horoszkóp

Csifó Dorina egyelőre marad a szüleivel

dr
2007.02.24. 08:43
A Barátok közt szereplője korán lépett színészi pályára. Egy gyerekszínész, akin nem látszik, hogy már felnőtt. Csifó Dorina szinte sosem ér rá, de ha lebetegszik, legalább tud pihenni.

Ha önnek semmilyen jelentéshalmaz nem jön elő a Csifó Dorina név hallatán, ne csodálkozzon. Ennek az lehet az oka, hogy nem sorozat vagy musical függő. Nem olyan, mint az az egymillió ember, akiket a Barátok közt egyes epizódjai a képernyők elé láncolnak.

Fejtágítás

Pszichológus anyuka és egy futárszolgálatot üzemeltető nevelőpapa tinédzsereként Temesvári Noémit alakítja a Barátok köztben. Dorinát arról faggattuk, miért kezdett színészkedni. "Anyukámék nem bírtak velem. Háromévesen annyi energiám volt, hogy egész nap csak le-fel rohangáltam a lakásban. Egyszer anyuval elmentünk vásárolni a belvárosba, és egy olyan színpadhoz keveredtünk, ahol gyerekek léptek fel. Anyu akkor arra gondolt, hogy engem is beirat valamilyen képzésre, ahol ezt tanítják. Hátha leköt."

Az izgága és elfoglalt gyerekszínészek iskolázása sosem egyszerű. "Nagyon nehéz volt színészként iskolába járni. Csak nyolcadik elején lehettem magántanuló. Egy Mozart-darab miatt, ami akkor elvette az egész napomat. Ott maradtam a sulimban, de nem nagyon ment a tanulás. Azóta iskolát váltottam, most már egyéni tanrendem van. Az érettségit egy kicsit arrébb kellett raknom, szégyellem is. Úgy néz ki, két évet csinálok egyszerre, így jövő februárban tudok csak érettségizni." A távolabbi tervek azonban ennyire nem behatárolhatóak. "Innen a színművészetire mennék, de ez még nem biztos. Táncolni is szeretek, de úgyse most kell eldöntenem, addig meg annyi minden változhat. Egy biztos, a tánccal és énekléssel akarok foglalkozni."

A munka nemesít

"Korán felnőttem, és hamar fel kellett fognom, hogy - hiába voltam hét, vagy nyolc éves - ez egy munka, és nem lehet elhülyéskedni. Amikor tehetem, inkább elengedem magam. Nem bánom, ha ez nem tetszik valakinek." A nagykorú lány eközben úgy lázad, hogy még a szüleivel lakik. "A szüleimmel élek, de lehet, hogy elköltözöm nemsokára. A legtöbbet a nővérem segít. Hozzá is költözhetnék, de az szemét dolog lenne, mert csak belerondítanék az életébe. Van már családja. Szerencsémre a miénk olyan, hogy a mindenkire lehet számítani. De nem kérem ki mindenben a véleményüket. Amíg nem tapasztalok saját magam, nem hiszek senkinek. Inkább fejjel megyek a falnak, de nem hagyom, hogy segítesenek."

Egresi Tóni vs. Dósa Matyi

"Tizenegy évesen jöttünk össze és hat évig voltunk együtt. Azóta együtt élünk át mindent. A ragaszkodás a mai napig megvan, de most már "csak" barátok vagyunk. Engem hív, ha valami történik vele." A sorozat Tónija a forgatókönyv szerint többször összegabalyodik Noémivel, de az életben már túl vannak a viszonyukon, és Dósa azóta már be is újított. "Matyi óta egyszerűen még nem jött olyan ember, akit szerethetnék. Hősszerelmes vagyok. Matyinak szerencsére van kapcsolata és nagyon szerelmes."

"Sokan mondják, hogy fuj, hogy néz ki a hajam, de én ezt a stílust képviselem. Ezt sokan nem tudják rólam. A rockzenét szeretem, meg a musicalt."

Barátok közt

"Most nagyon nagy szerencsém volt. Az előző héten az összes napot a stúdióban töltöttem, de keddre belazásodtam. Három jelenetet még aznap megcsináltam, és nem is lehetett hallani a hangomon. Utána hazamentem és kidőltem. Néha jó betegnek lenni." Mikor arról kérdeztük, kit tekint példaképének az esti műsorban, nem jelölt meg senkit. "A sorozatban nincs, de vannak akiket tisztelek. Szőke Zolit azért, ahogy játszik a színpadon. Számomra teljesen meglepő volt. Hihetetlen, mire képes."

A rajongók

"Megkeresett az a fiú, aki csinálja a rajongói oldalamat. Fura érzés volt ilyennel találkozni, főleg a színház után. Akkoriban még nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy rámköszönnek emberek. Csak álltam, néztem, és azon gondolkodtam, hogy most mi van. Mit kell csinálni? Ebben anyuék sem tudtak segíteni, mert rajtam keresztül találkoztak ezzel a valósággal."