert Bírónál. "Mikor négy évig szingli voltam, akkor az alkotás és a munkám volt a mindenem." Reméljük, egy újabb termékeny időszak következik a magánéleti válságon túljutott Bíró Ica életében.