horoszkóp

Zalatnay utolsó napja a börtönben

2006.10.25. 10:53
Volt fesztiválgyőztes ünnepelt díva, akit a vasfüggönyön túl is számon tartott a zenei világ, majd írónőnek, később üzletasszonynak állt. Végül a börtönben kötött ki, most pedig azt állítja, apáca lesz, de erre azért nem vennénk mérget. Ami biztos: a csalás miatt elítélt Zalatnay Sarolta két év után csütörtökön szabadul.

Már csak egyet kell aludni, és Zalatnay Sarolta kiszabadul a börtönből. Még nem tudni, merre veszi az irányt a sittről, hiszen voltaképp hajléktalan: az ellene folyt peres eljárás következtében lányán és szilikonmellein kívül mindenét elvesztette. Énekhangjáról egyelőre nem tudni biztosat.

Szabadulása után zenekari próbák várnak rá: december 13-án nagy visszatérésként Charlie-val és Karel Gottal lép színpadra, jóbarátja, Delhusa Gjon korteskedése következtében. A nagy visszatérés azért nem tűnik túl biztosnak: információink szerint a koncertre nem fogynak úgy a jegyek, mint például Koncz Zsuzsáéra.

Klikk!

Pedig Cini is ugyanakkor indult, ugyanolyan sikereket halmozott egymásra. Kishíján nemzetközi beatsztár lett belőle, mára mégis börtöntöltelékként könyvelték el a XXI. századi magyar celebvilágban.

Táncdalfesztivál és Bee Gees

Zalatnay Sarolta nagy utat tett meg az 1966-os Táncdalfesztiváltól, ahol a második helyen végzett a Hol jár az eszem című dallal. Egy évvel később már az első díjat hozta el a Nem várok holnapig című slágerrel, ekkor az Omega kísérte.

1968-69-ben Londonban vendégszerepelt, ahol megismerkedett a Gibb fivérekkel. Ezután a Bee Gees-szel énekelt, ami akkoriban csaknem egyenlő volt a lehetetlennel egy, a vasfüggöny mögül érkezett lány számára. Cini mégis úgy gondolta, külföldön csak egy lehet a sok előadóművész közül, Magyarországon viszont sztárként ünneplik.

Volt ebben igazság, hiszen hazatérése után egy évvel, 1971-ben újra megnyerte azt a Táncdalfesztivált, ami olyan népszerű műsor volt, hogy az élő tévéközvetítések alatt lényegében kiürültek az utcák. Ekkor már rég a boltokban volt nagylemeze, a Ha én fiú lehetnék, olyan slágerekkel, mint a Nem vagyok én apáca vagy a Tölcsért csinálok a kezemből. Ekkor volt karrierja csúcsán, jöttek egymás után a lemezek, vendégfellépések szocialista országokban, Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Venezuelában.

Nem az ujjából szopta

A nyolcvanas évekre azonban elhalt a közönség lelkesedése: miután Zalatnay több formációval is próbálkozott - többek között a Cini és tinik nem túl fantáziadús elnevezésű branddel -, botránykönyveivel került újra rivaldafénybe. A kötetekben kendőzetlenül kitálalta a férfiakhoz fűződő kapcsolatait, és ez bevált.

Munícióból ugyanis nem volt hiány, elég csak néhány nevet említeni a celebvilágból: Komár László, Csapó Gábor, Frenreisz Károly, Révész Sándor, Márton Csaba, Brian May, a Queen gitárosa és az egyik Gibb fivér a Bee Geesből. Révész Sándorral 1974-ben össze is házasodtak, akárcsak Márton Csabával a 90-es években.

A pornós férj lakásbiznisze

Az utóbbiról, a górnagymáriás musicalszínészből amerikai pornóoperatőrré avanzsált fiatalemberrel kötött frigyről a nyilvánosság csak akkor szerzett tudomást, amikor Cini már beadta a válópert, miután a nála 25 évvel fiatalabb Csaba többszörösen lebukott: megcsalta és átverte hitvesét.

Kiderült, hogy nem csak szeretőt tart, de egyedülállónak vallva magát két lakást is vásárolt Amerikában. Cininek állítólag azt hazudta, hogy a lakás csak albérlet, a pasijaival pedig mindig is bőkezűen bánó, mit sem sejtő Zalatnay így még naívan be is szállt a férje titkos pásztoróráinak is helyet adó otthon nem létező lakbérébe. Márton tehát - szeretőjét rejtegetve - sikerrel pumpolta középkorú hitvesét, aki már amúgy is sokat költött rá: fizette Márton amerikai színiiskoláit és kinntartózkodásának egyéb költségeit is.

Zalatnaynak ugyanakkor jól is jöhet ez a lakásügy, Márton ugyanis már házasemberként vette az ingatlanokat, így a válás után Cini a vagyon felére jogosult lesz. Zalatnaynak pedig most minden forintra szüksége van, nem csak az újrakezdéshez, hanem több tízmilliós adósságai törlesztéséhez is, amit néhány éves sikertelen televíziós próbálkozása során halmozott fel, soha vissza nem fizetett kölcsönök felvételével.

Pünkösdi médiabirodalom

A megboldogult MSat nevű kábelcsatornán futottak a Zalatnay Stúdió műsorai a kilencvenes évek közepén, amikor boldog-boldogtalan trash-tévét alapított. Cini is saját televízióról álmodott, ehhez viszont hitelekre lett volna szüksége. A bankok megszagolhatták a leendő vállalkozásban megbújó túl nagy kockázatot, így a hitel folyósítása elmaradt.

Cini ekkor egy pénzügyi tanácsadó céghez fordult, és közösen szedték be naiv kisbefektetőktől havi 10 százalékos uzsorakamatra a több mint 100 millió forintot, melynek jó részét azóta sem látta viszont senki. Közben váratlanul megszűnt a kenyéradó MSat, a Zalatnay Stúdió pedig nem tudta eladni a megrendelt és elkészült műsorokat. Cini rövid életű médiabirodalma piramisjátékként dőlt össze.

Vetkőzik és repked

Az énekesnő hiába próbálkozott összekaparni a felvett százmilliót, pedig még a Playboynak levetkőzött, megszerezve a legidősebb nyuszi kétes hírnevét, de ez is kevésnek bizonyult. A csalás vádja és a börtönbüntetés alól nem mentette fel sem visszafizetési szándékának hangoztatása, sem a betegségére való hivatkozás.

Ciniről ugyanis ekkor derült ki, hogy rákos: betegsége miatt még az eljárás ideje alatt is rendszeresen kellett Amerikába utaznia utókezelésekre. Többen attól tartottak, csak meg akar lógni a sitt elől, de nem: az angol beatvilágba is belekóstolt, korábban ünnepelt díva a színpad és az üzleti világ után bevonult a börtönbe.

Sittesből deszka apáca

A sitten könyvtárosként dolgozott és példás magatartást tanúsított. Jó magaviselete miatt eddig sem kellett nélkülözniük őt a fanatikus Cini-rajongóknak - az egyik kereskedelmi tévé jóvoltából eltávozásának napjait valóságshow keretében követhették a képernyőn.

A realityshow legbizarrabb felvonása azonban még csak most következik: hamarosan Cini szilikonmelleinek eltávolítását is műsorra tűzi az egyik televízió. A kétes ízlésre valló akcióra Zalatnay azért vállalkozott, hogy tovább törleszthesse adósságait. Az irreális méretű szilikonmelleket még Márton Csaba kérésére operáltatta magának, de mivel Márton az igen túlméretezett dudákat kedvelte, a túlságosan súlyos implantátumok mostanra állandó hátfájást okoznak az idős énekesnőnek. Új életéhez azonban nem is lesz rájuk szüksége: Zalatnay tervei közt ugyanis az adósságok kifizetése után a következő programpont állítólag az, hogy apácának áll.