horoszkóp

Bangó Margit székelykáposztával tarolt

2008.08.13. 15:07
Kapcsolódó cikkek (1)
Székelykáposztát kellett főznie a Hal a tortán című műsor nyerteseinek a tegnapi főzőfesztiválon, melyet a Városligeti Műjégpályán rendeztek meg. A hírességek mindent megtettek a csapatuk sikeréért, Dopeman italozott főzés helyett, Nacsa Olivér hagyta magát eltiltani a bogrács mellől. Végül a versenyt óriási fölénnyel Bangó Margit nyerte, aki szerint a jó étel titka a fűszerezés. A megmérettetés után azonban a versenyzők nem ehették meg nyugodtan saját főztjüket. A TV2 ugyanis össznépi jutalomként vacsorát szervírozott a szakácsoknak, és hogy ne legyen átlagos az este, a vacsoraasztalt 50 méter magasra emelték egy daruval.

A Hal a tortán című műsor nyertesei tegnap főzőversenyen döntötték el, hogy ki is a legjobb szakács közülük. A több száz jelentkezőből sorsolás útján döntötték el, hogy ki az a szerencsés 48, aki részt vehetett a versenyen, a csapatkapitányok a Hal a tortán győztesei voltak. A Városligeti Műjégpályán megrendezett össznépi főzésen a 12 hírességnek és csapatának az volt a feladata, hogy másfél óra alatt elkészítsék a lehető legfinomabb székelykáposztát.

Dopeman főzés helyett inkább koktélozott

Minden versenyző igyekezett helytállni, kivéve persze Dopemant, aki főzés helyett szívesebben töltötte idejét a bárpult mellett. "Nem tudok főzni, nem vagyok annyira házias. Inkább koktélozgatok, és megvárom, hogy elkészüljön a kaja", nyilatkozta a Borsnak. Nacsa Olivér ugyan akart segíteni a többieknek, de őt maguk a versenytársak kérték: hozzon inkább italt, mert a fakanálforgatásban nem jeleskedett túlságosan. Az amerikai karrierrel próbálkozó Kozsó ugyancsak megpróbált csapata hasznára lenni, de tőlük a szerencse pártolt el. A verseny alatt a tűz többször kialudt a bogrács alatt, és egy alkalommal a félig kész étel a betonon landolt, írja a Blikk.

Margit és a káposztások képekben!

Bangó Margit főzte a legfinomabb káposztát

A versenyzők pályaműveit egy ötfős zsűri bírálta el, melynek tagjai a Hal a tortán állandó szakértője Sági Szilárd, valamint Tallós Rita, Váczi Gergő, Danny Blue és Oszter Alexandra volt. Az igen szoros küzdelemben a győztes végül Bangó Margit csapata lett, őket nem sokkal lemaradva Lakatos Márk, majd Csisztu Zsuzsa csapata követte.

"Jó volt látni azt az óriási lelkesedést, amivel a csapatok - akik egyébként nagyon hamar összekovácsolódtak - nekivágtak a főzésnek. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, sok volt a finom székelykáposzta, az viszont egyértelmű, hogy Bangó Margité sikerült a legjobban. Talán a sok húsnak, füstölt szalonnának és kolbásznak köszönhetően, amit beletettek!", mondta Sági Szilárd, a zsűri elnöke.

"Mindennek a titka a fűszerezés aránya. Nekünk az alapokon kívül semmi másunk nem volt, de összekéregettem", mesélte az énekesnő. " A többi versenyző előre szólt, hogy felveszik a kesztyűt, Zsidró azt is mondta, most megmutatja, hogyan kell főzni! A csapatom nagyon aranyos és ügyes volt, büszke vagyok rájuk!", tette hozzá a verseny győztese. A művésznő a verseny után megkóstolta néhány versenyzőtársa főztjét, és elmondása szerint Zsidró Tamásnak valóban sikerült bizonyítania, ugyanis az ő főztje ízlett neki a legjobban, valószínűleg azért mert Zsidró is fűszeresebben főz.

Még több celeb és hús!

Magasban enni élvezet

Az eredményhirdetés után mindenki elfogyasztotta a kiváló székelykáposztáját, kivéve a csapatkapitányokat, hiszen ők éppen csak megkóstolhatták saját műveiket. A főzőverseny után ugyanis a Dinner in the sky várt rájuk, mely nagyjából annyit tesz, hogy egy 22 fős étkezőasztalt 50 méter magasra emelnek, és ott fogyaszthatják el a ételeiket a bátor jelentkezők. A különleges égi asztalból minden országban csak egyetlen egy lehet, nálunk idén tavasszal mutatták be először az egyedi vacsoralehetőséget, amelyet eddig még csak néhány szerencsés próbálhatott ki.

"Én nem vagyok egy félős típus, ráadásul körberepültem már a Földet párszor, de ez nagyon érdekes élmény volt. Isteni volt az étel, és különleges a helyszín! Örülök, hogy itt lehettem: a Hal a tortán-ban való szereplésem óta rengeteg visszajelzést, levelet kapok, a fellépéseimen is dicsérik az adásokat, szeretik az emberek, hogy végre igazi szórakoztató műsort kapnak, nekem is a legnagyobb kedvencem lett." - mondta Bangó Margit.

Bár többen is - így Nacsa Olivér és Kozsó - miután meglátták vacsorasztalukat, elfehérdeve rázták a fejüket, végül a kíváncsiságuk győzőtt és felmentek a többiekkel. Egyedül Emilio nézte lentről társait, ő ugyanis olyan tériszonnyal küzd, hogy nem mert beülni a többiek közé. Helyette azonban gyorsan végigkóstolta a többiek káposztáit is, és egyetértve a zsűrivel nyugtázta, Bangó Margitnak nemcsak a hangja világhírű, a főztje hasonlóan megérdemelné, hogy az egész világ megismerje.