Bochkor Gábor visszasírja a fair bulvárt

dr
2008.05.27. 10:34
A műsorvezető szerint sokkal jobban működne a bulvár, ha fair alapon csinálná mindenki. Emlékei szerint akkor volt kiegyensúlyozott és feszültségmentes ez az iparág, mikor egy celeb egy újságíróhoz tartozott egy adott lapnál. A jó viszonyt nem háborgatta semmi és csak olyat írtak meg, amivel mindkét fél meg volt elégedve.

Bochkor Gábor, a Bumeráng szakembere évek óta nyaral a hallgatóival. A műsorvezető állítása szerint először félt a küldetéstől, később azonban ráérzett az ízére. "Rettegtem a gondolattól, hogy hallgatókkal kell elutazni. Arra gondoltam biztos nem fognak békén hagyni, és nem tudok majd normálisan pihenni, ehhez képest baromi jól sült el. Ez az egyetlen dolog, amit csinálok, amúgy nem nagyon vállalnék be ilyet. Nem tudnék egy utazási iroda plakátján domborítani, egy-két utazás fejében, nem tudnám elviselni, hogy bárki befizethet rám" - mondta Bochkor az Esti Frizbi forgatási szünetében a Velvetnek.

A celebek egymást közt szeretnek berúgni

A rádiós hozzátette, ő sosem fizetne be celebtúrára, mert bár van olyan személy, akivel szívesen megismerkedne, de pénzt nem adna érte. Ha a sors nem biztosít számukra lehetőséget, nem erőlteti a dolgot. "Van, aki rajongásból teszi, van, akinek csak jól esik, hogy mellette van mondjuk Szabó Győző. Ha valaki nagy rajongó és ezt látja az egyetlen esélynek, hogy megigyon pár pohár italt a kedvencével, akkor csinálja, nekem ezzel semmi bajom." Miután megtudtuk véleményét erről a kérdésről, a humorra próbáltuk terelni a szót, hiszen Bochkor nemrégiben egyszerűen lefosozta Jáksó László outfittjét a Sláger Rádió jubileumi buliján. A macsó papa a videóval kapcsolatban azt kifogásolta, hogy nem láthatta, mielőtt az kikerült a Juj.hu oldalára, pedig megígérték neki. De nincs mit szégyellni rajta, hippi módon volt őszinte és szórakoztató.

Klikkeljen Bochkor Gáborért!

Bochkor szerint nem szabad kihasználni azt, hogy egy celeb elengedi magát, miközben a barátaival ünnepel. "Nyilván ilyenkor már egy kicsit lezserebb vagy, nyilván kevesebb már az önkontrollod, nem teljesen úgy nyilatkozol, ahogy amúgy tennéd. Ők tulajdonképpen ezzel visszaélnek. Láttunk már egy-két extrám esetet, el tudom képzelni, hogy ez indulatokat vált ki. A celebek is szeretnének úgymond maguk közt ünnepelni, ha kell, akkor pedig berúgni."

A paradicsom

Régebben nem voltak ilyen gonoszak az újságírók, és mindennek volt határa - derült ki Bochkor élménybeszámolójából. Minden újságíróhoz tartozott egy celeb, akivel jó viszonyt ápolt. "Nekem is volt annak idején ilyen, a Blikknél és az akkori Mai Napnál is. Velük tartottam a kapcsolatot, jól működött az adok-kapok viszony. Nekünk is fontos, hogy megjelenjen rólunk olykor-olykor egy-egy cikk, de ez fair alapon kell, hogy működjön. Velem előfordult az is, hogy az újságíró mondta, hogy hallott rólam valamit, ami nekem kellemetlen volt és megkértem, hogy ne írja meg. Állta a szavát, azóta sem jelentette meg. Tudtam, hogy megbízhatok benne. Ugyanakkor én is szolgáltattam neki anyagot, ha például le akart fotózni x barátnőmmel vagy a kocsimmal, a rendelkezésére álltam" - emlegette fel a paradicsomi időket a rádiós.

Bochkor Gábor szerint az olvasók nem feltétlenül kíváncsiak arra, hogy kedvencük mennyivel rosszabb, mint a róla kialakult kép, inkább az elvárásaiknak megfelelően szeretnek olvasni. "Ha ezt kapják meg, akkor ki vannak elégítve. Ha egy lap viszont egy jó családanyát lehúz, vagy mocskos kurvának titulál, akkor az disszonánssá válik. Lehet, hogy érdekes egy pillanatra és kicsivel többet lehet eladni az adott lapból, de egy idő után az olvasók elpártolnak az ilyen újságoktól"- foglalta össze véleményét kérésünkre.