horoszkóp

Bochkor Gábor sosem volt macsó

2007.11.14. 07:00
A rádiós, miután kiüzengette magát élő adásban, egy önéletrajzi ihletésű "írással" jelent meg - kisbarátaival karöltve - a könyvpiacon. A Bochkor-Gesztesi-Árpa koprodukciót a jelek szerint nagyon megérintette lánygyerekük világrajövetele, ezért minden apró részletet megosztanak az olvasókkal. Macsó Papák cím alatt valójában Trunkó Bence szövegvilága köszön vissza, aki közismert forgatókönyvíró és poéngyáros.

Macsó Papák címmel került a könyvesboltokba Árpa Attila, Bochkor Gábor és Gesztesi Károly könyve a lánygyermekük körüli mizériákról és kalandos találkozásukról a babakütyükkel. A kötet főhősei szerint a könyvben csak megtörtént eseményeket dolgoztak fel.

Bochkor Gábort a könyvbemutatón a macsó papa elnevezésről kérdeztük, illetve arról, hogy tud-e még azonosulni ezzel a meghatározással. „Sose lehetett egyeztetni ezt a két fogalmat. Ez olyan dolog, hogy ha a bulvármédiában sokat szerepelsz, akkor valamilyen bélyeget rád akasztanak. Azt ráütik a homlokodra és nagyon-nagyon nehéz megszabadulni tőle. Mindegyikünk sokszor megkapta ezt a jelzőt. Kifelé ez a kép rólunk. Pedig pontosan ez az a szóösszetétel, hogy macsó papák, önmagában is hordoz valamiféle ellentmondást és ezért ez egy nagyon jó címválasztás. Nyilván nem macsó módon közelítjük meg az apaságot, de pontosan ezt a csavart szeretem benne."

Klikk!

Arra a kérdésre, hogy nem érezte-e, hogy túllihegték a gyerekáldással járó kötelező köröket - gyerekszoba berendezése, babakocsi-vásárlás -, nemleges választ kaptunk. „Valószínűleg mindhárman nagy feneket kerítettünk - Karcsi kevésbé, mert neki van már egy-két gyereke - mindennel kapcsolatban, ami a gyerekhez kötődött. Egyébként nagyon nehéz meggyőzni egy anyukát arról, mikor a lila ködben tervezgeti a gyerekszobát, hogy te mint apa, aki előrehaladott korban, megfelelő rigolyákkal, ízléssel, satöbbivel berendezkedett ember vagy, ezt máshogy gondolod. Ezek iszonyatosan kényes dolgok. Tekintettel kell lenni az anya érzékenységére, meg a rokonokéra, hogy ők mit szólnak mindehhez. Körültekintően kellett végigcsinálnunk és végiggondolnunk mindent."

Ki olvasson Macsó Papákat?

Bochkor Nóra születése óta szerepel a bulvármédiában, ezt egyrészt celeb szüleinek köszönheti, másrészt annak, hogy az anyakönyvezése is kisebb botrányba fulladt. Rengeteg cikk született arról, hogy a gyerek mikor kerülhet Bochkor nevére és Várkonyi Andrea exe mikor békül meg az új helyzettel. Nóra édesapjától ezért azt is meg akartuk tudni, hogy kislányát meddig kívánja szerepeltetni a médiában. „A könyv kézirata Nóri öthónapos koráig készült. Nem hiszem, hogy ő úgy érezné, hogy túl sokat adtam ki a privát szférájából. Nem szeretném különösen a sajtóban szerepeltetni, most is kizárólagos célja a könyv, aztán vége."

Trunkó Bence szerkesztésének, írásának köszönhetően a könyv még szórakoztató is lehet és Bochkor szerint kifejezetten hasznos a hasonszőrűeknek. „El tudom képzelni, hogy nagyon sok apuka, amennyiben ezt a könyvet a kezében tartja és elolvassa, oda tud menni feleségéhez azzal, hogy látod, ők is így élték meg. Vagy egy anyuka talán jobban megérti a hasonló beállítottságú apának a különböző ellenállásait, tévelygéseit. Ilyen szinten hasznos is tud lenni ez a könyv."