horoszkóp

Balázs Pali könnyei háttérbe szorultak

dns
2007.02.28. 08:16
Balázs Pali készült arra, hogy ha megnyeri a Fonogram-díjat, elérzékenyülhet a színpadon. Megnyerte, de nem érzékenyült el. Az énekes a mulatós műfajban eltöltött tíz éves évfordulója alkalmából a pályáját elemezte.

„A minap egy strandos-melegvizes-lazítós programon vettem részt néhány barátommal, és beszéltünk a Fonogramról is. Egyikük azt mondta, ugyan jósolni nem akar, de érez valamit. És azt is érzi, lesznek könnyek is” – mondta Balázs Pali. Az énekes az év szórakoztató zenei albuma kategóriájában kapta meg a díjat, de felvetésünkben arról kérdeztük, szokott-e még elérzékenyülni a színpadon.

A könnyek elmaradtak

Klikk!

Az énekes ugyanis néhány hónappal ezelőtt a Velvetnek arról beszélt, erre az utóbbi időben hajlamos lett. „Néha ezért a kisfiamhoz írt, Fénylő csillag vagy nekem című dalt nem éneklem el, mert nem szeretném, ha a közönség könnyes szemmel látna” – mondta akkor az énekes.

Miután Balázs Palival a barátja megosztotta a díjátadóra vonatkozó megérzéseit, az énekes is úgy érezte, előfordulhat, hogy elérzékenyül majd, ha Nem sírok érted című albuma díjat kap. „Amikor megnyertem a szórakoztató kategóriát, és mentem fel a színpadra, olyan érzésem volt, a könnyek valami oknál fogva elmaradnak. A könnyek most háttérbe szorultak, de ez nem jelenti azt, hogy a díj ne érintett volna meg” – pontosított Balázs Pali.

Tartalomban előrelépni

Az elmúlt hetekben az énekes váratlanul egy beszámolót küldött a szerkesztőségünkbe. Arról írt, az elmúlt tíz évének koncertjeiről készült videókat nézte végig egy új, készülő klipjéhez. A vetítés közben azonban elaludt, és arra ébredt, hogy a közönség tapsol, és ráadásszámot kér tőle a Budai Parkszínpadon.

„Mint minden ember életében, egy évtized az enyémben is változást hozott” – válaszolta az énekes arra a kérdésre, milyen különbségeket fedezett fel a saját előadásában 1997-től napjainkig. „A tartalomban is remélem előreléptem. Jártam énektanárhoz javulni, ami az első időszakban nem volt jellemző, mert autodidakta módon képeztem magam. Arra is nagyobb hangsúlyt fektettem, hogy szakmailag is egyre jobbak legyenek a lemezeim. Megismerkedtem olyan emberekkel, akik a legprofibb stúdiókörülményeket tudják biztosítani. Ez szerintem a legutolsó lemezemen is meglátszik” – mondta Balázs Pali, mielőtt a magánéleti áttekintésre tért volna rá.

Megéltem szépet és jót

„Családapa lettem négy évvel ezelőtt. A kisfiam születése nemcsak engem változtatott meg, de a közönségemből is mondták már néhányan, hogy azóta más lett az előadásmódom is. Érettebb vagyok” – mondta az énekes.

Balázs Pali továbbra is a jubileumról beszélt. „Tíz év alatt megéltem sok szépet és jót. Voltak hullámvölgyek, olyan időszakok, amikor kettőzött erővel kelett dolgoznom. Sok helyen jártam, sok élménnyel gazdagodtak. A sikeremben a közönségnek is nagy része van. A 2007-es év így lett egy nagyszerű ünnep”- fogalmazott az énekes, akitől ezt követően azt is kérdeztük, miért csak vidéken szokott fellépni?

„Általában úgy szoktunk a fellépéseket koordinálni, hogy ha vidékről érkezik megkeresés, akkor annak a helynek a környékén szoktam járni. Idén azonban a fővárosba is tervezek egy koncertet. Még most pontosan nincs meg a helyszín és időpont, de dolgozom rajta.”