horoszkóp

Caramel fekete-fehérben látja magát

dns
2006.12.15. 09:47
Molnár Ferenc Caramel két klipet álmodott meg; az egyik fekete-fehér, a másikban pedig a színekből választják ki a feketét és a fehéret. Az énekes a filmkészítés technikai hátterébe is beavat amellett, hogy arról beszél, néha el kell vonulni a nyilvánosság elől.

„Két álmom is van, amelyet szívesen megvalósítanék egyszer videoklipben. Az egyik egy fekete-fehér képi világú klip, a másik pedig színes, de a színekből csinálnánk fekete-fehéret. Ennél konkrétabban nem határoztam meg az elképzeléseimet. Szerencsére találkoztam egy nagyon jó kliprendezővel, Lóth Balázzsal, akivel már többször dolgoztunk együtt, és vele ezeket meg lehet valósítani” – magyarázta lelkesen Molnár Ferenc Caramel, akit a legújabb klipjéről kérdeztünk.

Mint azt az énekes elmondta, a szokottnál nagyobb vállalkozásba kezdtek, több napos felvételt terveztek, és a helyszínek egy részén csak januárban tudnak majd forgatni.

Jövő-menő

Katt!

„A dal arról szól, hogy néha elegünk van a városból, a forgatagból és olyankor jól esik visszatérni a természetbe. Ehhez képest a képeken az ellenkezőjét látjuk; a város különböző forgalmas pontjain vagyok, és a jövő-menő embereket figyelem” – mondta az énekes, és kérdésünkre, úgy érzi-e, hogy jól esne visszavonulni a természetbe, azt válaszolta: „sosem voltam igazából remetetípus”.

„Időnként igénylem a nyugalmat magam körül, de akkor sem mindig egyedül vonulnék a világtól, hanem például meghitt kettesben” – folytatta Caramel, majd visszatért a videoklipek világához technikai felkészültségéről tanúbizonyságot téve.

Maradandóbb

Katt!

„Szeretem, ha a videoklip 35 milliméteres filmre forog, nagyon szép képeket lehet úgy megjeleníteni. Persze nem vagyok ellene a digitális technikának sem, nagyon jó HD-kamerákat lehet manapság kapni, de mégis maradandóbb a film” – említette meg az énekes.

Komolyabb témák

A témánál maradva felvetettük, a zenei műfajában készült klipekben legtöbbször fiatalok tömeges szórakozását látjuk nyilvános helyen, tengerparti házban, vagy jachton, és ezt a nemzetközi hagyományt követi legutóbbi, Bartók Eszterrel közös duettjéhez készült klipje is. „Azért, mert bulizni és viccelődni mindenki szeret, de ezen kívül engem a komolyabb témák és más hangulatú klipek is érdekelnek” – mondta az énekes.

Molnár Ferenc Caramel karácsonyi időszaka sűrűnek ígérkezik, mint elmondta, Újrahangolva című, új lemezének bemutatása után rengeteg felkérés érkezik az év végére. „A legtöbb felkérésnek igyekszünk eleget tenni, céges rendezvényekre és koncertekre sűrűn járunk most. Egy dolog fontos, hogy rendelkezésre álljon az a színvonal, amit szeretnénk, és hogy élőben léphessek fel. Ha ezek adottak, akkor nagyon szeretek koncertezni bárhol az országban és bármilyen közönség előtt, hiszen egész életemben a színpadra vágytam” – mondta az énekes.