Bódi Sylvit akkor csíptük el, mikor hivatalosan is kiderült, hogy a szavazatok alapján ő lett az FHM magazin legjobb nője. A magyar férfiak őt találták a legtökéletesebbnek, amitől a modell először meghatódott és csak utána tudott örülni.

Bódi Sylvivel a Nonsense női mosdójában készítettünk interjút, mert a legjobb magyar nő attól félt, hogyha átverekedjük magunkat a tömegen, mindenki fogdosni kezdi. Tiszteletben tartottuk kívánságát és vállaltuk az ezzel járó kihívásokat. A lehúzott vécék zajában először csak a "Mennyire ért vártalanul?" kérdés jutott eszünkbe." Igazából mindig benne volt a levegőben. Évek óta ott vagyok a dobogó közelében; harmadik, negyedik, ötödik helyezéseket értem el. Benne volt a pakliban, hogy előbb-utóbb hátrébb kerülök, vagy egyszer csak megnyerem. Úgyhogy mikor megtudtam, először nagyon meglepődtem és meghatódtam, azután pedig nagyon örültem neki."

Bódi nem bagatellizálta el a szavazás jelentőségét, sőt éreztette is annak súlyát. "Figyelj, ha a világ legjobb nőjének kiáltanak ki valakit, az nem kis dolog. Mondjuk, erre nem így tekintek, hanem sokkal inkább úgy, hogy alapvetően Magyarország legjobb nője vagyok; hiszen a magyar olvasók szavaztak, tehát egy Amerikában élő valakinek fogalma sincs arról, hogy itt mi van."

Akármi vagy bármi

Mindenki megnyugtatására közöljük, Bódi is rögös úton jutott el odáig, hogy elfogadja testi adottságait. "Igazából ki lehetne emelni dolgokat, amiket jobban szeretek magamon, meg amiket kevésbé. De az a legfontosabb, hogy elfogadtam és megszerettem önmagamat úgy, ahogy vagyok. Szeretem a hibáimat. Ettől vagyok harmonikus, és ezért nem nyávogok azon, hogy jaj istenem, lehetne vékonyabb derekam, hosszabb hajam, akármi vagy bármi. Szeretem, ha van valami pici, apró hiba rajtam. Ettől jó az ember kisugárzása. Régebben problémám volt azzal, hogy nagyon vékonyak a lábaim. Mondták is, hogy őzikés, de mára kimondottan megszerettem őket."

Még a nemzetközi porondtól sem rettent vissza Magyarország legjobbja, ráadásul tesztelte is, hogy milyen reakciókat vált ki, úgy általában. "Azt gondolom, minden nagyképűség nélkül, hogy elég sok helyen megállnám a helyem. Egy olyan országban is, ahol Monica Beluccit istenítik, aki egy nőies, feketehajú szépség. Dolgoztam már külföldön is, és szerettek. Lehet, hogy Angliában vagy Amerikában is szeretnének, ha még jobban szőke lennék. Azt gondolom, hogy egyre jobban divatban vannak az úgynevezett nőies nők, és én is közéjük tartozom."

Futószalagszerű nők

Jane Fonda és Bódi Sylvi egyformán gondolkodnak a plasztikai sebészetről. Az nem derült ki, hogy Bódi ismeri-e a korosodó asszony nézeteit, vagy magától jutott erre a következtetésre, mindenesetre hitük ugyanaz. "Nekem nincsen semmilyen ilyen jellegű dolgom, de nem is ítélem el ezt az egészet. Annyi csak, hogy értelmetlennek tartom azt, ha a lányok egészen fiatalon agyonműttetik magukat, hogy még nagyobb mellük legyen, csak azért, mert úgy jobban tetszenek a pasiknak. Ha valakinek iszonyatosan nagy karvalyorra van, és ezért kisebbségi komplexusa alakult ki; vagy valamilyen személyiség deformitása van, akkor azt mondom, hogy műtesse meg magát, mert attól helyreáll az önbizalma. Azt tartom hülyeségnek, ha nagyon fiatalon futószalagszerű nők lesznek, mert beállnak abba a sorba, ahol egyen orrokat, melleket, szájakat csináltatnak."

Nézegesse Bódi Sylvit!

"Ezért is lehetek esetleg jó példa, mert nem csak az van, hogy így nézek ki, hanem természetes is vagyok. És ha a fiatal lányoknál szépségideálnak számítok, akkor az lehet benne a pozitív, hogy egy kicsit fel tudom rázni őket ebből az állandó fogyókúrából, meg ilyen őrült dolgokból, amikbe belemennek. Természetes idomokkal is el lehet érni sikereket. Szobrászkodni mindenki tud, mindenkiből lehet bomba nőt csinálni; persze vannak bizonyos keretek, de azért könnyű. Tehát azt mondom, hogy a hozott anyagból kell dolgozni. Nekem jobban is tetszik valaki, ha van valami apró szépséghibája, és nem egy művészien kifestett, agyonmaszkírozott nő. Lehet, hogy az egyik szemöldöke nem olyan íves, de pont attól lesz szexi, vagy pont attól válik dögös nővé."

Szép a lelke

A szépség belülről fakad. Így szól az unalomig ismételgetett közhely, amire most Bódi is rátett egy lapáttal. "Az én szépségem elsősorban nem a külsőmben rejlik. Persze az emberek azt látják először. Szerintem nálam sokkal csinosabb és szebb lányok vannak Magyarországon. Egyszerűen csak arról van szó, hogyha belülről az embernek szép a lelke, kiegyensúlyozott és tisztában van önmagával, szereti magát - nemcsak a testét, hanem a lényét is - akkor az egy olyan fajta szépség, amit sosem tudnak elvenni. Éppen ezért nem félek az öregedéstől és a terhességtől sem, mert belülről akkor is szép leszek." Váljék egészségünkre!