Bóna Ildikó most a mexikói világversenyre koncentrál, ahol az első húsz kiemelt döntős közé szeretne bekerülni. Vagy az első harminc közé. A Miss Universe Hungary győztese szerint egy szépségkirálynő formás, alkalmazkodó, kedves, és van külső-belső kisugárzása.

„Aki megnyer egy ilyen versenyt, annak megismerik a nevét, ezért jobban rá tudja irányítani az emberek figyelmét a helyes életre, jó tanácsokkal láthatja el őket. Figyelemfelkeltés céljából a szépségkirálynőnek lehetősége van arra, hogy fontos kérdésekről beszéljen” – mondta Bóna Ildikó. A Miss Universe Hungary érettségi előtt álló győztesét a small talk lehetőségével nem élve elsőként a szépségverseny küldetéséről kérdeztük.

Szexuális viselkedés

Klikk!

A - hazai versenyek között - a média legnagyobb érdeklődése mellett megrendezett Miss Universe Hungary holnapján ugyanis globális, részletekre kiterjedő tájékoztató szerepel a mindenkori szépségkirálynők dolgairól. A jótékonyság alcím javarészt az AIDS-ellenes küzdelmet tárgyalja rávilágítva arra, hogy ma a világon több mint 41 millió HIV fertőzött ember él.

„A Miss Universe-ek beutazzák a világot; népszerűségüket és a rájuk irányuló figyelmet arra használják, hogy minél több embert tájékoztassanak a megelőzés fontosságáról, különös tekintettel a fiatalokra. A felvilágosító munka része az átfogó tájékoztatás, a helyes szexuális viselkedési kultúra megismertetése, a családtervezéssel és fogantatással kapcsolatos hasznos információk átadása”- olvasható a tájékoztatóban.

Mit hoz a holnap

„Ezen a feladaton még nem gondolkoztam, nem tudom, mit hoz a holnap.” Bóna Ildikó ezenkívül csupán ennyit fűzött hozzá a jótékony célokhoz: „Ha tehetném, az állatvédelem mellé állnék. Azért emelném fel a szavam, hogy minél több menhelyet hozzanak létre. Támogatnám ezenkívül a beteg gyerekek gyógyítását.” A világversenyről még nem sokat gondolkozott a szépségkirálynő, a győzelme után negyedórával csak annyit tudott mondani, szeretne jól szerepelni.

„Most Mexikó a következő lépés, ahol hazánkat képviselem majd. Nem mondom, hogy első szeretnék lenni, de az első húszba szeretnék bekerülni. Vagy az első harmincba” - mondta a kaposvári gimnazista, akit arról is kérdeztünk, milyen típusú indulóknak jósol nagy lehetőségeket a világversenyen.

Egzotikus szépségek

"Inkább az egzotikus szépségeket kedvelik, legutóbb egy puerto ricói lány nyert. A déli típusú, barna hajú, sötét bőrű lányoknak nagyobb esélye van, legalábbis ezt látom pár év óta” – mondta Bóna Ildikó. Az idei magyar mezőnyből egyébként csak sötét hajú lányokat juttatott a zsűri az első háromba.

A döntő közönségének szánt prospektusban így mutatják be a kaposvári magyar-angol kéttannyelvű gimnáziumban tanuló lányt. „Angolul és franciául beszél, 168 cm magas. Hobbija a tánc, foci, kosár. Szeret olvasni.”

Meglepő módon Bóna Ildikó első alkalommal adta be a jelentkezését szépségversenyre, pedig hazánkban az a szokás, hogy a szépségiparban próbálkozó lányok sorozatban méretik meg magukat. „Nem is tudom, miért most érett meg a gondolat, hogy jelentkezzek. A legjobb barátnőm már régóta biztat, hogy induljak szépségversenyeken” - mondta a diáklány.

Alapvető idomok

Klikk!

„Korábban csak modellversenyen indultam, de ott mások az elvárások. Az számít, hogy a lány magas, vékony, csontos legyen, mert az mutat jól a kifutón. A csontsoványság trendi, nekem viszont más az alkatom. A modellversenyeken mindig problémát okozott, hogy az elvárásokhoz képest alacsony vagyok. A szépségversenyeken viszont az a fontos, hogy meglegyenek az alapvető női idomok. A vékony, nagyon magas lányok nem biztos, hogy itt sikereket érnek el.”

Ami pedig a szépségkirálynői személyiséget illeti, Bóna Ildikó így látja. „Legyen külső-belső kisugárzása. Fontos, hogy kedves legyen, megértő, alkalmazkodó, pozitív. Azt hiszem, most az lesz a legfontosabb feladatom, hogy alkalmazkodjak.”

A szépségkirálynő számára a fontossági sorrend úgy alakult a döntő után, hogy mostantól leginkább a mexikói világversenyre koncentrál, utána pedig az érettségire. „A Budapesti Corvinus Egyetemen szeretnék tanulni igazgatásszervezést. Ez egy gyűjtőfogalom. Benne van, hogy lehetek riporter, újságíró, foglalkozhatok kommunikációs dolgokkal. Vagy pedig a magyar szakot választom. Emellett a történelem is érdekel. Mellette modellkednék”- vázolta a jövőbeni terveit a szépségkirálynő.