horoszkóp

Bíró Ica szerint a szépség az egész ország dicsősége

dns
2006.12.21. 08:52

„Sosem voltam irigy arra, ha valaki szép, sőt, boldog vagyok, ha minél több szép ember él a környezetünkben” – mondta Bíró Ica. Az egykori Metal Ladyt azért kerestük meg, mert az utóbbi időben láthatóan több szépségversenyen vállal nyilvános szereplést, mint zsűri, és ahogy vártuk, bizonyossá vált, hogy ebben szerepe van némi küldetéstudatnak is.

Leszállt az átok

„Engem az érdekel, hogy a felfedezett szépségek a nemzetközi mezőnyben is megmérettetnek, ezáltal elviszik Magyarország hírét világszerte. Nem mindegy, milyen képet sugároznak, az a fontos, hogy a lehető legjobb színben tűnjenek fel” - mondta Bíró Ica.


A magyarsággal kapcsolatos gondolatokhoz annyit talán érdemes hozzátenni, hogy az egykori modellt olyannyira foglalkoztatja az ország közös sorsa, hogy szeptember 11-én rendezett edzőterem megnyitóján kirobbanóan jókedve volt amiatt, hogy tudomása szerint aznap leszállt a magyarokról a Turáni átok. Bíró Ica szerint addig a napig magyar magyarnak farkasa volt, onnantól kezdve azonban szerethetjük egymást. Azóta a belpolitikai események ezt cáfolni látszottak.

Nem izgatja a férfisztriptíz

Visszatérve a szépségiparra, Bíró Ica számára a legutóbbi felkérés a Kimaradás Gála alkalmával rendezett szépségverseny, ahol Bíró Icának egyedül a férfisztriptíz nem tetszett, mint elmondta, a show épp az ellenkező hatást váltotta ki belőle. „Nem izgat, ha a férfiak ilyen körülmények közt vetkőznek” – zárta rövidre ezt a gondolatát.

A szépségversenyekre visszatérve Bíró Ica arról, a már jól ismert gondolatról beszélt, mivel rengeteg verseny közül választhatnak azok, akiket ez a műfaj érdekel, fontos jó szervezésű eseményt választani, és olyat, ahol jó szakemberek bírálják a mezőnyt. „Az a jó szakember, aki felkészült, és látja azokat a hibákat, amelyeket ki kell küszöbölni ahhoz, hogy egy lány a divat világában, és a szépségiparban, mint manöken sikereket érjen el” – mondta az egykori modell.

Mi van a fejben?

Bíró Ica - ezzel az általa használt kifejezéssel élve - manökeniskolát vezet, és mint elmondta, örömmel vállalja, hogy a szépségversenyek jelentkezőit felkészíti. „Az, hogy a külső rendben legyen, nagyon fontos követelmény, és arra az edzőtermemben van lehetőség, hogy egy nő alakjából a lehető legtöbbet hozzuk ki, de ugyanúgy fontos az is, hogy a nyilvánosság előtt tudjon viselkedni, és minél inkább vállalni magát” – mondta Bíró Ica.

„Azt sajnálom, hogy egyes versenyeken nem kérdezgetik nyilvánosan a jelölteket, pedig az is fontos lenne a zsűri értékelése szempontjából, hogy az adott lány fejében mi van” – említette meg a tehetségkutatás másodlagos funkcióját Bíró Ica.