horoszkóp

Székely Bulcsú vízilabda iskolát nyitna

2008.03.11. 10:10
A Honvéd szélsős barátjával, Vári Attilával vízilabda iskolát nyitna. Ezenkívül a sportdiplomácia és ehhez hasonló dolgok érdeklik. Kisebbik fiát, Bencét pedig mindenhova magával viszi, mert kevesebb időt töltenek együtt, mint amennyit szeretnének.

A hullámzó karrierjéről ismert vízilabdás kisebbik fia társaságában jelent meg egy szponzoreseményen. Székely Bulcsút így először arról kérdeztük, miért Bence nevű kisfiát hozta magával, aki láthatóan megszokta már ezeket a kiruccanásokat. „Amikor van rá lehetőség, akkor viszem mindenhova, mert amúgy kevés időt tudok a gyerekekkel tölteni, ahhoz képest amennyit valójában szeretnék. Van kettő, a nagyobbik az dolgozik: óvodában van."

Székely megosztotta velünk, ha Bence rossz kisfiú, a Bendegúz megszólítással ajándékozzák meg szülei. Az is kiderült, hogy a példamutató hozzáállásáról híres sportoló a gyermekeit tartja a legimpulzívabb tapasztalatnak az életben. „Amikor velük vagyok, bezárul a világ. Olyan sok csodálatos élményt kapok tőlük, hogy nem hiszem, más képes ennél többre, nagyobbra." Székely csapatársai közt szintén sok családapa van, így a még nem gyerekesek kerültek kisebbségbe a Honvédnál. „A többi csapatban nagyon ritka a gyerekes játékos. Nálunk nyilván azért is van ennyi, mert ez nem egy junior válogatott, itt jó néhány rutinos játékos van. Meg a véletlen műve is, így hozta az élet."

Székely Bulcsúért klikk!

Vízilabda iskola és sportdiplomácia

A szélsős villám Vári Attilával közösen tervezi a jövőt. „Mindenképpen szeretnénk előbb-utóbb egy vízilabda iskolát indítani, hogy hol és mikor, azt egyelőre még nem tudjuk, de ez benne van a jövőben. A sporttól és a sportágtól sem szeretnék elszakadni. Sportdiplomáciában vagy valami ilyenben gondolkodom hosszútávon, de egyelőre a vízilabda tölti ki az életemet."

A sportoló elmélete szerint 6 éves kortól érdemes elkezdeni vízilabdázni, bár arra is látott már példát, hogy a késői „beugrás" is sikert hozott. „A legöregebben kezdő Biros Péter volt, aki tizenévesen jött le vízilabdázni és láthatjuk, hogy hova jutott." Székely viszont gyermekeinek nem ezt a sorsát szánja. „Mivel a nagyobbik most múlt öt éves, még nincs sportág-választás. Eldöntöttem, hogy nem fogom erőltetni, hogy sportolók legyenek, sokkal fontosabb, hogy jól tanuljanak mellette, ha van rá energiájuk és kedvük, akkor sportoljanak. Egyébként a nagyobbik nagyon szeretne már vízilabdázni, meg sok sportág érdekli. Erőltetni nem fogom, de ha kell, segítem őket, de nem vagyok a híve annak, hogy a gyerek az apja nyomdokaiba lépjen mindenképpen. Az én szüleim mérnökök voltak és közük nem volt a medencéhez. Én egy gerincprobléma miatt kerültem az uszodába."